Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 05, 2010 20:15 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje Ańdźkę :((.

Dorota pisze:
iwcia pisze:Łaciu to Duża Mru szydełkuje,
moja w tej kwestii też jest ułomna :roll:

Mru,
Duża już pisze do Twojej Dużej.

Ptachu

Was, chyba, dziewczeta kochane, pogielo :wink:
Kuzden umie szydelkowac.

No - poza mna... :oops:

Mru normalny

:mrgreen:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Nie lis 07, 2010 12:33 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje Ańdźkę :((.

Ptachuuuu,

moja Duza pakuje.
Pakuje cos z dziurkami 8O
I w dodatku jakies stare!!!

Ja bylbym to wyrzucil.
Tak jak Duza wyrzuca cos, co podziurkowalem :oops:

Zero zrozumienia dla artystow...

Duze sa jednak dziwne...

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lis 08, 2010 14:41 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

iwcia pisze:
aglo pisze:Ptachu, Twoja Duża z żyletą w uchu!

Ale fajnie, moja nawet zwykłych nudnych kolczyków nie nosi!

Bruno

Zdjęć Duża nie ma.
Ona zresztą ma strasznie mało zdjęć, jak tylko zaczynają robić zdjęcia to Duża jest zawsze z drugiej strony obiektywu i to zazwyczaj ona robi zdjęcia.

Bruno, Duża tą żyletkę nosiła zaczepioną na agrafce, w ucho wkładała taką małą agrafke i na niej zapinała żyletkę, wyglądało jakby ta żyletka była przy samym uchu.
W pasie zamiast paska nosiła łańcuch uliczny, taki rozpięty miedzy dwoma słupkami metalowymi, zwinięty przez jej bardzo dobrego kolegę z ulicy.
Podobno to były czasy, gdy brakowało różnych rzeczy i Duża z kolegami musiała wykazywać się inwencją twórczą, czasami były to bardzo dziwne zastosowania różnych rzeczy.
Teraz Duża wygląda zupełnie inaczej i nie przypomina już tamtej ogromnej fanki cudownego polskiego zespołu Kat :D

Ptachu wyjaśniający

Wow, to szacun dla Dużej przekazany od Bazylkowego domu :ok:
no i w ogóle pozdrowienia i całusy przesyłamy
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Czw lis 11, 2010 9:55 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje Ańdźkę :((.

Dorota pisze:Ptachuuuu,

moja Duza pakuje.
Pakuje cos z dziurkami 8O
I w dodatku jakies stare!!!

Ja bylbym to wyrzucil.
Tak jak Duza wyrzuca cos, co podziurkowalem :oops:

Zero zrozumienia dla artystow...

Duze sa jednak dziwne...

Mru

Bry Mru,

moja Duża jest dziwna ona bardo lubi takie średnio stare a już szczególnie z dziurkami, podobno przypomina jej to babunię.

Wczoraj Duża miała okropny dzień.
Najpierw okazało się, że będzie tak jak ja kuternogą. Duża sypie się dalej, już niewiele jej zostało, dziwne, bo taka stara aż to ona nie jest :twisted: .
Później, że NFZ nie chce jej dać na stałe stabilizatora bez, którego nie może funkcjonować i musi dopłacać strasznie dużo za niego.
Następnie Duża straciła resztki wiary w ludzi o - viewtopic.php?f=1&t=119843
A na koniec wróciły z adopcji Zenuś i Srebrzanka, Duża nie może sobie wybaczyć, że mogła się tak pomylić, mówi, że jest odpowiedzialna za te małe. Duży jej mówi, że nikt nie jest nie omylny, ale Duża twierdzi, że są takie sytuacje, w których mylić się nie wolno.
W nocy jej dołożyliśmy jeszcze my, wymiotując zbiorowo wszędzie gdzie się da, Duża pomstowała na nas, że jesteśmy zachłanni i w ciągu godziny zjedliśmy całą skrzynkę świeżej trawki, bardzo nam smakowała, tylko po takiej ilości mieliśmy cofkę :oops:

Trochę naszych zdjęć
Księżna Ańdźka w ulubionej pozycji
Obrazek
Kotek o bardzo małym rozumku
Obrazek
Synusia Cykor
Obrazek
Zezowata Kura
Obrazek
Tłuścioch Kurczak
Obrazek
Mamuśka Wazelina
Obrazek

Obrazek

Siema, pozdro,

Ptachu

p.s. Jak ktoś chce, któregoś z kotów to chętnie zapakuję :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lis 26, 2010 12:52 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje, akcja pingwin ;)

Bry,
Pisałem, że zapakuję jakiegoś kota od nas, nie cóż za pomyłka sam się zapakuje, czy ktoś mnie przygarnie :crying: .
Duży Dużej remontuje dalej, pełno u nas pyłu i kurzu, hałas w dzień robi potworny, brakuje nam już miejsca pod łóżkiem, wszyscy naraz nie damy rady tam się schować :evil: .
Duża się na mnie wściekła, zupełnie nie rozumiem, czemu, ja tylko chciałem powiedzieć, co myślę o tym remoncie i uważam, że brak światła w kuchni nie jest powodem do tego, aby wywracać nasze życie do góry nogami. Nasikałem na gips w worku :oops: , niestety to był gips szybko wiążący, był prawie cały worek, nasikałem też na ścianę :oops: , którą Duży Dużej chwilę wcześniej skończył gładzić po gipsowaniu, musiał wymienić ten kawałek gipsu, ale teraz jest nowiutki.

Duża jest kompletnie nie normalna i to dziś się potwierdziło.
Trzy dni temu, gdy wychodziła z pracy spotkała w ogrodzie zmarzniętą kicię, udało jej się pomiziać małą po główce, ale nie dała się złapać, a Duża nie miała klatko łapki przy sobie [dziwne nie ;)]. Próbowała ją ściągnąć od kogoś, ale nie udało się, zostawiła małej tylko jedzenie i obiecała jej, że po nią wróci. Wczoraj kotki nie było, dziś rano Duża podjeżdża do pracy a tam po podjeździe biegnie ta kotka i głośno płacze, Duża wjechała, wyskoczyła z samochodu i woła kicię, mała przybiegła, ale nie podeszła na tyle, blisko aby można ją było złapać. Duża wpadła w panikę, bo nie miała nadal klatko-łapki, ale próbowała zwabić kicię na jedzonko, udało się mała podeszła i zaczęła jeść, Duża ja pogłaskała delikatnie złapała i wrzuciła do samochodu zatrzaskując za nią drzwi i tak została.
Całe szczęście, że telefon miała w kieszeni, zaczęła dzwonić po znajomych w poszukiwaniu transportera na szczęście kochana ciapuś, ofiarnie zgodziła się przywieźć Dużej transporter wcześniej zwalniając się z pracy, [dziękujemy ciapuś za ratunek Dużej :1luvu: ] ale to był dopiero początek, teraz trzeba było zapakować kota, który był wewnątrz auta do transportera, który był na zewnątrz :twisted: .
Jak już udało się umieścić kontener wewnątrz samochodu a w nim kota, Duża powiedziała w pracy, że idzie do sklepu po śniadanie, bo zapomniała zabrać i szybko zawiozła kicię do cioci, Karoluch, której również dziękujemy za ratunek, dziewczynka sobie posiedzi u cioci w łazience a po pracy Duża ją zabierze do nas.
Dziewczynka jest drobniutka, chudziuteńka, umorusana i bardzo wystraszona, ma najpiękniejsze umaszczenie świata, jest prześliczną czarno – białą pingwinią.
Ciekawi mnie tylko gdzie Duża ją upchnie :roll: , pod łóżko jej nie wpuścimy, bo sami się ledwie mieścimy :evil:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Sob lis 27, 2010 13:04 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje, akcja pingwin ;)

Wczoraj do swojego nowego domu pojechał Kubuś zwany u nas Misiem Polarnym :D
Oto on
Obrazek
ObrazekObrazek
a to jego historiahttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=119843

iwcia

Post » Sob lis 27, 2010 15:27 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje, akcja pingwin ;)

Śliczny Kubunio :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 02, 2010 11:07 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Łódź, moje miasto, kocham to szalone miasto, pełne sprzeczności ale czasami nawet mnie zadziwia.
Oto co przedwczoraj robili pracownicy zieleni miejskiej na jednej z ulic naszego miasta [na Rokicińskiej]
http://www.youtube.com/watch?v=YQvZVXR2JxA

Stary dobry Miś jak żyw :twisted:

iwcia

Post » Czw gru 02, 2010 11:25 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

No coooo...
Sadzenie drzew zaplanowali już wcześniej, to ktoś gdzieś nie skorelował z nimi planowania opadów śniegu pod koniec listopada, no.
:twisted:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 02, 2010 12:14 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Toż to kole mnie...
Cholera, za odśnieżanie by się wzięli, a nie za sadzenie drzewek :evil: Dwie h do domu wracałam dzisiaj...

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw gru 02, 2010 15:51 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Zaintrygowała mnie akcja pingwin ale widzę u Was więcej ciekawostek :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob gru 04, 2010 11:08 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

iwcia pisze:Łódź, moje miasto, kocham to szalone miasto, pełne sprzeczności ale czasami nawet mnie zadziwia.
Oto co przedwczoraj robili pracownicy zieleni miejskiej na jednej z ulic naszego miasta [na Rokicińskiej]
http://www.youtube.com/watch?v=YQvZVXR2JxA

:ryk: :ryk: :ryk: To jest takie śmieszne, że aż smutne
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob gru 04, 2010 11:10 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Albo tak smutne, że aż śmieszne.
U mnie na osiedlu przycinają teraz gałęzie. Zostają same pnie.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob gru 04, 2010 16:04 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

W środę w trójce była audycja na temat sadzenia drzewek teraz, były różne opinie, w końcu zadzwonili do eksperta i okazało się, że teraz jest najlepszy moment na sadzenie wielu gatunków drzew, więc sam fakt sadzenia nie jest niczym dziwnym.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob gru 04, 2010 16:11 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Ale z drzew, którym zostawiono same tylko pnie, nic już nie będzie. Miejsc cięcia niczym nawet nie zabezpieczono. :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]