OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 04, 2010 18:30 Re: OTW3-Chorujemy:(Nowa poraniona bieda PILNIE DT!

:1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw lis 04, 2010 18:34 Re: OTW3-Chorujemy:(Nowa poraniona bieda PILNIE DT!

ASK@ pisze:Kiedy to się skończy?
Chyba znasz odpowiedź na to pytanie...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw lis 04, 2010 18:36 Re: OTW3-Chorujemy:(Nowa poraniona bieda PILNIE DT!

No to trzymamy kciuki za zdrowie kociastych :ok: :ok: :ok:

A czy będą fotki Nowej? i czy ona ma już jakieś imię?
Puccini
Obrazek

Pysia.w

Od: Czw sty 07, 2010 11:03

Post » Czw lis 04, 2010 18:43 Re: OTW3-Chorujemy:(Nowa poraniona bieda PILNIE DT!

Ask@ kciuki za zdrowie kotów. :ok:

Pysiu czy w twoim podpisie Puccini od Maryli?
Ostatnio edytowano Czw lis 04, 2010 19:53 przez mimbla64, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lis 04, 2010 19:41 Re: OTW3-Chorujemy:(Nowa poraniona bieda PILNIE DT!

mimbla64 pisze:Pysiu czy w twoim podpisie Puccicni od Maryli?

Tak :lol: to jest ten sam Puccini
Puccini
Obrazek

Pysia.w

Od: Czw sty 07, 2010 11:03

Post » Czw lis 04, 2010 20:07 Re: OTW3-Chorujemy:(Nowa poraniona bieda PILNIE DT!

pigmentum castellani to byl, prosze towarzyszki, taki czerwony plyn, ktorym akuratnie tez mozna sobie bylo ufarbowac rozne czesci na czerwono. i inne rzeczy tez, co tam kto chcial. choc defaultowo ono sluzylo do walki z grzybem. mlode damy w latach 80., w tym nizej (a raczej obok) podpisana, farbowaly sobie tym wlosy - z braku lepszych srodkow. ;)
kciuki nieustajace. i pozdrowienia od midasa. :D
moje to chociaz nie choruja, takie sa mile.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Pt lis 05, 2010 8:30 Re: OTW3-Chorujemy:(Nowa poraniona bieda PILNIE DT!

Przetwalismy nockę. Koty totalnie obrazone za domowe molestowanie.Nawet dom nie jest im azylem.
Noreczki nie chcą siedzieć w pokoju.Rano bardzo sie awanturują, by wyjsc, dac jesc,pogłąskać...Wypuszczam je po zamknieciu naszych. Norek dalej taki goguś niedotykalski.Norka tylko czeka by się przytulić.Są słodziki straszne ii chłopak spasł się. Mogłoby byc lepiej w oswajaniu,ale nie ma czasu wiele na nich.

Biskowi za radą weta kupiłam krople do noska dla niemowlaka. Na razie dał sobie wpuścić.I kicha strasznie,ale odblokowuje mu chyba troszkę.Bo katar ma okropny. Oczko byle jak.

Tulik biedny takze.Jeszcze ma długie leczenie. Nosek czerwony cały czas,katar cieknie,oczko zapaprane.Wczoraj poszedł wyżalic sie do wujka Pikusia.Wujcio utulił, wylizał dzieciaka i znów utulił.Piękny widok i taki wzruszajacy. On taka kruszynka przy Pikusiu.
Bisek i Tulizcek czują sie najgorzej.I to widać. Ale apetyt im wrócił. Choć obaj maja takie dziwne,duże brzuszki.

Benuś ok.Wraca wigor i święte oburzenie na widok Noreczków.Więc jest zdró.

Nowa tylko czeka na głaskanie,miseczkę, przytulanki...Jest cudna.Łapinka coraz lepiej.Apetyt dopisuje.Kuweta wzorowa.Śpi w łóżku.

Reszta kociego swiata dowiedziała się,ze jest nowa sztuka.Więc dziś mamy już obznaczone mieszkanie.

Grzybek wycofuje się.Jeszcze smarowanie z tydzień.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lis 05, 2010 14:37 Re: OTW3-Chorujemy:(Nowa poraniona bieda PILNIE DT!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt lis 05, 2010 20:41 Re: OTW3-krople do oczu z erytromecyną!Gdzie mogę zrobić!?PILNE!

POMOCY Otwock,okolice,Warszawa!!!
Tymczasy chorują.Na maksa.Szczególnie 4.Bisek i Tulik oraz rodzeństwo Noreczków. Noreczki walczą już jakiś czas z oczkami u B+T oczy tez nie za piękne. Dostałam przykaz zrobienia kropli lub maści z erytromecyną (jak coś poplątałam to wybaczcie). Wcześniej obiecano mi to zrobić w aptece u nas, ale dziś wycofano się.Inna pani była.
Podobno gdzieś przy szpitalu praskim jest apteka co takie cuda robi!Może ktoś wie?Może ktoś podpowie gdzie jeszcze!
Wet starej daty :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 05, 2010 20:54 Re: OTW3-krople do oczu z erytromecyną!Gdzie zrobić?PILNE!str3

Ask@ ja kiedyś robiłam krople do uszu z przepisu dra Czerwieckiego w aptece na Czerniakowskiej, chyba Czerniakowska 28 ((22) 841-45-97), mają też stronę: http://www.apteka-barbara.pl/ . Robili tam dużo leków na zamówienie. Może tam spróbuj.
Obrazek

mimbla64

Post » Pt lis 05, 2010 21:19 Re: OTW3-krople do oczu z erytromecyną!Gdzie zrobić?PILNE!str3

mimbla64 pisze:Ask@ ja kiedyś robiłam krople do uszu z przepisu dra Czerwieckiego w aptece na Czerniakowskiej, chyba Czerniakowska 28 ((22) 841-45-97), mają też stronę: http://www.apteka-barbara.pl/ . Robili tam dużo leków na zamówienie. Może tam spróbuj.

Dzięki!
W "mojej" aptece skierowali mnie do praskiego.Znalazłam w googlach.Niestety za późno zajrzałam, po obrobieniu czeredy.Jutro będę dzwonić i tu i na twoje namiary.W Praskim specjalizują sie w ocznych lekach.Jak trzeba to wsiądę w autobus i pojadę. Byleby zrobili.

U weta zblokowaliśmy gabinet an maksa.zaczynam chodzić z kartką co i jak bo już gubię się. Bisek lepiej o dziwo.Krople do nosa pomogły,albo zwykła domięśniowa gentamecyna.Ale to tak cicho pisze by nie zapeszyć.Dziś leżał na boczku, co nie robił od wielu tygodni.Spał na siedząco z wysoko podniesioną głowiną.Taki mały kroczek a jak cieszy. Oczki lepsze,jednak wiele jeszcze przed nim.Jutro na zastrzyk i osłuchanie.

Najgorzej Tuliś się czuje. Oczko bee,gorączka, charczenie w prawym płacie oskrzelowym.Osłabiony, ucieka do wersalki.I to mnie martwi.Jutro na osłuchanie i zastrzyk.

Noreczki już dobrze,ale do niedzieli antybiotyk.Oczy lepiej.Ale walczymy z oczyskami od samego początku. wet boi się,ze po odstawieniu kropli znów się zacznie.Są wesołe i spragnione towarzystwa.Ale do stada nie pójdą.Właśnie je zamknęłam a małe ganiają po przedpokoju.Jakie są szczęśliwe.

Benek najlepiej się wykazał zdrowotnie. Jednak jak przylazł do domu to zaczął charczeć i dławić się.Zabiję gada jak coś mu wyskoczy. :mrgreen: Jeszcze jutro zastrzyk i chyba koniec.

Nowa bezimienna została odrobaczona i dorobiła się książeczki.Ranka pięknie się goi. Smutno jej samej w pokoju,ale nie wyłazi spod kołdry. Mruczy ,podlizuje się i patrzy maślanymi oczyskami.

Nie mamy pomysłu na imię dla niej.

Pola i Pikuś ok.Nie smarkają się i nie łzawią oczyska. Wojtek właśnie dzieciaków (noreczków) pilnuje.Hasa z nimi jak szczylek. Angel śpiący na pralce udaje,ze nie ma takiego czegoś na świecie.A przynajmniej w jego. Reszta drze ryja za drzwiami.Benek najgorzej. On nawet na drzwi za którymi Norki są fuczy i jeży się.Samolub!

Koniec relacji.Idę zakrapiać. Nosy i oczy
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 06, 2010 6:11 Re: OTW3-krople do oczu z erytromecyną!Gdzie zrobić?PILNE!str3

Bisio znów gorzej i Tulinek :cry: Ech, te głośne przechwałki o poprawie :oops:
Idę kuwety myć za karę :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 06, 2010 9:47 Re: OTW3-krople do oczu z erytromecyną!Gdzie zrobić?PILNE!str3

U nowej wymacałam pokaźnego guza/zgrubienie w pachwinie tylnej prawej nogi.Juz wiem po co na mnie wlazła :cry: O 10 pójde z nią do weta. Reszta przed 16.
Tulik z okiem źle.

Mimbla jak masz chwilkę i możesz wznowić allegro Poli i Benka będe mocno,mocno wdzięczna. :1luvu:

Polowe ludzie ,którzy na nią podobno czekali rozmyślili się.Nie odezwali sie od mojego ostatniego telefonu.
Na moją prośbę o zabranie wcześniej kociny niż za 3 tygodnie jak skończy sie smarowanie grzybka, byli trochę zdziwieni,ze nie jest kot zaszczepiony na to cholerstwo. Wtedy by wzięli,ale sami nie mają zamiaru zainwestować.Mają dziecko i psa na...podwórku i boją sie,ze to przeniesie się na oba małe ssaki.Zapytałam mało rezolutnie czemu na podwórkowego psa ma się przenieść?podobno Pola będzie kotem nie wychodzacym więc w jednej budzie spac nie będą 8O .A postawowe zasady higieny jak zostaną zachowane to w chwili obecnej nie ma zagrożenia zarażeniem członków rodziny.Wet ich podobno powiedział,że to błyskawicznie się roznosi :roll: . Zaznaczam,ze mój pozwolił isć Poli na swoje, tylko prosił o dosmarowanie dla pewnosci jeszcze ok tygodnia.
Wyjasniałam grzecznie ludziom jaka u mnie jest sytuacja i skąd taka moja prośba, wyjaśniała grzybkowe problemy i to,ze grzybek i tak moze powrócić jak kot będzie osłabiony czy chory.Zaznaczyłam,ze mogą w każdej chwili skontakotowac sie z moim weterynarzem w tej sprawie.I cisza.Więc szukamy domu dalej.
Krew mnie zalewa.Ludzie biorą kota pieknego,obsłużonego (szczepienie,sterylka,odrobaczenie,książeczka, wychwanie...) i nie chcą dla własnej pewnosci zainwestować 50 zł na jedno szczepienie.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 06, 2010 9:54 Re: OTW3-krople do oczu z erytromecyną!Gdzie zrobić?PILNE!str3

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 06, 2010 10:32 Re: OTW3-krople do oczu z erytromecyną!Gdzie zrobić?PILNE!str3

Asiu dziś jeszcze wznowię Allegro.
Może dobrze, że Poli nie wzięli. Ja jakoś nie mam zaufania do ludzi, którzy psa mają w budzie. Może to uprzedzenie? Ale nawet, jakbym w domu z ogrodem mieszkała, to psa bym miała w domu. Szczególnie, jeśli to tylko jeden jest pies.
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]