Moderator: Estraven
trawa11 pisze:Ciepła pisze:ale dziewczyny slimak zanim sie go zje musi sie oczyscic..
przez ponad 3 tyg je tylko specjalne ziola,ktore go oczyszczaja i od razu konserwuja..
naprawde nie wiecie co tracicie..
że co![]()
to trzeba go najpierw podtuczyc,czyli w domu ślimaki hodować
![]()
o nie
maciejowa pisze:Ciepła pisze:ale dziewczyny slimak zanim sie go zje musi sie oczyscic..
przez ponad 3 tyg je tylko specjalne ziola,ktore go oczyszczaja i od razu konserwuja..
A brrrWolę grzyby marynowane
Ciepła pisze:pamietam jak bylam mala..
na wakacjach u babci na wsi jedlismy zupe owocowa z truskawek i kisielu a do tego ziemniaczki z cebulka i boczkiem..
jesoo..
co za smak..
maciejowa pisze:Ciepła pisze:raki jak sie je gotuje to strasznie piszcza..
A Ty byś nie piszczala jakby Cię żywcem do wrzątku wrzucali?![]()
Kraby podobno też piszczą, ale tylko samce. Samice są twarde i zachowują twarz do końca
trawa11 pisze:maciejowa pisze:Ciepła pisze:ale dziewczyny slimak zanim sie go zje musi sie oczyscic..
A brrrWolę grzyby marynowane
ale bym grzybków zjadła![]()
uwielbiam,ale nie mam ani grama
trawa11 pisze:maciejowa pisze:Ciepła pisze:raki jak sie je gotuje to strasznie piszcza..
A Ty byś nie piszczala jakby Cię żywcem do wrzątku wrzucali?![]()
Kraby podobno też piszczą, ale tylko samce. Samice są twarde i zachowują twarz do końca
no myślisz ,ze bym im pod ogon zagladala przed wrzuceneim do gara![]()
brrrr
Ciepła pisze:moje grzybki sie marynuja w piwnicy![]()
na zime bedzie jak znalazl..
Ciepła pisze:pamietam jak bylam mala..
na wakacjach u babci na wsi jedlismy zupe owocowa z truskawek i kisielu a do tego ziemniaczki z cebulka i boczkiem..
jesoo..
co za smak..
maciejowa pisze:Ciepła pisze:pamietam jak bylam mala..
jesoo..
co za smak..
Ja z dzieciństwa pamiętam zupę wiśniową u mojej Babci. I kapuśniak (blee). A od święta schabowy z ziemniakami i buraczkami. O matko jak ja to uwielbiałam!
maciejowa pisze:Ciepła pisze:pamietam jak bylam mala..
jesoo..
co za smak..
Ja z dzieciństwa pamiętam zupę wiśniową u mojej Babci. I kapuśniak (blee). A od święta schabowy z ziemniakami i buraczkami. O matko jak ja to uwielbiałam!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue, Tygrysiątko i 434 gości