[WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 12:28 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

już co niektórzy zamawiają noclegi :kotek:

Isia23

Od: Nie lut 11, 2007 22:07

Post » Śro lis 03, 2010 22:03 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

z moim własnym , czy bez - wypada w końcu października mieć nocleg, a nie w parku na ławce .... :win

/ na kota nie mogę stawiać 101% - albo z futrem się nie wstrzeli, albo dwa tygodnie przed - na miłość się zbierze ...
Któż to tę nieokiełznaną naturę zrozumie i ustali z nią koncensus ?!?
ale ... za siebie - gwarantować mogę ... /
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Sob lis 06, 2010 7:46 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

...
Futerka z GreenGrove*PL pozdrawiają :)
Obrazek

Gabys

Od: Nie sie 28, 2005 13:20

Post » Pon lis 15, 2010 18:57 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Ave pisze:Polska Federacja Felinologiczna Felis Polonia serdecznie zaprasza na
FIFe WORLD WINNER SHOW

Tak myślę, że wkradł się mały błąd w nazwę wystawy ... Wg art. 2 FIFe Show Rules oficjalna nazwa to "World Show". World Winner Show może znacznie zawęzić listę uczestników :wink:

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Pon lis 15, 2010 22:39 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Po dokladniejszej "analizie" ulotki zamieszczonej na stronie "wystawy dla world winnerow" ;-) musze stwierdzic, ze bledow wkradlo sie tam wiecej. A to nazwy miejscowosci pisane niejednolicie, a to po polsku, a to po angielsku, a to polskie adresy pisane ze "street" zamiast "ul.", a to uzywanie nieznanego tzw. nativom skrotu "appr." albo "aprr." podczas gdy brzmi on "approx." ... Ulotka to wizytowka wystawy i troche szkoda, ze nie zostala dopracowana, a napisana napredce i byle jak :-(

OloK.

Post » Wto lis 16, 2010 14:35 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

nie mam bladego pojęcia, czemu mają służyć poniższe uwagi, oprócz umniejszania pracy innych, ale odniosę się do nich :?

OloK. pisze:
FIFe WORLD WINNER SHOW

Tak myślę, że wkradł się mały błąd w nazwę wystawy ... Wg art. 2 FIFe Show Rules oficjalna nazwa to "World Show". World Winner Show może znacznie zawęzić listę uczestników :wink:
Źle myślisz, błąd się nie wkradł! Owszem, oficjalna nazwa tego typu imprezy w Ragulaminie Wystawowym FIFe to World Show. Ale na stronach internetowych wszystkich światówek znajdzesz zamiennie nazwę z dodanym słowem 'Cat' lub 'Winner' i obie wersje są poprawne oraz zaakceptowane przez Komisję Wystawową FIFe wiele lat temu, aby wspomóc czytelność stron www (jak Scandinavian Winner Show). Poza tym światówka w pewnym sensie jest dla winnerów.

OloK. pisze:Po dokladniejszej "analizie" ulotki zamieszczonej na stronie "wystawy dla world winnerow" ;-) musze stwierdzic, ze bledow wkradlo sie tam wiecej. A to nazwy miejscowosci pisane niejednolicie, a to po polsku, a to po angielsku, a to polskie adresy pisane ze "street" zamiast "ul.", a to uzywanie nieznanego tzw. nativom skrotu "appr." albo "aprr." podczas gdy brzmi on "approx." ... Ulotka to wizytowka wystawy i troche szkoda, ze nie zostala dopracowana, a napisana napredce i byle jak :-(
wiesz, Konfucjusz kiedyś powiedział: "Szlachetny człowiek wymaga od siebie, prostak od innych" :roll: a błędów nie popełnia tylko ten, co nic nie robi!
Wszystkie nazwy miast i ulic napisane są w języku polskim (taka moda językowa ostatnio) i nie ma w ich zapisie żadnych błędów. Na szczęście ulotka w języku angielskim nie jest adresowana do Polaków, tylko do reszty świata, a oni nie mają problemów ze zrozumieniem zawartego w niej tekstu. Dla Ciebie na tym forum jest wątek poświęcony wystawie światowej w języku polskim - zapraszam na pierwszą stronę.
Ave

Post » Wto lis 16, 2010 15:09 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Ave pisze:nie mam bladego pojęcia, czemu mają służyć poniższe uwagi, oprócz umniejszania pracy innych, ale odniosę się do nich :?

OloK. pisze:
FIFe WORLD WINNER SHOW

Źle myślisz, błąd się nie wkradł! Owszem, oficjalna nazwa tego typu imprezy w Ragulaminie Wystawowym FIFe to World Show. Ale na stronach internetowych wszystkich światówek znajdzesz zamiennie nazwę z dodanym słowem 'Cat' lub 'Winner' i obie wersje są poprawne oraz zaakceptowane przez Komisję Wystawową FIFe wiele lat temu, aby wspomóc czytelność stron www (jak Scandinavian Winner Show). Poza tym światówka w pewnym sensie jest dla winnerów.

OloK. pisze:Po dokladniejszej "analizie" ulotki zamieszczonej na stronie "wystawy dla world winnerow" ;-) musze stwierdzic, ze bledow wkradlo sie tam wiecej. A to nazwy miejscowosci pisane niejednolicie, a to po polsku, a to po angielsku, a to polskie adresy pisane ze "street" zamiast "ul.", a to uzywanie nieznanego tzw. nativom skrotu "appr." albo "aprr." podczas gdy brzmi on "approx." ... Ulotka to wizytowka wystawy i troche szkoda, ze nie zostala dopracowana, a napisana napredce i byle jak :-(
wiesz, Konfucjusz kiedyś powiedział: "Szlachetny człowiek wymaga od siebie, prostak od innych" :roll: a błędów nie popełnia tylko ten, co nic nie robi!
Wszystkie nazwy miast i ulic napisane są w języku polskim (taka moda językowa ostatnio) i nie ma w ich zapisie żadnych błędów. Na szczęście ulotka w języku angielskim nie jest adresowana do Polaków, tylko do reszty świata, a oni nie mają problemów ze zrozumieniem zawartego w niej tekstu. Dla Ciebie na tym forum jest wątek poświęcony wystawie światowej w języku polskim - zapraszam.

1. Uwagi mają na celu zwrócenie uwagi, że czasami warto skorzystać z pomocy np. tzw. proofreaderów. "W kupie siła" jak to mówią.
2. Może i zaakceptowany przez Komisję Wystawową, ale błędny z językowego punktu widzenia. Dla osób, które posługują się językiem angielskim od urodzenia i "nie siedzą w kocim świecie" zwrot "world winner show" oznacza to co napisałam w moim poście. Światówka nie jest dla winnerów, jest dla kotów, które spełniły wymogi formalne i dopiero mogą zostać winnerami.
3. Nie wszystkie adresy są pisane po polsku. Np. adres hali. A poza tym w żadnym adresie nie ma skrótu "ul.", a jeżeli był stosowany polski format to powinien tam być. Pisanie adresów w języku kraju, gdzie dany adres się znajduje nie jest modą. Po prostu tłumaczenie adresów jest błędne.
4. Skrót "appr." oraz "aprr." jest napisany błędnie.
5. Ulotka w języku angielskim jest dla wszystkich wystawców. Również dla mnie. Jeżeli nie jest przeznaczona dla Polaków to chyba stanowi to przejaw dyskryminacji :wink: Wątek na forum nigdy nie będzie dla mnie oficjalnym źródłem informacji. Może być jedynie traktowany jako źródło pomocnicze.
6. Oczywiście, że nie popełnia błędów ten kto nic nie robi, ale żeby robić to trzeba mieć możliwość współpracy.
7. Ja wymagam i od siebie i od innych. Czyli jestem "taki mix" :wink: ale powstrzymuję się od sugerowania publicznie, że ktoś inny jest prostakiem. Może dlatego, że zdaję sobie sprawę z konsekwencji prawnych. :kotek:
8. A czepialska co do dokumentów jestem z racji i charakteru i wykształcenia. I dalej będę uważać, że dwustronicowa ulotka takiego wydarzenia jakim jest światówka powinna być idealna.

OloK.

Post » Wto lis 16, 2010 15:22 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Ave pisze:Wszystkie nazwy miast i ulic napisane są w języku polskim (taka moda językowa ostatnio)

To nie jest kwestia mody, tylko poprawności zapisu.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto lis 16, 2010 15:26 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Ave, kobieto,
chocbyscie na glowie staneli i uszami gwizdali i tak bedzie, ze FPL zrobil to zle, czy tamto.
Zgodnie z powiedzeniem - jeszcze sie taki nie urodzil, co by kazdemu dogodzil.

A ja trzymam mocno kciuki za swiatowke i jestem z wami calym sercem.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto lis 16, 2010 15:39 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Oberhexe pisze:
Ave pisze:Wszystkie nazwy miast i ulic napisane są w języku polskim (taka moda językowa ostatnio)

To nie jest kwestia mody, tylko poprawności zapisu.

Tak też napisałam w punkcie 3. :wink:

OloK.

Post » Wto lis 16, 2010 15:41 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Basia_D pisze:Ave, kobieto,
chocbyscie na glowie staneli i uszami gwizdali i tak bedzie, ze FPL zrobil to zle, czy tamto.
Zgodnie z powiedzeniem - jeszcze sie taki nie urodzil, co by kazdemu dogodzil.

A ja trzymam mocno kciuki za swiatowke i jestem z wami calym sercem.

Ja też trzymam, bo jakby nie patrzeć sposób jej zorganizowania będzie rzutował na całą polską organizację.
ps. Przy ulotce nikt chyba jednak na głowie nie stawał :wink:

OloK.

Post » Wto lis 16, 2010 15:47 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

wiesz OloK, nie mam czasu na szermierki słowne, zapracowaną kobietą jestem - forum jest dla mnie miejscem, gdzie mogę poinformować hodowców o sprawach dla nich ważnych. Musisz sobie sama poradzić ze swoim problemem. Próbowałam, ale nie pomogło.
Jak będziesz miała ciekawe pomysły, to pisz na adres organizatora, bo jak sama twierdzisz 'wątek na forum nigdy nie będzie oficjalnym źródłem informacji' :wink: Oficjalnym źródłem informacji natomiast będzie strona www, która właśnie powstaje.
Idę pogłaskać moje kotki, z pewnością dodadzą mi sił, aby wytrwać i nie pozwolą zapomnieć, po co się w to wszyscy bawimy.
Dla mnie E.O.T. w kwestii poprawności językowej ulotki.
Ave

Post » Wto lis 16, 2010 15:55 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Ave pisze:Musisz sobie sama poradzić ze swoim problemem. Próbowałam, ale nie pomogło.
Jak będziesz miała ciekawe pomysły, to pisz na adres organizatora, bo jak sama twierdzisz 'wątek na forum nigdy nie będzie oficjalnym źródłem informacji' :wink:

Problemów mam dużo, ale na forum nie poszukuję pomocy, bo wtedy miałabym ich jeszcze więcej :wink: A do wystawy jeszcze rok, więc może do organizatora jeszcze napiszę :wink:

OloK.

Post » Pon lis 22, 2010 23:33 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

To jak to jest: jeżeli kot uzyskał w klasie 11 (młodzież) np. w styczniu BIV-a (tym samym więc spełniał warunki udziału w światówce) i w tym momencie miał już 9 miesięcy, czyli w dniu wystawy będzie klasyfikowany w klasie otwartej - to może wziąć udział czy nie?! Zakładamy oczywiście teoretycznie, że w klasie otwartej w ogóle nie był w międzyczasie wystawiany. Dobrze rozumiem, że tak?
Obrazek Obrazek

Yolanta

Od: Sob maja 08, 2010 18:49

Post » Wto lis 23, 2010 7:24 Re: [WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL

Kocurowa pisze:Na podstawie regulaminu wystawowego FIFe
http://felispolonia.eu/doc/r_wystawowy.pdf

a wię tak:

W wystawie światowej mogą brać udział tylko i wyłącznie koty, które w ciągu 13 miesięcy poprzedzających wystawę osiągną następujące wyniki:

:arrow: Kocięta 3-6 miesięcy - jeśli w ciągu tych 13 miesięcy otrzymają BIV lub Nom BIS lub 3xEX1.

Dodatkowe zasady dla klasy 12 (kocięta 3-6 miesięcy):
Kocięta w wieku 3-6 miesięcy mogą uczestniczyć w wystawie światowej w klasie 12, jeśli otrzymały przynajmniej 1xEX1, zasada ta obowiązuje jedynie dla klasy 12.

:arrow: Mlodzież (6-10 miesięcy) - jeśli otrzymają w ciągy tych 13 miesięcy BIV lub Nom BIS lub 3xEX1

:arrow: Koty dorosłe - jeśli w ciągu tych 13 miesięcy otrzymają :
- BIV lub
- Nom BIS lub
- posiadają tytuł IC, IP lub wyższy lub
- kot dorosły, który uzyskał wyniki kwalifikujące go do udziału w wystawie światowej w kategoriach wiekowych 3-10 miesięcy w ciągu tych 13 miesięcy.

(czyli jeśli nasz kot w przeciągu 13 miesięcy poprzedzających wystawę był w młodszej kategorii i uzyskał jeden z warunków, które kwalifikowały go do światówki np w wieku 5 miesięcy czyli w kociętach zdobył BIV a w terminie światówki będzie już kotem dorosłym, także ma prawo do wzięcia w niej udziału już w klasie kotów dorosłych)

:arrow: Koty domowe (klasa 14) - jeśli uzyskały w ciągu tych 13 miesięcy Nom BIS w kategorii kotów domowych.

.....

http://kocieforum.pl/viewtopic.php?t=1788&start=15
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

[poprzednia][następna]