Dwie kocie kaleki b.potrzebują domku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2004 22:10

Myślałam o tym długo i nie zdecyduję sie na wzięcie tego kota ze wzgledu na jego niepełnosprawność choć serce mi pęka :placz: .Natomiast prawie na pewno na jesieni wezme małego kotka.Chodzi o to,że gdyby Ruja go nie zaakceptowała alternatywą jest dom moich rodziców,gdzie każde zwierzę będzie przyjęte,ale nie jest to "dom bez barier"-ma piętra,kuweta zwykle mieści sie na ostatnim :( ,państwo śpią na pierwszym :( więc naprawdę nie mogę...poza tym gdy wyjeżdżam zostawiam kota u rodziców na przechowanie.Kot młody,zdrowy-ok-myślę,że łatwiej byłoby z Rują(mam pewne doświadczenia),ale dorosły,niepełnosprawny... :( Moja oferta wirtualnej adopcji jest nadal aktualna-to dziwne,że schronisku niczego nie potrzeba.
Ruja i KazikObrazekObrazek

e-kociczka

Od: Nie cze 06, 2004 18:55

Post » Śro lip 07, 2004 22:13

to dziwne,że schronisku niczego nie potrzeba.

Schronisku potrzeba i to wieeeeelu rzeczy, ale chyba pracownicy tych potrzeb nie dostrzegają :roll:

W Niedzielę jade do schroniska w Mielcu, postaram się odwiedzić buraska. Dowiem się też czy możliwa by była wirtualna opieka.

Kasia Pe

Od: Pon sie 11, 2003 23:36

Post » Śro lip 07, 2004 22:17

Dziękuję i prosze o wieści.Teoretycznie jest szansa,że na początku sierpnia mogłabym być przejazdem w Mielcu-więc odwiedzic buraska i ewentualnie coś zawieźć.Aż mi się czasem płakać chce :( Ale może ktoś inny...dałby mu lepszy domek.

e-kociczka

Post » Czw lip 08, 2004 8:31

W górę!
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw lip 08, 2004 13:40

up!!!!!

giegie

Od: Sob cze 26, 2004 8:25

Post » Nie lip 11, 2004 5:04

Net mi padł i się nie odzywałam, ale...
W piątek rozmawiałam z dyrektorem schroniska w Mielcu i wspomniałam o adopcji na odległość tego buraska, czy byłaby możliwa - powiedział, że TAK! Dzisiaj jade do schroniska więc ustalimy dokładnie co i jak :D

Kasia Pe

Post » Pon lip 12, 2004 17:17

No więc tak:

Kierownik jest baaaaaaardzo przychylny takiej adopcji na odległość :D
Obojętne w jakiej formie, może być materialna, może być finansowa. Można odwiedzać kotka itp. Wczoraj spędziłyśmy w schronisku prawie 4 godziny, kierownik oprowadzał nas po każdym kącie, dużo rozmawialiśmy z nim i z pracownikami i teraz jestem pewna, że to są dobrzy i uczciwi ludzie i na pewno nie wykorzystają takiej pomocy w niecnych celach. Można im zaufać.

e-kociczka jeśli mogłabyś wpaść do schroniska będąc przejazdem w Mielcu, byłoby super :D Kierownik jest jak najbardziej za :wink:

Podaję też numer konta, na które można wpłacać pieniądze:

SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU
39-300 Mielec, ul.Targowa 11
BPH PBK O/MIELEC 68106 00076 00004 02180 005219

Kasia Pe

Post » Pon lip 12, 2004 19:30

Suuper!strasznie się cieszę! :lol: Dzieki dziewczyny :love: a czy gdybym mogła tam wpaśc to coś szczególnie by im sie przydało-z rzeczy? Postaram się wpłacić jakąś sumkę jak najprędzej.

e-kociczka

Post » Pon lip 12, 2004 20:05

A czy ten kot ma jakieś imię? I ogólnie-myślę, że jeśli kierownictwo schroniska jest ZA adopcjami wirtualnymi, to trzeba by jakos te ich koty zewidencjonować :roll: -policzyć, nazwać, zrobić fotki i wystawić... Oczywiście na pewno o tym pomyślałyście :) Jakby co to mogę wam ewentualnie jakoś w tym pomóc, zwłaszcza jeśliby udało mi się tam być osobiście.Jeszcze raz wielkie dzięki!

e-kociczka

Post » Pon lip 12, 2004 21:17

Z rzeczy to chyba jedzonko by było jaknajbardziej wskazane, ale jakieś inne kocie rzeczy też - tam kociaki w klatkach mają porobione zabawki :lol:

Kotek nie ma imienia, ale każdy wie o którego chodzi, bo tylko on jeden ma paraliż.

O adopcji, także wirtualnej już myślałam, ewidencja w schronisku dopiero sie zaczęłą, niedawno ponumerowano boksy itp. Wczoraj porobiłam maaasę zdjęć i pracuję już nad stronką (na razie jest robocza http://schroniskomielec.w.interia.pl [url] ).

Porobiłam też ślicznej koci, prawie całej białej z chorym serduszkiem... Ona musi trafić do domu gdzie nie ma innych kotów, bardzo sie stresuje ich towarzystwem, przebywa w osobnej klatce.[/url]

Kasia Pe

Post » Wto lip 13, 2004 13:57

wysłałam trochę kaski...na przelewie napisałam "adopcja"i o którego kotka chodzi. nie wiem, jaki jest w tym schronisku przyblizony koszt miesięcznego utrzymania kota?
Jeżeli jeszcze lub już będziemy mieli samochód,pomeczę TŻta o postój w Mielcu na drodze Kraków-Włodawa... :)

e-kociczka

Post » Wto lip 13, 2004 14:11

e-kociczka pisze:wysłałam trochę kaski...na przelewie napisałam "adopcja"i o którego kotka chodzi. nie wiem, jaki jest w tym schronisku przyblizony koszt miesięcznego utrzymania kota?
Jeżeli jeszcze lub już będziemy mieli samochód,pomeczę TŻta o postój w Mielcu na drodze Kraków-Włodawa... :)

suuper :) kofana jesteś :) mam nadzieję, że on znajdzie swój kochany dom :)
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro lip 14, 2004 5:58

e-kociczka, :1luvu: super!!!
o koszcie miesięcznego utrzymania nie mam pojęcia :oops:
ale bardzo chciałabym napisać na stronie, że opiekujesz się kocikiem na odległość - możesz mi na pm podać o kim mam napisać? :)

Nad stronką pracuję w nocy i o świcie (bo w trakcie dnia mam zajęcia na uczelni :lol: ), ale już niedługo dział koci będzie zaktualizowany. Tam jest 200 ktotów... adopcja dorosłych jest prawie zerowa :placz: [/b]

Kasia Pe

Post » Czw lip 15, 2004 14:58

hop!
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pon lip 19, 2004 9:24

W górę!
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

[poprzednia][następna]