» Wto lis 02, 2010 23:04
Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-Głosowanie!!! str 57
SecretFire pisze:Ja-Busia, rob jak uwazasz. Ja bede tez dosylac jeszcze od czasu do czasu pieniazki, tak ja bede mogla.
W niedziele wstawilam do Ebay dwa fanty na nasze dodatkowe cele i tez w opisie dodalam, ze wygrana bedzie na 100 % na cel charytatywny. Moze sie ktos wiecej skusi, jak nie, to bedzie tylko 20 Euro dodatkowo. Miejmy nadzieje, ze pojdzie lepiej. Z tym ze aukcja konczy sie za osiem dni, tak ze poczekam do konca i to, co jeszcze dodatkowo chcialam wyslac, wysle wtedy razem.
Moze wtedy z tego mozesz cos dla Mazurki przeslac. Jak juz pisalas, dlugi w lecznicy zostaly... Co dzien to gorzej sie przygladac, ze nie idzie wszystkim pomagac. Dostajecie tez PW z prosbami o pomoc?

Z wątku Mazurki
viewtopic.php?f=1&t=115166&start=1230Kinya pisze:Z bólem serca zmieniłam tytuł
Liczyłam, że przed Mazurką chociaż kilka tygodni życia - w cieple, spokoju, w miejscu gdzie była tak kochana....
Przegraliśmy walkę z chorobą, ale wygraliśmy dobry koniec życia dla Niej. To wyłącznie dzięki Waszej nieocenionej i hojnej pomocy mogliśmy zapewnić Mazurce jak najlepsze warunki leczenia, wszelkie medykamenty i badania.
Przy okazji poznałam mnóstwo wspaniałych Osób, którym nigdy nie zapomnę tego jak bardzo się zaangażowali. Nie wiem jak Wam Wszystkim dziękować.
Ponieważ ze zbiórki na leczenie Kici pozostały fundusze (jak szacuję kilkaset złotych, muszę w końcu to policzyć), bardzo proszę ofiarodawców o zastanowienie się, co z nimi zrobić. Jeżeli ktoś życzy sobie zwrotu lub przekazania swojej wpłaty na konkretne cele - proszę o wiadomość.
Ja sama nieśmiało myślałam o wsparciu innych kotów chorych na nowotwory, ew. utworzeniu czegoś w rodzaju forumowego Funduszu Immunologicznego im. Kotki Rozalki (któremu zwrócę wpłatę na rzecz Mazurki - przydadzą się innej bidzie w potrzebie). Może ktoś zechciałby poprowadzić taką akcję?
A może przekazać resztę na konkretne potrzeby wiejskich kotów? One nie mają lekkiego życia, naprawdę. Mazurka była jednych z nich
Jedno z ostatnich zdjęć Mazurki - w kocyku, na kolanach

Strasznie mi przykro, że nie dało się nic więcej zrobić.
Dziewczyny, wydaje mi się, że wątek pomocowy dla Mazurki można by zamknąć, tym bardziej, że po leczeniu koteńki nie pozostały żadne długi. Wręcz przeciwnie.
W pierwszym poście Mazurkowego wątku
viewtopic.php?f=1&t=115166&start=0 jest rozliczenie: wpływy - 2.246,85 zł i wydatki - 1432,90 zł, pozostało - 813,95 zł.
Z części tych pieniędzy jest skierowana pomoc dla kotów w Tarnowskich Górach z tego wątku
viewtopic.php?f=13&t=115633&start=0W takiej sytuacji wydaje mi się, że można zgłaszać inne kandydatury.
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”
„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”. - Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek