Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 31, 2010 20:04 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

Marcelibu pisze:U Twoich kotów rzeczywiście nie jest za fajnie przez tę małą chuliganicę :wink: . Mnie to niepotrzebne, podałam Meonikowi może 2 ml z 250. Daj mi swój adres, albo jakoś spotkamy się na mieście.

Jak nie chcesz przyjść na imprezę :foch: to możesz podać przez Wielbądzia.

Paszkuda ;) jak widać od lipca w schronisku 8)
ObrazekObrazekObrazek

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie paź 31, 2010 20:10 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

genowefa pisze:
Marcelibu pisze:U Twoich kotów rzeczywiście nie jest za fajnie przez tę małą chuliganicę :wink: . Mnie to niepotrzebne, podałam Meonikowi może 2 ml z 250. Daj mi swój adres, albo jakoś spotkamy się na mieście.

ObrazekObrazekObrazek

Na imprezę, oczywiście, przyjdę :mrgreen:. Ale chciałam wcześniej jakoś podać.

Boję się, że stan Bimboły jest zły - aż jej futro się błyszczy... Może chora? 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie paź 31, 2010 20:21 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

Marcelibu pisze:Na imprezę, oczywiście, przyjdę :mrgreen:. Ale chciałam wcześniej jakoś podać.

A to spoko 8) Napisz mi na pw gdzie mieszkasz. Podjadę około 20, po wcześniejszym umówieniu się.
Pracuję na Powiślu, jeśli to bardziej Ci pasuje.

Marcelibu pisze:Boję się, że stan Bimboły jest zły - aż jej futro się błyszczy... Może chora? 8)

Co się dziwisz, że stan Bimboły jest zły. W końcu z powodu sraczki w lipcu oddałam ją do schroniska :roll: I w ogóle to wątku Wielbłądzia mój wpis o tym, że Bimboła wyląduje wkrótce w schronisku spowodował straszne poruszenie :roll: Wszyscy łącznie z Tobą przejęli się tym jak cholera. Naprawdę nie mam słów jak skomentować taką bezduszność. Kot ma jechać do schroniska i zero reakcji :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie paź 31, 2010 20:25 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

genowefa pisze:
Marcelibu pisze:Na imprezę, oczywiście, przyjdę :mrgreen:. Ale chciałam wcześniej jakoś podać.

A to spoko 8) Napisz mi na pw gdzie mieszkasz. Podjadę około 20, po wcześniejszym umówieniu się.
Pracuję na Powiślu, jeśli to bardziej Ci pasuje.

Marcelibu pisze:Boję się, że stan Bimboły jest zły - aż jej futro się błyszczy... Może chora? 8)

Co się dziwisz, że stan Bimboły jest zły. W końcu z powodu sraczki w lipcu oddałam ją do schroniska :roll: I w ogóle to wątku Wielbłądzia mój wpis o tym, że Bimboła wyląduje wkrótce w schronisku spowodował straszne poruszenie :roll: Wszyscy łącznie z Tobą przejęli się tym jak cholera. Naprawdę nie mam słów jak skomentować taką bezduszność. Kot ma jechać do schroniska i zero reakcji :roll:

Bo Ty zły człowiek jesteś :evil: . A Wielbłąd to już wogle. :mrgreen:

Ja pracuję na Stegnach, mogę podjechać w stronę Powiśla.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Czw lis 04, 2010 10:30 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

Przeczytałam kulinarne dywagacje :roll:.
Jestem w szoku, że tak prosto mogę rozwiązać problem swojego przekocenia.

Gotuję rzadko, ale bardzo poproszę sprawdzony i prosty przepis na jakąś potrawę z kota - zacznę od Kafla, mocno mięsny jest :mrgreen:

A jeśli takie bardziej tłuste mięsko potrzebne - to Pufffcio :mrgreen:

Żałuję, że daleko mieszkam :cry:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lis 04, 2010 10:36 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

Najprostszy przepis na potrawę z tłustego kota: smalec oczywiście :idea:

Ubić, obedrzeć ze skóry, wypatroszyć, wybrać najbardziej tłuste partie, pokroić na małe kawałeczki, wrzucić na rozgrzaną patelnię i wytapiać na wolnym ogniu do skutku.

Z mojego Ropuszka za każdym razem wychodzi wyśmienity :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw lis 04, 2010 11:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

no z mojego to by z 6 litrów smalcu wyszło
szkoda, że od wczoraj jest na diecie :mrgreen:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lis 04, 2010 12:30 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

tajdzi pisze:no z mojego to by z 6 litrów smalcu wyszło

Ty czy kot?
Nie trać czasu, wytapiaj :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw lis 04, 2010 15:15 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

annskr pisze:
tajdzi pisze:no z mojego to by z 6 litrów smalcu wyszło

Ty czy kot?
Nie trać czasu, wytapiaj :D

wszyscy czworo jesteśmy :mrgreen:
dobra, ale przed wytapianiem trzeba ogolić? :?: bo jak tak, to mnie się nie chce :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lis 04, 2010 21:13 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

tajdzi pisze:
dobra, ale przed wytapianiem trzeba ogolić? :?: bo jak tak, to mnie się nie chce :roll:

No, co Ty, 8O nie trzeba golić, najwyżej potem przecedzisz przez sitko.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw lis 04, 2010 22:17 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

genowefa pisze:

ObrazekObrazekObrazek

Zapomniałam zdjąć z PT i sprzedało się dziś wieczorem.... przepraszam.

Marcelibu

Post » Czw lis 04, 2010 23:12 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

tajdzi pisze:dobra, ale przed wytapianiem trzeba ogolić? :?: bo jak tak, to mnie się nie chce :roll:

Trzba ogolić. Przypalone futro śmierdzi okrutnie. Siupsiupek dwa razy sobie ogon przyfajczył.
Pierwszy raz jak zaczęło okrutnie śmierdzieć w mieszkaniu, to nie za bardzo wiedzieliśmy o co chodzi. Zaczęliśmy węszyć i się rozglądać. Patrzę, a Siupsiupek opala sobie ogon nad palnikiem :twisted: :roll: Siupsiupek nawet się nie zorientował, że sobie ogon właśnie fajczy. Za drugim razem już wiedziałam co to za zapach i szybciej zareagowałam.

W każdym razie śmierdzi zanim dojdzie do skóry.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lis 04, 2010 23:14 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

annskr pisze:Gotuję rzadko, ale bardzo poproszę sprawdzony i prosty przepis na jakąś potrawę z kota - zacznę od Kafla, mocno mięsny jest :mrgreen:

A jeśli takie bardziej tłuste mięsko potrzebne - to Pufffcio :mrgreen:

Żałuję, że daleko mieszkam :cry:

Jakie daleko? 8O
Kafelka chętnie zjem :) Przynajmniej przestanę mieć wyrzuty sumienia z jego powodu :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lis 04, 2010 23:14 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

No świetnie, gnębisz koty, oddajesz do schroniska, palisz żywcem :strach: :strach: :strach:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt lis 05, 2010 12:14 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Leon ['] mam dość ....

Jana pisze:No świetnie, gnębisz koty, oddajesz do schroniska, palisz żywcem :strach: :strach: :strach:

I jeszcze zjada :D
Po to, by zagłuszyć wyrzuty sumienia 8O

kalewala

[poprzednia][następna]