Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 13:02 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Weihaiwej pisze:Jak nam dobrze razem!

Obrazek

Obrazek

O mój Boże Weihaiwej , jakie przepiękne fotki, jakie przepiękne kotki :1luvu: :)
Nie mogę się napatrzeć na Twoje kocurki i na ich przyjaźń :1luvu:
Udało się francuzowi maleńkiemu, miał ogromne szczęście, że stanął na Twojej drodze :D :kotek:

Będę zaglądać, bo to niezwykle optymistyczny wątek na miau :D :kotek: :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob lis 06, 2010 13:04 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Weihaiwej pisze:Zagadka: Bisou czy nie Bisou?

Obrazek

Chyba Bisou :? ale pewności nie mam :roll:

kwinta

Post » Sob lis 06, 2010 13:12 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Dziękuję kwinta! Zaglądaj :) a ja postaram się dostarczać rozrywki - w końcu koty w tym przodują. Nastał sezon sikorkowy - dokarmiamy je na balkonie :) Dzięki temu koty mają tv live show - potrafią siedzić godzinami i "kwakać" przy szybie :)

Czekam aż mój TŻ wróci i porobi jakieś zdjęcia naszej tymczasówce. Kicia już od wczoraj mruczy jak tylko się ją dotknie, ociera się o twarz i dłonie. Nie boi się jeść przy mnie i załatwia do kuwety, więc ma już swobodę chodzenia po całym domu :) Jest urocza! Bardzo chce zaprzyjaźnić sie z chłopakami - pewnie niedługo to nastąpi.
I jak tu się nie przywiązywać?!

Sikorki właśnie wyjadają mi nasiona trawy wysianej dla kotów. Skandal! :ryk:

Aaa, to nie jest Bisou :) Emocjonuję się, że on jest wypisz wymaluj Nebelung - chyba sprawdzę, czy chipa nie ma ;)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie lis 07, 2010 14:34 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Prześliczne kocurki :) przystojniaki jakich mało :)
Sympatyczny wąteczek - dopisuję się do podczytujących i zachwycających się fotkami...

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Nie lis 07, 2010 16:00 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

LSVC, miło Cię gościć :) Zapraszamy częściej! Dziękuję za miłe słowa :)

Sprawiłam dzisiaj kotom mega niespodziankę: całą skrzynkę trawy! Wcześniej zastanawiałam się, jaką dla nich wysiać; kupiłam zwykłą do trawników - już wykiełkowała, ale na razie jest drobniutka.
Dzisiaj wzięłam na spacer z psem szpadel i... przyniosłam do domu kilka rodzajów trawy prosto z łąki :lol: Nie sądziłam, że zrobi ona aż taką furorę :D Nawet nasza Oczko, tymczasowa, odważyła się wywijać w trawie fikołki. Oczywiście z Bisou - kochany kot! :1luvu:

Zaraz wybiorę jakieś zdjęcie...

Weihaiwej

Post » Nie lis 07, 2010 16:47 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

oops, coś mi nie wyszło, na razie tylko portrecik:
Obrazek

Weihaiwej

Post » Pon lis 08, 2010 21:23 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Coś mi się wydaje, że Bisou się zakochał... Kurcze, on ma 4 miesiące, mała jakieś 10-12 tygodni. To chyba jeszcze nie jest ryzykowne? Mała znika za 7 dni - jedzie do swojego domku :D
A oto ona:
Obrazek

Weihaiwej

Post » Pon lis 08, 2010 21:28 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Weihaiwej, robisz ładne zdjęcia :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lis 08, 2010 21:35 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Cameo pisze:Weihaiwej, robisz ładne zdjęcia :1luvu:

Dziękuję! Większość zdjęć, które są tutaj, to robota mojego TŻ. No, poza tymi z komórki i dwoma najnowszymi Bisou i Oczka :)

Ale, Cameo, Ty robisz piękne!

Weihaiwej

Post » Pon lis 08, 2010 22:00 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Weihaiwej pisze:Coś mi się wydaje, że Bisou się zakochał... Kurcze, on ma 4 miesiące, mała jakieś 10-12 tygodni. To chyba jeszcze nie jest ryzykowne? Mała znika za 7 dni - jedzie do swojego domku :D
A oto ona:
Obrazek

Nie dziwię się, że Bisou się zakochał :D - malutka jest prześliczna :1luvu:

A fotki re-we-la-cja :) prosimy Twojego TŻ-ta o więcej ... :D :kotek:

kwinta

Post » Pon lis 08, 2010 22:11 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

kwinta pisze:A fotki re-we-la-cja :) prosimy Twojego TŻ-ta o więcej ... :D :kotek:

Hi hi - ja też! Ach, te koty - szaleństwo :1luvu:

Weihaiwej

Post » Wto lis 09, 2010 17:28 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Jeszcze jedno zdjęcie z zabawy zakochanego Bisou i malej czarnej :)
Obrazek

Chłopaki bawią się z nią na zmianę, ale Bisou dużo więcej niż Cookie. W końcu Cookie nie ma jajek, to go mała specjalnie nie interesuje, zwłaszcza, że jakaś taka delikatna :P Ona poluje na oba ogony :) Bisou z kolei, kiedy nie śpi, nie odstępuje jej na krok, bawią bez przerwy. Kiedy dzisiaj Bisou spał na kanapie, mała do niego przyszła i mój francuski kochaś zaczął bardzo dokładnie wylizywac jej głowę i uszy, przytrzymując wszystkimi łapami :) Ona także go lizała, a potem lizanie przeszło w gryzienie, turlanie i gonitwy :1luvu:

Ona jest taka słodka! Wczoraj po raz pierwszy przyszła do łóżka, kiedy położyłam się spać i po drapaniu, miziankach, zabawie palcami, a wreszcie wylizaniu twarzy - włącznie z powiekami i dziurkami od nosa (które również iskała) - ułożyła się do spania przytulona do mojej głowy :)

Pusto się zrobi bez niej - ale mamy jeszcze 6 dni dla siebie :) Już się martwię, jak ona zniesie zmianę domu i brak kumpli :( Zwłaszcza, że nie całkiem jeszcze oswoiła się z człowiekiem pionowym :P

Aaa, bez pardonu czarnulka wyjada jedzenie z misek chłopaków - w czasie, kiedy oni jedzą - żaden nie ma nic przeciwko. W ogóle rotują przy tych miskach... najwięcej zjada ona - ale wiadomo, to maleństwo.

Nie mogę doczekać się, kiedy znowu chłopców zważę :) nie mam wagi w domu, ale podejrzewam, że Bisou juz waży tyle co Cookie.

Weihaiwej

Post » Śro lis 10, 2010 20:20 Re: Wesołe przygody Ziółka Prowansalskiego i Ciasteczka

Weihaiwej pisze:Jak nam dobrze razem!
Obrazek

Cudne :1luvu:
Widzę tu dużo pięknych zdjęć :) Dodałam do zakładek i jutro poczytam i pooglądam :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Śro lis 10, 2010 20:30 Re: Cookie & Bisou czyli przygody Całuska i Ciasteczka :)

Przecudniaste te kociaste :1luvu:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Śro lis 10, 2010 23:04 Re: Cookie & Bisou czyli przygody Całuska i Ciasteczka :)

Dziękuję i zapraszam! :D

Weihaiwej

[poprzednia][następna]