Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
Ave pisze:Polska Federacja Felinologiczna Felis Polonia serdecznie zaprasza na
FIFe WORLD WINNER SHOW
Źle myślisz, błąd się nie wkradł! Owszem, oficjalna nazwa tego typu imprezy w Ragulaminie Wystawowym FIFe to World Show. Ale na stronach internetowych wszystkich światówek znajdzesz zamiennie nazwę z dodanym słowem 'Cat' lub 'Winner' i obie wersje są poprawne oraz zaakceptowane przez Komisję Wystawową FIFe wiele lat temu, aby wspomóc czytelność stron www (jak Scandinavian Winner Show). Poza tym światówka w pewnym sensie jest dla winnerów.OloK. pisze:Ave pisze:Polska Federacja Felinologiczna Felis Polonia serdecznie zaprasza na
FIFe WORLD WINNER SHOW
Tak myślę, że wkradł się mały błąd w nazwę wystawy ... Wg art. 2 FIFe Show Rules oficjalna nazwa to "World Show". World Winner Show może znacznie zawęzić listę uczestników
wiesz, Konfucjusz kiedyś powiedział: "Szlachetny człowiek wymaga od siebie, prostak od innych"OloK. pisze:Po dokladniejszej "analizie" ulotki zamieszczonej na stronie "wystawy dla world winnerow"musze stwierdzic, ze bledow wkradlo sie tam wiecej. A to nazwy miejscowosci pisane niejednolicie, a to po polsku, a to po angielsku, a to polskie adresy pisane ze "street" zamiast "ul.", a to uzywanie nieznanego tzw. nativom skrotu "appr." albo "aprr." podczas gdy brzmi on "approx." ... Ulotka to wizytowka wystawy i troche szkoda, ze nie zostala dopracowana, a napisana napredce i byle jak
Ave pisze:nie mam bladego pojęcia, czemu mają służyć poniższe uwagi, oprócz umniejszania pracy innych, ale odniosę się do nich
Źle myślisz, błąd się nie wkradł! Owszem, oficjalna nazwa tego typu imprezy w Ragulaminie Wystawowym FIFe to World Show. Ale na stronach internetowych wszystkich światówek znajdzesz zamiennie nazwę z dodanym słowem 'Cat' lub 'Winner' i obie wersje są poprawne oraz zaakceptowane przez Komisję Wystawową FIFe wiele lat temu, aby wspomóc czytelność stron www (jak Scandinavian Winner Show). Poza tym światówka w pewnym sensie jest dla winnerów.OloK. pisze:Ave pisze:Polska Federacja Felinologiczna Felis Polonia serdecznie zaprasza na
FIFe WORLD WINNER SHOW
Tak myślę, że wkradł się mały błąd w nazwę wystawy ... Wg art. 2 FIFe Show Rules oficjalna nazwa to "World Show". World Winner Show może znacznie zawęzić listę uczestnikówwiesz, Konfucjusz kiedyś powiedział: "Szlachetny człowiek wymaga od siebie, prostak od innych"OloK. pisze:Po dokladniejszej "analizie" ulotki zamieszczonej na stronie "wystawy dla world winnerow"musze stwierdzic, ze bledow wkradlo sie tam wiecej. A to nazwy miejscowosci pisane niejednolicie, a to po polsku, a to po angielsku, a to polskie adresy pisane ze "street" zamiast "ul.", a to uzywanie nieznanego tzw. nativom skrotu "appr." albo "aprr." podczas gdy brzmi on "approx." ... Ulotka to wizytowka wystawy i troche szkoda, ze nie zostala dopracowana, a napisana napredce i byle jak
a błędów nie popełnia tylko ten, co nic nie robi!
Wszystkie nazwy miast i ulic napisane są w języku polskim (taka moda językowa ostatnio) i nie ma w ich zapisie żadnych błędów. Na szczęście ulotka w języku angielskim nie jest adresowana do Polaków, tylko do reszty świata, a oni nie mają problemów ze zrozumieniem zawartego w niej tekstu. Dla Ciebie na tym forum jest wątek poświęcony wystawie światowej w języku polskim - zapraszam.
Ave pisze:Wszystkie nazwy miast i ulic napisane są w języku polskim (taka moda językowa ostatnio)
Oberhexe pisze:Ave pisze:Wszystkie nazwy miast i ulic napisane są w języku polskim (taka moda językowa ostatnio)
To nie jest kwestia mody, tylko poprawności zapisu.
Basia_D pisze:Ave, kobieto,
chocbyscie na glowie staneli i uszami gwizdali i tak bedzie, ze FPL zrobil to zle, czy tamto.
Zgodnie z powiedzeniem - jeszcze sie taki nie urodzil, co by kazdemu dogodzil.
A ja trzymam mocno kciuki za swiatowke i jestem z wami calym sercem.
Ave pisze:Musisz sobie sama poradzić ze swoim problemem. Próbowałam, ale nie pomogło.
Jak będziesz miała ciekawe pomysły, to pisz na adres organizatora, bo jak sama twierdzisz 'wątek na forum nigdy nie będzie oficjalnym źródłem informacji'
Kocurowa pisze:Na podstawie regulaminu wystawowego FIFe
http://felispolonia.eu/doc/r_wystawowy.pdf
a wię tak:
W wystawie światowej mogą brać udział tylko i wyłącznie koty, które w ciągu 13 miesięcy poprzedzających wystawę osiągną następujące wyniki:
Kocięta 3-6 miesięcy - jeśli w ciągu tych 13 miesięcy otrzymają BIV lub Nom BIS lub 3xEX1.
Dodatkowe zasady dla klasy 12 (kocięta 3-6 miesięcy):
Kocięta w wieku 3-6 miesięcy mogą uczestniczyć w wystawie światowej w klasie 12, jeśli otrzymały przynajmniej 1xEX1, zasada ta obowiązuje jedynie dla klasy 12.
Mlodzież (6-10 miesięcy) - jeśli otrzymają w ciągy tych 13 miesięcy BIV lub Nom BIS lub 3xEX1
Koty dorosłe - jeśli w ciągu tych 13 miesięcy otrzymają :
- BIV lub
- Nom BIS lub
- posiadają tytuł IC, IP lub wyższy lub
- kot dorosły, który uzyskał wyniki kwalifikujące go do udziału w wystawie światowej w kategoriach wiekowych 3-10 miesięcy w ciągu tych 13 miesięcy.
(czyli jeśli nasz kot w przeciągu 13 miesięcy poprzedzających wystawę był w młodszej kategorii i uzyskał jeden z warunków, które kwalifikowały go do światówki np w wieku 5 miesięcy czyli w kociętach zdobył BIV a w terminie światówki będzie już kotem dorosłym, także ma prawo do wzięcia w niej udziału już w klasie kotów dorosłych)
Koty domowe (klasa 14) - jeśli uzyskały w ciągu tych 13 miesięcy Nom BIS w kategorii kotów domowych.
.....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości