Help! mój kot nie sika i wymiotuje na zielono! Gdynia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 17:25 Re: Help! mój kot nie sika i wymiotuje na zielono!

jedziemy do innego weta
Ostatnio edytowano Śro lis 03, 2010 19:26 przez dora&leon, łącznie edytowano 1 raz

dora&leon

Od: Sob paź 30, 2010 13:58

Post » Śro lis 03, 2010 19:23 Re: Help! mój kot nie sika i wymiotuje na zielono!

Pojechałam do innego weta - mniejszej kliniki - i w końcu humanitarne podejście. Facet obejrzał kota, zajrzał mu do pyska, obejrzał oczy, a nie tylko wymacał pęcherz. Pierwsze co - badanie krwi - 10 minut pracy. Skomplikowane? Raczej nie. Kosztowne? - też nie. Więc może dlatego zdzierca kasy nie zrobił taniego badania bo opłacało się kotka kosztowniej poleczyć i zedrzeć jeszcze więcej kasy.

Niestety dziś wyniki mojego Leona świadczyły o cięzkim uszkodzeniu nerek i szansie wyleczenia równej zero. Kot zdychał i cierpiał. Podjęłam tą straszną decyzję. Dziecku powiedziałam, że kotek został w szpitalu. Trzeba będzie ją powoli przygotować... to był taki uspołeczniony, kochany kocurek...

dziękuję Wam za wsparcie i cenne informacje.

teraz trzeba przeżyć żałobę...

Dora bez Leona :cry: :cry: :cry:

dora&leon

Od: Sob paź 30, 2010 13:58

Post » Śro lis 03, 2010 19:28 Re: Help! mój kot nie sika i wymiotuje na zielono! Gdynia

Bardzo mi przykro. :(

Mam nadzieję, że to była słuszna decyzja.

Ta sytuacja to dla mnie kolejny dowód na to, że badanie krwi i moczu powinno się wykonywać profilaktycznie.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro lis 03, 2010 20:41 Re: Help! mój kot nie sika i wymiotuje na zielono! Gdynia

Bardzo współczuję... :cry:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro lis 03, 2010 21:05 Re: Help! mój kot nie sika i wymiotuje na zielono! Gdynia

Czy możliwe jest, że kot się czymś zatruł? Przy zatruciu często właśnie obrywają nerki. To ważne, jeśli myślisz o kolejnym zwierzaku w przyszłości - żeby znowu nie zdarzyła się tragedia. Zastanów się czy kot mógł podgryzać jakiś kwiatek albo polizać jakąś chemię.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lis 03, 2010 22:35 Re: Help! mój kot nie sika i wymiotuje na zielono! Gdynia

Bardzo, bardzo współczuję. Właśnie zajrzałam, żeby Cię wesprzeć w walce o kotusia, a tu taka wiadomość. Dla Leona [']
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

[poprzednia]