Gdy gasną światła - Merlinek ma DOM:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 16:24 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

i tak przystojniak z niego :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Sob lis 06, 2010 16:25 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

ciekawa.swiata wiesz... :1luvu:

Cameo pisze:ciekawa.swiata :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Merlin będzie za cztery dni operowany + oczywiście kastracja. Jutro zapytam się wetów, kiedy będzie mógł zostać zabrany do DT.

Czyli operacja będzie przeprowadzona w schronie przez schronowych lekarzy?
Nie znam sytuacji, więc mam pytanie: oni dobrzy są?

Weihaiwej, piszę PW.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Sob lis 06, 2010 16:28 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

No włacha też mnie to niepokoi, nie wiem jak jest, ale jakby co to wiem że dr Kirstein ze Ślężnej podobno miszczu w chirurgii jest... :roll:

takie mnie słuchy u "mojego" weta doszły

ciekawa.swiata

Post » Sob lis 06, 2010 16:36 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Ja niestety nie mam dobrych doświadczeń z wetami ze schronu jeśli chodzi o zabiegi chirurgicze.... :? :oops:
Mam nadzieję że w tym przypadku będzie inaczej :roll: Skoro podjęli się operacji na kręgosłupie ( choć nie znam tak naprawdę skali tej operacji i jej skomplikowania) to mam nadzieję że rzeczywiście będą w stanie ją właściwie wykonać.... OBY TAK BYŁO :ok: :ok: :ok:

Kiedyś schronisko bardziej skomplikowane zabiegi wykonywało na Uniwersytecie Przyrodniczym, ale teraz w nowym schronisku jak są lepsze warunki ( sale operacyjne, etc) to może być już z tym ciężko....
Osobiście mam ogromny SZACUNEK dla dr Bieżyńskiego i Nicponia z UP :1luvu:
Ratowali już nam "beznadziejne" przypadki... to fachowcy którzy robią setki skomplikowanych zabiegów i m.in. dlatego weci z takim doświadczeniem są zawsze lepszymi specjalistami.

Oby tylko nie było żadnych komplikacji i Merlinek szybko stanął na nogi :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob lis 06, 2010 16:40 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

ogromne kciuki, żeby wszystko się udało :ok: :ok: :ok:

zzuzu

Od: Śro sie 04, 2010 12:31

Post » Sob lis 06, 2010 18:03 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Agness78 pisze:Ja niestety nie mam dobrych doświadczeń z wetami ze schronu jeśli chodzi o zabiegi chirurgicze.... :? :oops:
Mam nadzieję że w tym przypadku będzie inaczej :roll: Skoro podjęli się operacji na kręgosłupie ( choć nie znam tak naprawdę skali tej operacji i jej skomplikowania) to mam nadzieję że rzeczywiście będą w stanie ją właściwie wykonać.... OBY TAK BYŁO :ok: :ok: :ok: :ok:

Ja nie mam żadnych doświadczeń z tymi wterynarzami, ale TO NIE JEST OPERACJA NA KRĘGOSŁUPIE, tylko, zgodnie z tym co powiedzieli mi dr Bronisz i dr Rak, usuwanie złamanej głowy kości udowej i jej rekonstrukcja.
Czy to coś zmienia jeśli chodzi o jakość i możliwości wykonania, nie wiem. :?: Czy myślicie, że warto go gdzieś zabrać na konsultacje przed operacją? W razie czego służę transportem i czasem.

Kotek&Tosia, dzięki - przekażę dalej :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob lis 06, 2010 18:13 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Jestem za, tylko na ile to możliwe?

Dopóki kotek nie jest pokrojony, to można jeszcze coś pokombinować, konsultacji nigdy za wiele, a jaka jest opieka schroniskowa, to się można jedynie domyślać :roll:

ciekawa.swiata

Post » Sob lis 06, 2010 19:31 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Na stronie schronu jest info że oni współpracują z jedna lecznicą - przynajmniej jakiś czas temu było takie info - może tam robią zabieg?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lis 06, 2010 21:38 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

kurcze... może rzeczywiście warto by było to skonsultować... szkoda, żeby ktoś go naraził na dodatkowe cierpienie...

Trzymam kciuki za Merlinka!!
Już się nie mogę doczekać, aż go poznam osobiście :)

:ok:
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Sob lis 06, 2010 22:18 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Zmieniłam tytuł na FB i napisałam prośbę o wsparcie finansowe.

Myślę, że konsultacje bardzo się przydadzą - nie jest to chyba prosta operacja ...

PS - zapomniałam o linku :roll:

http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... _invites=0
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie lis 07, 2010 1:22 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Dziewczyny, dajcie znać co zdecydowałyście?
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Nie lis 07, 2010 14:04 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

dziewczyny warto porozmawiać ze schroniskiem aby opearcje zrobił chirurg na Uniwerku a schron za nią zapłacił. Tak kiedyś robili i to pewnie dalej jest możliwe trzeba tylko przekonać panią kierownik.
niestety w schronisku mogą tą operację schrzanić, nawet proste drutowanie łapki potrafią schrzanić a ten zabieg jest trudniejszy więc ja ma obawy co do efektu operacji. Na Uniwerku chirurdzy są o niebo lepsi.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lis 07, 2010 14:28 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Przykro mi, ja nie mogę Was wspomóc, sama nie mam na operację rezydenta... :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lis 07, 2010 15:47 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Nie znam żadnych szczegółów, więc nie odpowiem niestety na powyższe pytania, ale Cameo prosiła mnie, abym napisała, że Merlina można będzie odebrać dopiero po długim weekendzie. Więcej pewnie napisze, jak dotrze do domu.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie lis 07, 2010 16:53 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Łoboże... dopiero? :(
Cholera no ja już nie wiem... boli mnie ten jego schronowy zabieg, no nie ufam i nic nie poradzę.

Macie jakieś pomysły, co i jak z tym zrobić?

:(

ciekawa.swiata

[poprzednia][następna]