KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lis 02, 2010 17:15 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

:( biedaczki [*]
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto gru 14, 2010 12:34 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stere psy z Palucha

Apsa pisze:Umberto- link
Obrazek
Umberto został przyprowadzony do schroniska przez starszego pana, który twierdził, że go znalazł na ulicy. Czy tak było rzeczywiście, wie tylko ten pan i sam pies.
Psiak jest wyjątkowy - niewidomy i nie pierwszej młodości (ale zdecydowanie nie jest jeszcze w podeszłym wieku), a wprost tryska życiem i entuzjazmem. Gdy wychodzi na spacer, próbuje gnać przed siebie, potrafi też z miejsca skoczyć w górę na wysokość zadziwiającą, jak na takiego małego knypka Obrazek
Przyjazny w stosunku do ludzi, świetnie dogaduje się też z kolegami z boksu.To wyjątkowa psia osobowość Obrazek
Powinien się dobrze czuć zarówno w bloku, jak i w domu z ogrodem.

Hary - link
Obrazek
Hary to nieduży piesek o pięknej maści. Łepek ma z czarnym zabarwieniem a reszta z brązowym. Jest pogodny, łagodny i kontaktowy. Nadaje się do mieszkania w bloku, może też być w budzie, ale zimą konieczne jest wzięcie go do mieszkania, gdyż szybko marznie.
Hary ma chore serce i guza przy odbycie, nie może chodzić na długie spacery - szybko się męczy.

Umberto i Hary nie żyją :cry:

Apsa pisze:Filozof - link
Obrazek
Filozof to piesek bardzo pospolitej urody. Nic dziwnego, że jest w schronisku już bardzo długo - on sam nie pamięta już, ile to lat. Filozof jest spokojnym staruszkiem o filozoficznej naturze. Niewiele trzeba mu do szczęścia - własny kącik, najlepiej z ogródkiem, gdyż ciągle jeszcze ma ochotę od czasu do czasu rozprostować stare kości.

Za to Filozof pojechał po nowe życie :D

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Wto gru 14, 2010 12:37 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

Umberto, Hary [*]

Filozof :ok: :ok: :ok:
Pamiętasz naszego pupilka - skarżyłam na niego :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto gru 14, 2010 12:47 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

kussad pisze:Pamiętasz naszego pupilka - skarżyłam na niego :)

Łapkowego pupilka? Co znowu zmajstrował?

A widziałaś zdjęcie, które wstawiłam na forum psiejkości? :)

Apsa

Post » Wto gru 14, 2010 12:52 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

Wieczorem spróbuję pobuszować. Ostatnio widziałam inne i czerwieniłam się że nie poznałam do jakiego domku trafiła Rudzia ale tam nie trafiłam... tylko napisałam na PW - wysłałam do koleżanki linka o trutce na szczury w Krakowie w karmie dla zwierząt. Przeraziłam się - kliknęłam w akcję "Pusta miska" i zobaczyłam to o trutkach w puszce karmy dla zwierząt na Krzemionkach: http://www.ktoz.krakow.pl/articles/article/57
Łapuś zaprasza do nas :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw gru 30, 2010 14:41 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

Wadera - link
Obrazek
Smutne psie oczy patrzące zza krat. Starość w schronisk, porzucenie - jak niepotrzebny przedmiot, który się już zużył i tylko zawadza. Taki jest los Wadery.
Wadera jest spokojną starszą sunią w typie wilczura. Melancholijnie nastawiona do świata, nie liczy już na wiele, niewiele też potrzebuje. Jest spokojna, do ludzi umiarkowanie przyjazna, nie narzuca się.
Czy będzie musiała resztę danego jej czasu spędzić w schroniskowej klatce? Czy może choć na chwilę uśmiechnie się do niej los?

Basior - link
Obrazek
Basior to były towarzysz Wadery (po jakimś czasie ustąpił miejsca u boku damy innemu niewidomemu psu).
Ma już swoje lata, ale wciąż jest w pełni sił. Jego głównym zmartwieniem jest utrata wzroku - to jest pewnie powód, dla którego został porzucony.
Pies nieźle sobie radzi, chętnie chodzi na spacery, tylko boi się iść przez schronisko - z każdej strony słychać nieprzyjazne szczekanie, strach iść, gdy się nie widzi potencjalnych przeciwników.

Nie ma już Wadery i Basiora :cry:

Oby nadchodzący rok był łaskawszy dla naszych bezdomniaków.

Apsa

Post » Pon sty 03, 2011 22:59 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

Wadera [*]
Basior [*]
Umberto [*]
Hary [*]

:cry:

Oby w tym roku więcej psich staruszków znalazło domy :(
Ile obecnie czeka w Paluchu na dom ?
Obrazek

kinia098

Post » Wto sty 04, 2011 0:54 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

ostatni raz czytam takie wątki! :cry:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto sty 04, 2011 11:22 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

kinia098 pisze:Wadera [*]
Basior [*]
Umberto [*]
Hary [*]

:cry:

Oby w tym roku więcej psich staruszków znalazło domy :(
Ile obecnie czeka w Paluchu na dom ?

Oby
Były jeszcze psiaki niewklejone na ten wątek:
Gapcio i Baltazar - odeszły przed założeniem wątku
Obrazek Obrazek

Milka, Roderyk, Amet, Dukat vel. Twister (bohater, który uratował od śmierci psa przywiązanego do drzewa), Plastuś, Bieda, Łapi, ostatnio Pikuś...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozostał żal i kilka nieaktualnych ogłoszeń :cry:

Ale z drugiej strony wielu udało się pomóc mimo że los skazał je na zagładę:
Amel adoptowany przez forumową Meganę, Ogarek Denar, Opaliś, Szakal Jacuś, Diana, Guzio - odeszły jako psy domowe.
Niewidomy jamniczek, Grosik I i Grosik II, Foksik, Lady, Amos, Gepetto, Mopsia, Pulpet, Krecik, Grizabella, pudlisia, Dziadziuś I i Dziadziuś II, Perełka, Rozetka, Fil, Dexter i inne - one szczęśliwie opuściły schronisko, mają już swój kącik na ziemi i swojego człowieka.

Apsa

Post » Wto sty 04, 2011 16:26 Re: KOSZYCZEK NIECHCIANYCH STARUSZKÓW - stare psy z Palucha

Lista za TM jest długa, ale lista psiaków w domkach też niczego sobie !
I to mnie pociesza.. :( :kitty:
Obrazek

kinia098

[poprzednia]