Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 07, 2010 21:25 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

genowefa pisze:Kciuki dla Tadeusza :ok: :ok: :ok: :ok: Czy to usunięte świństwo zostanie zbadane pod kątem złośliwości? Ile Tadeusz ma lat?

Tadźka ma około 7 lat. Nie więcej (a jeśli więcej, to max. o 2-3 miesiące).

Oboje lekarze stwierdzili, że dawanie świństwa na histopatologię nie ma sensu, bo "i tak nic to nie zmieni w kwestii leczenia". Nie pamiętam, jak dokładnie mi to dr Małgosia wytłumaczyła, byłam zdenerwowana i zmęczona. Właściwie to może szkoda, że nie kazałam jednak tego zbadać - z samej ciekawości...

genowefa pisze:W zasadzie karmę dla alergików mogą jeść wszystkie koty, ale taka impreza trochę drogo wychodzi :roll:

Wiem, że mogą. Tylko właśnie niestety mnie nie stać :( Szczególnie zaś w obliczu tego, że na jakieś 90% od nowego roku znów zostanę bez pracy :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie lis 07, 2010 21:31 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

gattara pisze:A jakie rokowania? Pani doktor coś mówiła?

Obrzydlistwo zostało usunięte, także w tym miejscu nie będzie już przeżerało się dalej (gdybym dłużej zwlekała z zaniesieniem Złośliwca do lecznicy, syf żarłby kość coraz dalej :( :oops: ). Ale poza tym, wiadomo, trzeba bacznie obserwować, czy w innym miejscach nie pojawią się żadne podejrzane zmiany :( ...
Sama to dobrze Aluniu wiesz :( :( :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie lis 07, 2010 21:46 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

AgaPap pisze:I co się stało, znalazłaś u niego jakiegoś guza czy inne narośle?

Jakiś czas temu po powrocie do domu zastałam całe mieszkanie we krwi :strach:
Najpierw rozejrzałam się, czy wszyscy żyją :strach:, a potem (po posprzątaniu placu boju) zaczęłam dokładnie oglądać każdego po kolei kota z każdej strony, żeby dojść do tego, co i u którego było przyczyną krwawienia. U Tadźki znalazłam przy jednym z pazurów niedużą, sprawiającą wrażenie ropnej, narośl - widać było, że jest rozbabrana, że to z niej leciała ta krew. Zlekceważyłam sprawę :oops: , byłam przekonana, że to jakiś drobiazg, który sam się wchłonie :oops: Niedawno epizod z zakrwawionym mieszkaniem znów się powtórzył, przy okazji znów dokładnie obejrzałam tę łapę i zauważyłam, że narośl znacznie się powiększyła - wobec czego w poprzedni piątek zawiozłam Złośliwca na oględziny do Doktor Małgosi. Wetka od razu oceniła, że świństwo najprawdopodobniej jest zmianą nowotworową i że trzeba to jak najszybciej wyciąć. Wczoraj chirurg potwierdził diagnozę Małgosi :( , ponadto po otworzeniu rany okazało się, że nowotwór zaatakował już też i kość :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Nie lis 07, 2010 21:54 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Oba zastrzyki podane.

Z Bidusią jak zwykle poszło bez żadnych przeszkód, to jest naprawdę anioł nie kot. Wzięłam ją na kolana, zrobiłam 'namiocik' na karku, wbiłam strzykawkę, wcisnęłam tłok... I po zabawie. Po podaniu lekarstwa znowu zaczęłam Bidona głaskać, a Bidon znowu zaczął mruczeć :wink:

W przypływie karygodnej naiwności pomyślałam sobie, żeby Tadźkę podejść identycznie. Tak na zasadzie: contra spem spero :wink: To nieprawdopodobne, ale UDAŁO SIĘ 8O
Co prawda po wbiciu igły Złośliwiec zaczął trochę się szarpać, a po wciśnięciu całej zawartości strzykawki (jak cudnie, że już po, a nie w trakcie!), nawiał mi z kolan ze strzykawką na karku... No ale udało się i cały (prawie cały, kropelkę uroniłam przy wbijaniu się w skórę) lek znalazł się w kocie :ok:
Taaa. Obawiam się, że jutro nie pójdzie nam już tak łatwo - bura Bestia jest bardzo mądra, pamiętliwa i sprytna :twisted: W dodatku jutro trzeba podać jej dwa zastrzyki, bo drugi z tolfe :roll: ...

PS. Wpieprzam właśnie miętowe lody z sosem czekoladowym :pig:
I jak ja mam schudnąć, no jak :crying:

Wielbłądzio

Post » Nie lis 07, 2010 21:59 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Wielbłądzio pisze:
AgaPap pisze:I co się stało, znalazłaś u niego jakiegoś guza czy inne narośle?

Jakiś czas temu po powrocie do domu zastałam całe mieszkanie we krwi :strach:
Najpierw rozejrzałam się, czy wszyscy żyją :strach:, a potem (po posprzątaniu placu boju) zaczęłam dokładnie oglądać każdego po kolei kota z każdej strony, żeby dojść do tego, co i u którego było przyczyną krwawienia. U Tadźki znalazłam przy jednym z pazurów niedużą, sprawiającą wrażenie ropnej, narośl - widać było, że jest rozbabrana, że to z niej leciała ta krew. Zlekceważyłam sprawę :oops: , byłam przekonana, że to jakiś drobiazg, który sam się wchłonie :oops: Niedawno epizod z zakrwawionym mieszkaniem znów się powtórzył, przy okazji znów dokładnie obejrzałam tę łapę i zauważyłam, że narośl znacznie się powiększyła - wobec czego w poprzedni piątek zawiozłam Złośliwca na oględziny do Doktor Małgosi. Wetka od razu oceniła, że świństwo najprawdopodobniej jest zmianą nowotworową i że trzeba to jak najszybciej wyciąć. Wczoraj chirurg potwierdził diagnozę Małgosi :( , ponadto po otworzeniu rany okazało się, że nowotwór zaatakował już też i kość :( :( :(

Ciężko uwierzyć, ze takie niby nic koło pazurka okazało się całkiem poważną sprawą :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie lis 07, 2010 22:04 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Kciuki za Tadźkę. :ok: :ok: :ok:
Zazdroszczę ci tych lodów. W mojej pipidówie już od dobrych 3 lat nie udało mi się trafić na miętowe :crying: :crying: :crying:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie lis 07, 2010 22:05 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Ale to są takie zwykłe z pudełka, Zielonej Budki.

Wielbłądzio

Post » Nie lis 07, 2010 22:08 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

No ja wiem, że Zielona Budka, ale u nas nie sprzedają :( Chyba byłam jedynym nabywcą tych lodów w mieście. :roll:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie lis 07, 2010 22:33 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Wielbłądzio pisze:Oba zastrzyki podane.

Ufff...

Wielbłądzio pisze:PS. Wpieprzam właśnie miętowe lody z sosem czekoladowym :pig:
I jak ja mam schudnąć, no jak :crying:

Przez dobre wychowanie nie napiszę, co wczoraj w cukierni zeżarłaś... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lis 07, 2010 22:40 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

A napisz, mnie tam wszystko jedno :roll:

Tym bardziej, że podobne ekscesy zdarzają mi się po kilka razy w tygodniu :pig: :pig: :pig:

Wielbłądzio

Post » Nie lis 07, 2010 22:51 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Wielbłądzio pisze:A napisz, mnie tam wszystko jedno :roll:

Tym bardziej, że podobne ekscesy zdarzają mi się po kilka razy w tygodniu :pig: :pig: :pig:

No to Wielbłąd zeżarła ciastko z żurawiną (widzę, że ma gust smakowy taki, jak ja, bo bez umawiania się wybrałyśmy to samo), ale potem poprawiła, tym, no takim, co w oryginale się łyżką do zupy nakłada.... :roll:

Edit: popularne teraz u nas.. tiramisu. Tylko, że było obsypanee całe białą czekoladą po bokach (wiórkami), na wierzchu jeszcze więcej czekolady, i nawet czekoladową tabliczkę z nazwą cukierni. Wszystko Wielbłąd zeżarła, nawet nie dała mi łyżeczki oblizać :crying: .
Ostatnio edytowano Nie lis 07, 2010 22:54 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lis 07, 2010 22:53 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Wieeelkim tiramisu w białej czekoladzie Kochanie 8)

:pig:

Wielbłądzio

Post » Nie lis 07, 2010 22:54 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Wielkie :ok: :ok: :ok: za Tadźkę
A co do alergii to moja najmłodsza ma - suche bez zbóż pomogło - Orijen. Jak zobaczyłam ceny suchego dla alergików to zwątpiłam.
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie lis 07, 2010 22:55 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Polska odmiana Wielbłądów, to jakaś żarta strasznie na słodycze jest... :roll:

Marcelibu

Post » Nie lis 07, 2010 22:57 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Dzięki.

Może też przerzucimy się wobec tego na Orijena (albo np. Happy Cata, albo TOTW)...
Tylko najpierw powinny zjeść te kilkadziesiąt kilogramów Sanabelle, które mamy w piwnicy :roll:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]