wybor kota/ogloszenie-potrzebna pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 15:48 Re: wybor kota/ogloszenie-potrzebna pomoc

Kolor jak najbardziej moze sie zmienic, czarne dlugo sie wybarwiaja, mialam czarna persice i do dwoch lat a to czekoladowa byla, a to siwa od spodu, a to przesiana na bialo... oczy tez sie zmienia, maly nie jest chyba taki najgorszy ;) przynajmniej nie drastycznie ekstremalny. fakt, ze nie wyglada najszczesliwiej, ale i w PL niemalo jest takich, ktorzy maja miot za miotem i nie nadazaja z obsluga... Nie wiem, jak w Irlandii wygladaja kwestie hodowlane, wiem np. ze hodujac psy w UK nie trzeba ich wystawiac ani w zaden sposob weryfikowac "jakosci", mlode dostaja rodowod na podst. rodowodow rodzicow. Moze i z kotami jest podobnie, wiec przecietny rasowiec ciut sie moze roznic od "elity"
A w UK zwykly kociak kosztuje 80-100 funtow czasem jak kolor troche ciekawszy wiec 450 euro (300 funtow?) za rasowego to nie tak duzo. Jakbys szukala wystawowego to szukaj dalej, jak kolankowego to obejrzyj malego i koniecznie rodzicow ;) i dopiero decyduj.
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Śro lis 03, 2010 16:00 Re: wybor kota/ogloszenie-potrzebna pomoc

magyrato pisze:A w UK zwykly kociak kosztuje 80-100 funtow czasem jak kolor troche ciekawszy wiec 450 euro (300 funtow?) za rasowego to nie tak duzo. Jakbys szukala wystawowego to szukaj dalej, jak kolankowego to obejrzyj malego i koniecznie rodzicow ;) i dopiero decyduj.

Owszem, o ile jest rasowy, rasowy czyli z rodowodem.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro lis 03, 2010 20:04 Re: wybor kota/ogloszenie-potrzebna pomoc

ale tu chyba wszystkie a napewno wiekszosc tak wlasnie sie przedstawia.jesli kolankowy to mniej, jesli wystawowy ma byc to 2razy wiecej.nie znam sie wec nie wiem...nie bede chodzila na wystawy bo i o tym pojecia nie mam...ale chce z rodowodem...bo pseudo hodowli nie popieram.a ten niby papiery ma...

ale od poczatku mi sie jakos nie podobal.te oczy i ta siersc...biedak maly...

szukam dalej...w sumie waham sie miedzy MCO, Ragdollem a persem...

a tak z innej troche beczki..czy wg was kotki czy koty sa milsze?czy jak sie trafi?do tej pory kotki jakie mialam byly mniej przyjazne od kocurkow.no i pytanie...czy to tak jak u psow, ze dwie dziewczynki sie mniej toleruja niz dziewczynka-chlopiec?
Obrazek

Gingger

Od: Śro maja 19, 2010 21:12

[poprzednia]