Kuba i Rosen oraz... Yuki...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 13:57 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Zamowienia mozna roznie skladac. Albo zapalisz swieczke, pojdziesz na balkon i do gwiazd to powiesz. Albo teraz przy biurku, albo w autobusie. Jak Ci jest wygodnie.
Tylko trzeba zamowic i zapomniec. Nie poprawiaj i nie zamawiaj co chwile na nowo tego samego. Jak w sklepie internetowym zamowisz te same spodnie pare razy, Ci zadnych nie przysla, bo powiedza, ze jestes glupia. Tak samo uniwersum robi.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro lis 03, 2010 14:05 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

No ale co mam powiedzieć?
Bo mam zamiar sobie dzisiaj wreszcie skupić się i zamówić.

A wszystko dlatego, ze w drodze do pracy widziałam dwa takie typy, które "na oko" by mi sie nadały i stąd takie myśli mam dzisiaj.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lis 03, 2010 14:08 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

AYO w natarciu :mrgreen: Pisz jak się spełni, wtedy chyba się z kotami upijemy :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lis 03, 2010 14:10 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

A bo już mi to wdowieństwo do cna obrzydło :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lis 03, 2010 14:12 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

No to bierz sprawy w swoje ręce ! :D Musi kota pokochać na pewno !
Obrazek

psiama

Post » Śro lis 03, 2010 14:30 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Ja zamknelam oczy i wrecz rady tej autorki ksiazki pomyslalam sobie tak na serio: "Prosze uniwersum o przyslanie mi faceta, ktory akurat do mojego terazniejszego zycia pasuje. Niech sie stawi do konca lutego 2010."

Najpierw tego nie rozpoznalam, ale sie spejnilo co do dnia i mi naprawde akurat do sytuacji pasowal. Tylko ze ja go nie zamowilam na stale i to bylo dobrze.

Ty mozesz powiedziec albo na glos albo po cichu: "Prosze uniwersum o dostawe faceta, ktory do mnie (albo do moich marzen) pasuje, wyglad z przybilzenia ma miec jak ten facet (tylko pomysl o nim) i ma u mnie zostac na zawsze, jak spelni te kryteria. Dostawe prosze do soboty 27.11.2010."
Albo: "Kochane uniwersum, chcem do 27.11.2010 (trzeba im dac troche czasu) poznac faceta, ktory mnie i kota B. pokocha i da nam to, czego najbardziej potrzebujemy i my go tez pokochamy."

Sprawy sie nie komplikuje. Ta autorka tez opisuje, jak zamawiala faceta, ktory mial jakies wlasnie chciane cechy i przychodzili faceci po kolei z jedna z tych cech. No i pisala, ze to ja nudzilo. A jak tak sie okresli inaczej, lepiej sie udaje.

SecretFire

Post » Śro lis 03, 2010 14:34 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Pięknie dziękuję :1luvu:
Trzymać paluchi bo będę dziś zamawiać za mniej więcej godzinę :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lis 03, 2010 14:34 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

AYO, jeszcze wazny szczegół, musisz uwierzyć ! Tak po prostu :wink:
Obrazek

psiama

Post » Śro lis 03, 2010 14:35 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Wiem :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lis 03, 2010 14:40 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Za godzine dodaje mojej energi do Twojego zyczenia.

Zrobilam z mojego watku studnie zyczen.

SecretFire

Post » Śro lis 03, 2010 15:48 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

mmk - mam nadzieję, że ten OT nie wkurzył Cię za bardzo :wink:
A wszystko co napisałam o tymczasowaniu - podtrzymuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lis 03, 2010 15:52 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

:oops: Tak sobie ezoterycznie zaszalelismy.

A co do tymczasowania, to i ja mam wielki podziw do tego. Bym musiala sie wiecznie w wieksze mieszkania przeprowadzac, bo bym nie oddawala ich. Ze sie do nich przywiaze, to jest tak. Zostawiaja wolne miejsca jak ide precz. Figusia u mnie byla pol roku a brak mi jej do dzis...

AYO energie dolaczylam.

SecretFire

Post » Śro lis 03, 2010 16:49 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Uffff, jestem wreszcie :roll:
Żadne OT mnie nie wkurzają 8)
Faceta nigdy nie zamawiałam, mój sam się przybłąkał :wink: Generalnie zasada jest taka jak zawsze - bardzo chcieć, uwierzyć, że już się ma i zachowywać się, jakby już się miało. Nie zgadza się to trochę, z teorią, jaką zna SecretFire - wg mojej książki nie wolno podawać żadnych dat, tylko po prostu zachowywać się, jakby już się otrzymało. Porównywali to do zamówienia z katalogu - zamawiasz i WIESZ, że otrzymasz, nie dopytujesz codziennie kiedy to będzie. W czasie oczekiwania dobrze jest działać zgodnie z przeczuciami, impulsami, wykorzystywać okazje, ale nie można robić niczego wbrew sobie. Jeśli nie czujemy się z czymś dobrze, to znaczy, że to nie ta droga. Dodatkowo należałoby zrobić facetowi miejsce w życiu i mieszkaniu (zwolnić kilka półek, nie spać na środku łóżka :wink: ). I nie tracić pewności, że już się ma!
Sporo rzeczy udało nam się przyciągnąć :wink: Różnie to trwa - film czy piosenkę czasem się przyciąga kilka godzin, miejsce do parkowania zwykle mam tam, gdzie chcę, pracę Tż ściągaliśmy od lipca... Nie ma zasady, ale w małe rzeczy łatwiej jest uwierzyć, więc zwykle szybciej się spełniają.

Myślicie, że my się nie przywiązujemy do tych małych szarańczy? :roll: Staram się ciągle mieć świadomość, że to nie są moje koty, ale nie jest łatwo... Traktuję je przecież tak samo jak moje, są z nami, wymagają takiej samej opieki i troski (albo i większej, bo to jednak są młode koty :wink: ). Mam świadomość, że cztery koty to dla nas zdecydowanie za dużo, ale byle komu ich nie oddam :wink: Wierzę, że znajdzie się ktoś odpowiedzialny, komu będziemy mogli zaufać.

SecretFire, mój mąż nie jest ideałem, jak wszyscy :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro lis 03, 2010 16:51 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

No i zamawiamy zawsze to czego chcemy! 8)

mmk

Post » Śro lis 03, 2010 17:03 Re: Kuba i Rosen - małe kotki dwa nadal szukają domu

Na raty mi się przypomina :lol:
Jak zamówić - dobrze się sprawdza wdzięczność. "Jestem wdzięczna, że ...", "jestem szczęśliwa, że...". W czasie teraźniejszym :wink:

mmk

[poprzednia][następna]