PAKT CZAROWNIC XVIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 02, 2010 15:27 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

U mnie w popisie aktywny jest do Babajazynego bazarku 8) reklama dźwignią handlu! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto lis 02, 2010 15:37 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Link jest aktywny, tzn niebieski i jak go kliknąć to się bazarek otwiera. Dzięki Pomponmamo za błyskawiczna reakcję.
Psiamo, suwaczek faktycznie drgnął ale teraz to już idzie jak po grudzie. Na początku było łatwiej. Objawów przykrych, jako i skutków ubocznych nie zanotowano :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lis 02, 2010 15:46 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Hm, mój nie jest niebieski? :oops:
W podpisie pomponmamy, owszem, niebieski, ale u Ciebie nie. Tak ma być?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto lis 02, 2010 16:06 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

U mnie tez nie działa, ale działa w podpisie pomponowej ;)
A do mojego linka w podpisie zaglądają? Ha?

Może straszne dziecko Pomponmamy mogłoby wśród kolezanek przeprowadzić zbiórke pustych jaj?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto lis 02, 2010 16:35 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Dobrze - powiem jej :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto lis 02, 2010 16:39 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Linka poprawiona :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lis 02, 2010 16:57 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Jako, że nowy miesiąc się zaczął chciałam zgłosić kandydaturę na listopad:

pilnego wsparcia finansowego potrzebują dziewczyny z Poznania, przeprowadzające akcję sterylizacji kotów z Poznańskiego Dworca Głównego.
Link do wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118048

Chyba nie muszę nikomu udowadniać jak trudna jest sytuacja, a jak znikoma pomoc.
Zacytuję więc z wątku:

MartaK pisze: Jarka, jeszcze nie :oops: Jest tyle zajęć związanych z opieką nad rekonwalescentami i wyłapanymi na dworcu maluchami, że autentycznie nie mam kiedy. Ale w tym tygodniu już na bank.

Polanka, super! Witamy w gronie karmo-sponsorów dla dworcowych głodniaków ;-)

Przy okazji garść wieści różnych... Oraz apele ważnej treści :roll:

W minioną środę, w ramach cotygodniowych łapanek zwartej ekipy madzka+Kasia5000+pisząca te słowa, udało się złowić kolejne koty.

Tym razem: jeden kocur, jedna kotka i dwa maluszki (około 2-miesięczne). Maluchy następnego dnia pojechały na ogólny przegląd - był kk, były pchły, były robale, ale po zmasowanej dawce leków wszystko poszło sobie precz. Mamy czarną pannę Vilmę oraz biało-szarego kawalera Drago (rodzeństwo małej trikolorki Jovanki z poprzedniej łapanki - seria imion bałkańskich 8) )

Natomiast dorosłe są już po zabiegach, ale niestety oba wątłego zdrowia - okropne katary, kichanie, wyciek z nosa i z oczu. Po zabiegach dostały antybiotyk o przedłużonym działaniu, ale od początku jakoś kiepsko działał - przynajmniej na te objawy przeziębieniowe. Próbuje podawać Augmentin - kocur zjada ładnie, ale kota nic a nic. Ma tak zawalony nos, że w ogóle nie czuje jedzenia i nie chce jeść - ani karmy z tabletką, ani samej karmy. Także jutro od rana wybieram się po jakieś zastrzyki dla niej i będę jej chciała od razu podać, bo jest naprawdę okropnie biedna. Widać, że bardzo ciężko jej oddychać.

Coś te koty dworcowe chorowite... Już drugi tydzień siedzi u mnie kotka z poprzedniej łapanki, która także dostaje antybiotyk, bo ciężki oddech, bo jakieś takie rzężenie... :roll: Biedne są na tym dworcu, naprawdę :(

W tym miejscu od razu zaapeluję o pomoc budkową - zarówno w zgromadzeniu styropianu, skrawków/kocyków polarowych, siana, kartonów, jak i pomoc w skonstruowaniu budek. Będzie ich potrzebnych przynajmniej kilkanaście. A listopad to już najwyższy czas, żeby zacząć je stawiać. Bez względu na to, czy dworcowe władze wskażą miejsce na budki, czy nie - i tak trzeba będzie je postawić. Najwyżej zadba się bardziej o kamuflaż :wink: Jednak teren dworca jest na tyle duży, że powinno się znaleźć kilka odpowiednich miejsc.

A teraz informacja najważniejsza. Na jakiś (nieokreślony) czas wstrzymane zostało wsparcie sterylkowe fundacji. Od tego tygodnia wszystkie środki na sterylizacje i kastracje kotów dworcowych musimy zebrać w inny sposób. I tu wielki apel o pomoc finansową! Bez Waszej pomocy nie damy rady dokończyć wycinania dworcowego stada :( A tak okropnie byłoby żal przerywać akcję, która tak dobrze idzie. Łapiemy każdego tygodnia, sterylizujemy, leczymy, wyłapujemy maluchy (jeszcze 5 do złapania), które z racji wieku mają szanse na domy - proszę, pomóżcie nam dokończyć Akcję Dworzec! Na sterylizację jednej kotki potrzeba około 100 zł, na kastrację kocurka około 60 zł. Nie jestem w stanie wygospodarować takich kwot z własnej kieszeni - nawet na jedną kotkę, a co dopiero na 30 - 40, które czekają na dworcu na zabiegi... :( :roll: Przerywać akcję w tej chwili byłoby wielkim marnotrawstwem już włożonego wysiłku - na wiosnę pojawią się nowe kocięta, populacja powiększy się o więcej osobników niż udało nam się ciachnąć, znowu będą chore maluchy do odłowienia... Wszyscy wiemy - błędne koło.

Do tej pory udało się łącznie wyłapać na dworcu:
- 10 kotek
- 2 kocury
- 5 kociąt

Kolejka jest jednak długa - tak jak wspomniałam, około 30-40 kotów - i bez wsparcia finansowego dla akcji, będzie się niestety w nieskończoność wydłużać :( Każde 10 zł jest więc w tej chwili na wagę złota - czyli na wagę kontynuowania akcji. Jeśli ktoś chciałby nas wesprzeć choćby złotówką, są dwie możliwości:
1) wsparcie darowizną, którą będzie można odliczyć od dochodu: wpłaty na konto fundacji Agapeanimali - http://www.agapeanimali.org/fundacja.html (dane do przelewu na dole strony), koniecznie z dopiskiem "DAROWIZNA NA KOTY Z PKP"!
2) wsparcie datkiem, którego odliczyć nie można: wpłaty na moje prywatne konto (dane podam na priv)

PROSZĘ, POMÓŻCIE NAM POMÓC DWORCOWYM KOTOM!

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto lis 02, 2010 17:14 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Kojarzy mi się, że już postanowiłyśmy kto otrzyma pomoc w tym miesiącu :?: .

Poznaniankom chętnie pomogę, bo sama jestem z Pyrlandii :D ( choć nie z Poznania ).
Pomyślę o jakimś bazarku.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lis 02, 2010 17:42 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

chyba mamy już po listopadowym głosowaniu..
ale możemy może jakoś podzielić kasę za listopad, co Siostry?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto lis 02, 2010 17:46 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Ja ostatnio jestem nie na bieżąco, nie wiedziałam, że coś zostało ustalone, bo to przecież dopiero drugi listopada, zawsze najpierw było zgłaszanie, potem głosowanie? jak namieszałam to sorry :oops:

koconek

Post » Wto lis 02, 2010 17:49 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

koconku, toć nie namieszałaś tylko wskazałaś potrzeby z Pyrlandii..
swoją drogą moje korzenie to Poznań, rodzina ze strony taty mieszka w Poznaniu i okolicach,
więc mam do Was sentyment :)
pomożemy, prawda Siostry?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Wto lis 02, 2010 18:39 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

To może niech ta kandydatura będzie na grudzień? Każda dostanie pełną kasę. Tylko, żeby już na razie do końca roku nie zgłaszać nowych kandydatur.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 02, 2010 18:42 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

na tym wątku poszukują rudego kotka
viewtopic.php?f=13&t=119475
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Wto lis 02, 2010 18:44 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

a na kogo głosujemy w listopadzie? coś chyba przegapiłam :oops:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Wto lis 02, 2010 18:44 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

jakakolwiek forma pomocy się przyda, akcja jeszcze niestety długo potrwa...

koconek

[poprzednia][następna]