Błagam o dt dla kociaka - Poznań!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 29, 2010 18:25 Re: Jak złapać malucha?

A jak Niedźwiadka znosi towarzystwo malucha?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt paź 29, 2010 18:34 Re: Jak złapać malucha?

Hannah12 pisze:A jak Niedźwiadka znosi towarzystwo malucha?

Na razie to nie mam pewności, czy w ogóle widziała tę małą. Mam nadzieję, że nie będzie źle. Bo po pierwsze tymczaska jest naprawdę mała, po drugie ostatniego tymczasa miałam ponad rok temu, miała Niedźwiadka czas odpocząć, a po trzecie Niedźwiadka ma już lekkiego zwisa chyba na to wszystko, wyluzowała się po tym, jak sprowadziliśmy do domu dziecko, uznała, że już chyba nic gorszego nie może jej spotkać...

:wink:

A tak bardziej poważnie, to masz rację, kiedy decydowałam się na to tymczasowanie - myślałam z niepokojem głównie o Niedźwiedziu :|.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Pt paź 29, 2010 20:02 Re: Jak złapać malucha?

Olinka, jeszcze raz wielkie wielkie dzięki za przygarnięcie małej!! :1luvu: I cieszę się bardzo, że się już trochę odstresowała, bo ta podróż tramwajem to było dla niej naprawdę ciężkie przeżycie :( Trzymam mocno kciuki, żeby kocia integracja przebiegała bezproblemowo!
I też bardzo miło było mi Ciebie poznać :) :)
A drugi kociak niestety wciąż na wolności, zwróciłam się już do jednej z fundacji o pożyczenie łapki i mam nadzieję, że to zadziała, choć nie wiem czy maluch nie jest przesadnie bystry - do włożenia choć jednej łapki do transportera nie skłoniło go ani jedzenie, ani siostrzyczka w drugim transporterze :( No, ale póki nie spróbuję to się nie dowiem. A na razie pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że nie będzie w najbliższych dniach deszczu i przymrozków :roll: :(
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie paź 31, 2010 21:12 Re: Jak złapać malucha?

Sypiam wyłącznie w łóżku:

Obrazek

albo na Encyklopedii Gutenberga:

Obrazek

:wink: :D

Mała jest słodka, taka iskierka, psoci niesamowicie, ładnie je, korzysta z kuwety i uwielbia się przytulić w nocy.

Mówimy na nią:

1. Mała Misia, żeby ją odróżnić od Dużej Misi, czyli naszej Niedźwiadki

2. Mała Kizia, tym samym nasza córeczka awansowała na Dużą Kizię ;)

3. mój faworyt - Abby Cadabby - w skrócie Abi, bo to teraz ulubiona postać mojej córeczki z Ulicy Sezamkowej, a mała kicia bardzo tę postać przypomina, też jest taka energiczna, śliczna i do schrupania.

I już mi żal, że będę musiała ją oddać, no ale wyjścia nie ma...

Gdyby ktoś słyszał o wyjątkowym domu dla absolutnie wyjątkowej czarnej kici - proszę o sygnał, taaa... :wink:

Olinka

Post » Nie paź 31, 2010 22:09 Re: Jak złapać malucha?

Super to wszystko brzmi, a szczególnie Abby Cadabby :) Dzięki za wieści, nie chciałam być nachalna i się dopytywać, ale tak bardzo się cieszę, że malutkiej jest dobrze u Ciebie!!! :)

KMagda

Post » Pt lis 05, 2010 0:44 Re: Jak złapać malucha?

Abby Cadabby, czyli Abisia vel Mały Miś, pozdrawia ciocię Magdę:

Obrazek

Obrazek

A tak tęsknie wypatruje domku:

Obrazek

:1luvu:

Olinka

Post » Pt lis 05, 2010 8:01 Re: Jak złapać malucha?

Super malutka :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt lis 05, 2010 10:35 Re: Jak złapać malucha?

Super malutka :) :)
A ja dzisiaj byłam nakarmić tego drugiego maluszka - biedak lata z mokrym futerkiem, ale złapać się wciąż nie daje :( Dobrze, że jest choć trochę cieplej, byle tylko się nie rozchorował, mam nadzieję, że już niedługo będę miała łapkę i w końcu on też będzie się grzał w ciepełku :)

KMagda

Post » Pt lis 05, 2010 12:49 Re: Jak złapać malucha?

Jeszcze dziś, a najpóźniej jutro będę miała klatkę, i mam nadzieję, że w końcu uda mi się złapać tego malucha!! :)

KMagda

Post » Sob lis 06, 2010 23:18 Re: Jak złapać malucha?

Łapkę mam, a kota nie :( Czekałam dziś ponad 2 godziny, kociak był, kręcił się wokół klatki, obwąchiwał ją, nawet wkładał głowę, ale nie skusił się na wejście :( Już mi ręce opadają, nie mam zielonego pojęcia jak go złapać :evil: Będę próbowała jeszcze rano :roll:

KMagda

Post » Wto gru 07, 2010 18:12 Re: Błagam o dt dla kociaka - Poznań!!

Dosłownie parę minut temu udało mi się w końcu złapać drugiego kociaka - tym razem nie było z tym żadnych problemów bo kociak był tak zmarznięty, że nawet nie zareagował jak wzięłam go na ręce :( Nie wiem czy by przetrwał tę noc na dworze, ale w domu po tym jak zjadł porcję ciepłego jedzenia ożywił się :) Bardzo się cieszę, że udało się, zwłaszcza, że nie sądziłam, że jeszcze żyje bo nie widziałam go od kilkunastu dni. Z drugiej strony jestem przerażona, bo mam w domu epidemię kk, 7 kotów, które dopiero co zaczęły wychodzić z choroby i absolutnie nie powinnam brać do domu żadnego kota, dla jego dobra i dobra moich kotów. Ale nie mogłam po prostu tak zostawić tego kociaka :( Proszę, pomóżcie, ten kociak po prostu nie może u mnie zostać :(

KMagda

Post » Wto gru 07, 2010 18:37 Re: Błagam o dt dla kociaka - Poznań!!

Kociak jest słodki, udawał dzika na dworze, ale w domu szybciutko się rozmruczał :) Jeszcze nie wiem czy to on czy ona, sprawdzę dopiero jak uśpię moją córkę. Ale dt bardzo bardzo potrzebne, strasznie się boję o moje koty :oops:

KMagda

Post » Wto gru 07, 2010 21:39 Re: Błagam o dt dla kociaka - Poznań!!

Niestety nadal nie wiem co mam w domu, bo kociak jest jednak przestraszony i nie bardzo daje się oglądać, to mruczenie to chyba takie dla kurażu :( Jutro rano zawiozę go na przegląd do weterynarza to przy okazji i płeć poznam :)

KMagda

Post » Śro gru 08, 2010 8:26 Re: Błagam o dt dla kociaka - Poznań!!

Podnoszę z rana, mały czarny kociak bardzo pilnie szuka domu!!!

KMagda

Post » Śro gru 08, 2010 12:58 Re: Błagam o dt dla kociaka - Poznań!!

Jesteśmy już po wizycie u weta, kociak jest 5-6 miesięczną śliczną panienką :) Ma lekko zaczerwienione gardło więc na wszelki wypadek dostała antybiotyk.
Nadal poszukuję DT!!!

KMagda

[poprzednia]