Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 11:27 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Zainteresowany domek jest czarnym kociakiem , ale ze u mnie juz nie ma czarnych maleństw to poprosiłam aby podjechali do Was, sa z Katowic więc może :?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lis 03, 2010 11:59 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

podnosimy kociaczki. DT/DS dla nich pilnie poszukiwane!!!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro lis 03, 2010 12:53 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Wczoraj dzwoniła P.Czypionka,że w piwnicy są 3 małe i najprawdopodobniej ktoś je podrzucił.Miałam wczoraj straszną migrene i nie dałam rady iść.Byłam za to przed chwilą.Wątpie,że ktoś je podrzucił,są dzikie.Na widok człowieka chowają się w zakamarkach i nie wychodzą.Oczywiście nie wiem ile mają,ale gdybym miała tak porównywać,to byc może mają ok 6-8 tyg.Powiedźcie mi co ja mam robić? Jest akcja odszczurzania,jeśli ktokolwiek wypuści je na korytarz piwnicy(a niektórzy wiedzą,jacy są tam ludzie i to nie byłby 1. raz).Na początku tygodnia ludzie z administracji będa malować piwnice,kiedyś była zagracona,a teraz są z 3 szafki.Jeśli ludzie z administracji zorientują się,że w piwnicy są koty,to wiecie co będzie? Zamkną piwnice,wezmą klucz,bo to powinna byc ogólnodostępna suszarnia.

Jakie są opcje? nie ma żadnych Niech mi ktoś powie co mam robić.

Do tego jest 9-tka innych,ale są większe,mają z ok 3-4 mies.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro lis 03, 2010 16:48 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

czarny kociak z wody jest wciąz u P.czypionki,powinien zostać 2. raz odrobaczony,a nic z tego nie wychodzi,bo on całe dnie chowa się po różnych zakamarkach w mieszkaniu.Wychodzi w nocy,wtedy tez ma ochote na przytulanie.P.czypionka nie jest w stanie go trzymać w pudle całą noc,aż rano przyjde.

jestem głupia i tępa, odnalazłam ogłoszenie o zaginięciu persa,powiadomiłam właścicieli,złapalismy go.Kiedy już był w aucie,to dowiedziedziałam sie,że mają kotke i dorabiaja sobie sprzedawaniem małych...poparłam pseudohodowle :(

justyna8585

Post » Śro lis 03, 2010 16:54 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Justyna85 przecież ci mówiłam ze mam chętnych na persa , więc nie rozumie dlaczego dałaś go do pseudo hodowli :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lis 03, 2010 16:58 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Justa&Zwierzaki pisze:Justyna85 przecież ci mówiłam ze mam chętnych na persa , więc nie rozumie dlaczego dałaś go do pseudo hodowli :roll:

a skąd miałam wiedzieć? znalazłam ogłoszenie,że ludzie go szukają.jak sie dowiedziałam,to już było po fakcoe.To ich kot, nie mogłam go wyszarpać.

justyna8585

Post » Śro lis 03, 2010 21:31 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Masakra z tymi kociakami :( Co krok, to większe nieszczęście :(

Czy jest ktoś, kto mógłby dać dt dymnej kotuni? :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lis 04, 2010 13:02 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Pilnie potrzebny DT dla małego kotka

viewtopic.php?uid=22515&f=1&t=119582&start=0

justyna8585

Post » Czw lis 04, 2010 16:07 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

:( :( :( :( :(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw lis 04, 2010 19:22 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Pamiętacie tego z wody?to już 3 tygodnie .Będzie dużym kotem.Ma teraz ok 3 mies. To spokojny kot, całe dnie chowa sie,przychodzi dopiero wieczorem na głaski.Nie drapie,nie gryzie,nawet kiedy bardzo sie boi.Brzuszek jest mniejszy,został 2. raz odrobaczony.odbarwień juz jako takich nie ma,no może troszkę jeszcze.Pilnie potrzebny dom.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

brzuszek:
Obrazek

Ten kociak pilnie szuka DT

Obrazek

mam jeszcze zdj tej połamanej kotki-zrobiła sie przepiękna

I Tutaj znowu wieeeeeeeeeeeeeeelkie podziękowania dla Pań Wet. z Rudy Śl(Kochłowic) za wszystko ,co zrobiły dla czarnego kociaka,połamanej i tez mojej prywatnej marudzącej i przewrażliwionej suni.która do teraz płacze wniebogłosy po zastrzyku. :1luvu:

jestem jeszcze naiwna ,więc zadzwoniłam do schroniska,czy ktoś tej małej nie szuka,bo ma obróżke.Justyna mnie uświadomiła ,ze z mojej dzielnicy w ciągu 2 dni trafiło5 kotów :( :( :( Co się dzieje...:( czu ludziom naprawde odbija :(

justyna8585

Post » Czw lis 04, 2010 20:10 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

justyna8585 pisze:Pamiętacie tego z wody?to już 3 tygodnie .Będzie dużym kotem.Ma teraz ok 3 mies. To spokojny kot, całe dnie chowa sie,przychodzi dopiero wieczorem na głaski.Nie drapie,nie gryzie,nawet kiedy bardzo sie boi.Brzuszek jest mniejszy,został 2. raz odrobaczony.odbarwień juz jako takich nie ma,no może troszkę jeszcze.Pilnie potrzebny dom.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

brzuszek:
Obrazek

Ten kociak pilnie szuka DT

Obrazek

jestem jeszcze naiwna ,więc zadzwoniłam do schroniska,czy ktoś tej małej nie szuka,bo ma obróżke.Justyna mnie uświadomiła ,ze z mojej dzielnicy w ciągu 2 dni trafiło5 kotów :( :( :( Co się dzieje...:( czu ludziom naprawde odbija :(
Zaapeluję o dt po raz kolejny :( Co za koszmarny czas... :cry:

Liwia_

Post » Czw lis 04, 2010 20:36 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

to jest koszmarna i syzyfowa praca ale dobrze, że choć na niektórych wetów można liczyć
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lis 04, 2010 22:48 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

justyna8585 pisze:I Tutaj znowu wieeeeeeeeeeeeeeelkie podziękowania dla Pań Wet. z Rudy Śl(Kochłowic) za wszystko ,co zrobiły dla czarnego kociaka,połamanej i tez mojej prywatnej marudzącej i przewrażliwionej suni.która do teraz płacze wniebogłosy po zastrzyku. :1luvu:

I ja dziękuję za pomoc rudzkim futerkom, bardzo!

Może ktoś pomoże z tymi 2 małymi? :( Kompletnie nie ma co z nimi zrobić :(

Liwia_

Post » Czw lis 04, 2010 22:48 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

naprawde kiepskie zdjęcia,ale mam baaaardzo stary aparat,który odmówia posłuszeństwa,próbowałam w programie polepszyc fotki,ale kiepsko wyszło.Kotka jest naprawde prześliczna,jeśli ktoś zrobi jej ładne zdjęcia,to ma wielkie szanse na dom.

justyna8585

Post » Czw lis 04, 2010 23:08 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Musze też rozreklamować mini sklepik w schronisku.Są to nowe rzeczy,podarowane z Niemiec na remont kociej izolatki i budy dla psów.Może komuś coś w oko wpadnie.

http://www.fauna.rsl.pl/podstrona.php?s ... k&strona=0

justyna8585

[poprzednia][następna]