Wyrzucony DWA RAZY. Wszystko mi już opadło

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 05, 2010 17:01 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

smarti pisze:a nie można do nich iść z kimś z jakiejś organizacji prozwierzecej po ta ksieżeczkę?
A jeśli to w Polsce zabronione to przeciez jakaś kara za to musi być.
Ale w angli się nawet obcina kociakom te paluszki z ktorych rosną pazurki,jak sobie właściciel życzy :mrgreen:
Ludzię są jeb....ci !!

Nieprawda. "In some countries, such as Great Britain, declawing (except for medical reasons) is not permitted."
źródło: http://www.cfainc.org/articles/health/declawing.html
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lis 05, 2010 17:04 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

no nie dalej jak wczoraj mi to moj wet. mowił przy okazji obcinania pazurkow.

Czyli sprzeczne informacje,albo nieaktualna któraś z nich.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 05, 2010 17:05 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

smarti pisze:no nie dalej jak wczoraj mi to moj wet. mowił przy okazji obcinania pazurkow.

Czyli sprzeczne informacje,albo nieaktualna któraś z nich.

Jak najbardziej aktualna. GB to kulturalny kraj. Usuwanie pazurów jest powszechne w USA i pewnie o ten kraj wetowi chodziło.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 05, 2010 17:08 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

możliwe,na tyle nie drązylam tematu, dla mnie to i tak chore.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt lis 05, 2010 17:58 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

Emilka 77 pisze:P. Krystyna powiedziała,że ma normalnie powyrywane :evil: Będę tam dziś to zobacze w jakim stanie pazurki P.Krystyna mówi,że dała mu piłeczke,chciał bawić się ale nie mógł i tak zauważyła te powyrywane pazurki.
hmmm, brak pazurów nie wpływa wg mnie nijak na możliwosc zabawy piłeczką. Możliwe, ze kot nie umie się nią bawić. Nie raz miałam koty, które nigdy nie widziały zabawki na oczy i kilka dni łapały o co chodzi.
U nas usuwanie pazurów jest zabronione, a co za tym idzie pewnie kosztowne jakby ktoś chciał zrobić to na lewo.
A nie wyobrażam sobie by ktoś w domu na żywca dał radę to zrobić i kot (i człowiek) to przetrwał... :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lis 05, 2010 18:04 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

może lepiej sobie nie wyobrażać, jak mogli mu to zrobić... :(

trzeba się przyjrzeć jeszcze raz jego łapkom.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pt lis 05, 2010 21:33 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

Byłam,zobaczyłam i już piszę.P.Krysia nie dowidzi troszkę,poza tym w mieszkaniu jest marne swiatło.Pazurki są,obcięte do krwi,żeczywiście może to jego boleć.Widocznie obcinał ktoś kto tego robić nie umie.Kot ma max 2 lata,tak powiedział jego były gospodarz.Czy jest książeczka,czy był szczepiony,odrobaczany dowiemy się po weekendzie-on musi zapytać o to swoja żone.Jest straszny miziak,dłuuuugie łapki,chudziutki-może nie był odrobaczany?Generalnie jak jego odżywić to będżie piękny duży kociśko.Zawiozłam jemu karme,jak zje zawioze jeszcze.Zaglądałam jemu w pyszczek nic niepokojącego nie zauważyłam,ale wetem nie jestem.Uszka czyste.Sukamy domku.Jana P.Krysia prosiła żeby w ogłoszeniach podać wiek ok 2 lata.
ObrazekObrazek

Emilka 77

Od: Nie wrz 26, 2010 18:53

Post » Sob lis 06, 2010 0:13 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

jest pieeeeeeeeeeekny :1luvu: :1luvu: :1luvu: calym sercem wspieram kiciusia i trzymam mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za domek :)

Miziaczku slodki, lepek do gory, usmiech na pysio, wszystko bedzie dobrze :ok: :ok: MUSI byc dobrze

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lis 06, 2010 0:15 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Sob lis 06, 2010 2:16 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

Musi być dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Emilka 77

Od: Nie wrz 26, 2010 18:53

Post » Sob lis 06, 2010 2:46 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

Pysia.w pisze:o rany, włos na głowie się jeży, jak można kotu pazury wyrywać??? przecież tego żaden wet chyba nie zrobił?

ja to bym poszła, kazała wydać książeczkę (jak mają), wypytała o kota, a potem dopiero powiedziała co o nich myślę - a źle myślę, i pisać mi tu nie wypada...

ale mnie nerw szarpie... co za ludzie???

Kotusiu zasługujesz na najlepszy domek!

I tu się mylisz... w Lublinie co najmniej jedna klinika operacyjnie usuwa pazury (razem z częścią paluszków,bo inaczej się nie da ...)...
:x
Ostatnio edytowano Sob lis 06, 2010 10:40 przez katarzyna1207, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lis 06, 2010 9:11 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

a czy ta klinika sobie zdaje sprawę z tego, że to jest NIELEGALNE??
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob lis 06, 2010 10:41 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

kiche_wilczyca pisze:a czy ta klinika sobie zdaje sprawę z tego, że to jest NIELEGALNE??

Obstawiam, że zdaje sobie sprawę ... ale przecież ...KASA się liczy ... :( niestety...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lis 06, 2010 13:23 Re: Wyrzucony DWA RAZY. Czy można bardziej NIE kochać? FOTO

katarzyna1207 pisze:
kiche_wilczyca pisze:a czy ta klinika sobie zdaje sprawę z tego, że to jest NIELEGALNE??

Obstawiam, że zdaje sobie sprawę ... ale przecież ...KASA się liczy ... :( niestety...

To ja przepraszam za OT ale to trzeba koniecznie zgłosić. :evil:
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]