Nikt jej nie chciał ponad pół roku. Ale my chcemy :) ZOSTAJE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 18:39 Nikt jej nie chciał ponad pół roku. Ale my chcemy :) ZOSTAJE

Tak więc dziś 18 sierpnia, tą wieczorową porą, podjęłam decyzję, że Plamka jest już nasza i tylko nasza :1luvu: Masa ogłoszeń w necie nie przyniosła skutku, ogło w gazecie, plakaty, FB...także chyba nie mam juz na co liczyć ;) A my kochamy Plamkę :1luvu:

Banerki od RudyiSrebrnyKot :1luvu:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=119664][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Plamka.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=119664][img]http://miau_miau2010.republika.pl/plamka01.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=119664][img]http://miau_miau2010.republika.pl/plamka02.gif[/img][/url]

I banerek od Krzysiekbolo :1luvu:
Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=119664][img]http://miau5.republika.pl/plamka.gif[/img][/url]
[/quote]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z racji tego, że Plamka na wolność już raczej nie wróci, została u mnie na DT i szuka domku z ogródkiem ;)
Jest fajną kotką, acz lekko z charakterkiem ;) Potrafi pacnąć łapką, albo delikatnie złapać ząbkami jeśli coś się jej nie spodoba :D
Dogaduje się z innymi kotami ( aż za bardzo :roll: broją mi w domu łobuzy :twisted: ) i psami.
Kuwetkuje :)
Ma pięękne czarne oczyska ! :1luvu: Można się w nich zakochać na zabój :1luvu:
A do tego delikatny różowy nosek i poduszeczki, milusia sierść i śmieszny czarny ogonek :mrgreen:
Darłowo ;)

A to ona, nasza królewna :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Jak widać pomysłów jej nie brakuje ;)

Obrazek

Obrazek

-------------------------------------------------------------

Dziewczyny, ratujcie mnie !
Wczoraj jedna z darłowskich kotek miała sterylkę, jest u mnie.
I... dziś nie może chodzić :!: :!: W ogóle nie ma sił oprzeć się na lewych łapach, przewraca się, cały czas leży i śpi. Widać, że jest zmęczona. Jak dotykam ją z lewej strony, to ma drgawki. Zauważyłam też, że podczas snu zdarza jej się kurczyć tylne łapki, jakby miała jakieś skurcze :/
Nie chce nic pić, nic nie je.

Nie mam pojęcia co jej jest. U mnie żaden wet już nie przyjmuje ! Pod ręką mam tylko Apap i Ketonal; można jej to podać, żeby chociaż trochę uśmierzyć ból ? Nie krzyczcie na mnie, jeśli nie, bo się kompletnie nie znam :oops:

Błagam o jakieś cenne rady. Weci dopiero jutro przyjmują od 10 :(
Ostatnio edytowano Czw sie 18, 2011 22:15 przez kinia098, łącznie edytowano 16 razy
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob lis 06, 2010 18:45 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

podnoszę ! błagam o rady !
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 06, 2010 18:53 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

ja się nie znam, ale podnoszę !!!!
HELP!!!!
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Sob lis 06, 2010 19:00 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

Może kicia miała zrobiony zastrzyk w nerw i ma niedowład? :roll:

Jeżeli tak, to powinno minąć po 2 dniach...chyba. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lis 06, 2010 19:08 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

A, zapomniałam dopisać też, że ten lewy bok i łapki kotka ma trochę zimniejsze.
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 06, 2010 19:13 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

A czy kotka ma założony kaftanik?
Nie podawaj jej żadnych środków przeciwbólowych bez konsultacji z lekarzem wet.
Paracetamol może kota zabić.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob lis 06, 2010 19:24 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

pixie65 pisze:A czy kotka ma założony kaftanik?

nie ma kaftanika.
a augumentin ? czy on raczej nie działa przeciwbólowo ?
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 06, 2010 19:26 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

kinia098 pisze:
pixie65 pisze:A czy kotka ma założony kaftanik?

nie ma kaftanika.
a augumentin ? czy on raczej nie działa przeciwbólowo ?

To jest antybiotyk.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob lis 06, 2010 19:31 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

Augumentin nic nie da. Jak miała przeprowadzoną sterylkę? Rozcięcie na całej długości brzuszka? Nie masz namiarów na weterynarza który przeprowadzał operacje? Jeżeli wet jest ok powinien skonsultować kotkę. Tak długo trwa narkoza? Coś mi sie nie podoba. A dotknij jej delikatnie buzinkę czymś smacznym. Drgawki to objaw gorączki ale może to jakiś wstrząs? Proszę poszukaj telefonu do tego weta, albo podaj na niego namiary może ktoś zna?????? Ja bym nie czekała.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Sob lis 06, 2010 19:33 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

Jedno jest pewne - żadnych leków na własną rękę!
Jak juź pixie65 napisała - paracetamol jest dla kotów toksyczny, jedna tabletka wystarczy żeby wysłać kota na lepszy ze światów :(
Przy takich objawach ciężko cokolwiek doradzić, to się kwalifikuje do natychmiastowej wizyty u lekarza :(
Bo nie wiadomo co się dzieje, kotka miała po zabiegu okres że chodziła normalnie?
Jaki kolor mają jej dziąsła?

To może być jeszcze osłabienie, wpływ narkozy - ale taki jednostronny niedowład jest bardzo niepokojący :(
Jak wyglądają jej źrenice, obie wyglądają jednakowo, jednakowo reagują na światło?

Ciężko gdybać :(

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob lis 06, 2010 19:34 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

zorba pisze:Augumentin nic nie da. Jak miała przeprowadzoną sterylkę? Rozcięcie na całej długości brzuszka? Nie masz namiarów na weterynarza który przeprowadzał operacje? Jeżeli wet jest ok powinien skonsultować kotkę. Tak długo trwa narkoza? Coś mi sie nie podoba. A dotknij jej delikatnie buzinkę czymś smacznym.

Nie ma dużej tej ranki.
Do weta zadzwonię jutro, bo dziś już pewnie nie ma go w gabinecie, a mam do niego około 45km...
Próbowałyśmy dać jej pasztet pomieszany z kotletem, troszkę łyknęła i koniec :/ A to kotka z podwórka, która rarytasów nie miała i powinna się na to rzucać :/
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 06, 2010 19:38 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

Blue pisze:Jedno jest pewne - żadnych leków na własną rękę!
Jak juź pixie65 napisała - paracetamol jest dla kotów toksyczny, jedna tabletka wystarczy żeby wysłać kota na lepszy ze światów :(
Przy takich objawach ciężko cokolwiek doradzić, to się kwalifikuje do natychmiastowej wizyty u lekarza :(
Bo nie wiadomo co się dzieje, kotka miała po zabiegu okres że chodziła normalnie?
Jaki kolor mają jej dziąsła?

To może być jeszcze osłabienie, wpływ narkozy - ale taki jednostronny niedowład jest bardzo niepokojący :(
Jak wyglądają jej źrenice, obie wyglądają jednakowo, jednakowo reagują na światło?

Ciężko gdybać :(

od początku nie chodziła :/
oczka reagują na światło.
dziąsła ma mocno zaczerwienione. ale to może być spowodowane też jakąś wirusówką? :( chociaż nie smarka, nie kicha.
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 06, 2010 19:47 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

Dzwoń do tego weta, który sterylizował kotkę.
On ma obowiązek udzielić zwierzęciu pomocy.
A przynajmniej - sprawdzić co się dzieję.
Forum niestety nie ma "mocy sprawczej". Nie zwlekaj, proszę.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob lis 06, 2010 19:53 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

Kiniu, to koszaliński wet? Tam, gdzie była Tęcza? Jeśli tak, dzwoń o każdej porze, powinien odebrać. Nasza znajoma dzwoniła do niego nawet o 1 w nocy i odbierał.
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Sevi

Od: Wto wrz 07, 2010 18:12

Post » Sob lis 06, 2010 19:55 Re: Kotka po sterylce nie może chodzić ! Proszę o pomoc !

pixie65 pisze:Dzwoń do tego weta, który sterylizował kotkę.
On ma obowiązek udzielić zwierzęciu pomocy.
A przynajmniej - sprawdzić co się dzieję.
Forum niestety nie ma "mocy sprawczej". Nie zwlekaj, proszę.

mam tylko stacjonarny, a przecież teraz już zamknięte...
mówił, że gdyby coś się działo, to mam dzwonić.

Koteńka jest zmęczona, ale była zaciekawiona i machała łapką jak chciałam się z nią bawić ;)
mam nadzieję, że to może tylko po niezbyt precyzyjnie zastrzyku..
Obrazek

kinia098

[następna]