Www u Emila i Lilly-nadajemy do woli! Czekamy na "cus"

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 02, 2010 12:12 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Spóźniłam się na tort... A taką miałam ochotę... :roll: Może chociaż przepis dostanę?

Secret wszystko wymaga czasu, ale idzie w dobrą stronę. Myślenie inaczej niczego nie zmieni, tylko humor zepsuje :wink: Nie daj się złamać na moment przed przełomem! :ok:
Menu świetne! Też bym chciała, żeby ktoś mi tak ugotował :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto lis 02, 2010 12:20 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Ksiażke możesz sobie przez empik zamówić bez konieczności jeżdzenia do Polski a jak masz z tym kłopot, to moge zamówić dla Ciebie :wink:
Teraz prosze mi wyjaśnić co to sa czerwone kartofle i tort serowy - z powodu braku seksu zaczynam niestety miec ochote na słodycze do tego stopnia, ze wczoraj wynurzyłam sie z chałupy w poszukiwaniu otwartego sklepu z cola i czekoladą :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lis 02, 2010 12:27 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Czerwone ziemniaki czasem widzę w sklepach, szczególnie tych dużych :wink: Z tego, co wiem, są różne odmiany ziemniaków z czerwoną skórką - od słodkich po "zwykłe". Więcej nie wiem, bo ziemniaki mnie nie kuszą :wink:

mmk

Post » Wto lis 02, 2010 12:29 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

http://www.google.de/images?hl=de&rlz=1 ... CDIQsAQwAg Czerwone kartofle. Mniam.

Tort serowy http://www.google.de/images?um=1&hl=de& ... s&gs_rfai= Przepis dostarcze, musze przetlumaczyc.

Czekolade mam jeszcze ze Szwajcari, moge Ci wyslac :-)

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto lis 02, 2010 12:33 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

U nas jest cukiernia, która wyrabia pralinki i te pralinki moja koleżanka wozi do Szwajcarii swoim koleżankom na spróbowanie :twisted:
Nie wiem czy oni juz maja zasięg ogólnopolski jak Grycan - nazywa sie to po prostu Sowa od nazwiska właściciela a wyroby.. :1luvu: :1luvu: :1luvu: tylko pioruńsko drogie.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto lis 02, 2010 12:34 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Ksiazke znalazlam na libri.de i tam zamowie. W empiku nie znalazlam, ze moge tez z tad zamawiac.

SecretFire

Post » Wto lis 02, 2010 12:34 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

W ostatnim roku robilam tez wlasnorecznie pralinki na swieta. Dobre byly :-)

SecretFire

Post » Wto lis 02, 2010 12:36 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

uwielbiam czekoladę :oops: najbardziej w wersji płynnej z mlekiem
mogłabym ją jeść zamiast śniadania, obiadu i kolacji

moje dzieci jak dostają czekoladowe słodycze - najpierw mnie hojnie częstują, a potem resztę dokładnie chowają :oops:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lis 02, 2010 12:39 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

To jak sie już tak katujemy tym żarciem wirtualnie opowiedz prosze własnymi słowami czym różnią sie w smaku te czerwone od zwykłych i jakiego gatunku szukać bo pewnie w dużych marketach sa do kupienia a ja ziemniaczki koffam :oops:

Patmol - mój siostrzeniec jako dziecko, w czasach, kiedy z czekolada było krucho regularnie odnajdował schowane przed nim tabliczki i... zostawiał opakowania - wydmuszki :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto lis 02, 2010 12:44 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

ja w tamtych czasach próbowałam robić czekoladę, przepis jak na krówki i dodawałam kakao, jak znalazłam, kawę inkę dla koloru i kawę dla smaku - moja mama była potem :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lis 02, 2010 12:45 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

AYO, Sowa jest z Bydgoszczy i ma tu jeszcze jednego godnego konkurenta :wink: Ten konkurent otworzył otworzył niedawno sklep firmowy pod moim biurem. Raczej nie schudnę tej zimy :roll:

mmk

Post » Wto lis 02, 2010 12:47 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Az tak duzo sie nie roznia, ale w smaku sa takie bardzo delikatne i jak sa swiezo ugotowane takie lekko maczne (uwielbiam takie). Gotuje je zawsze w lupinkach i po obraniu sa leciutko ciemniejsze od normalnych. Te fioletowe to sa tak zwane kartofle truflowe i po ugotowaniu zostaja takie fajnie marmurkowe. Smaku nie pamietam, bo to juz bylo pare lat temu. Te czerwone doslownie garsciami. Jak bym mogla tak powiedziec, tez leciutenko slodko smakuja.

SecretFire

Post » Wto lis 02, 2010 12:48 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

mmk -tak mi sie właśnie wydawało, że on jest nie całkiem gdański :wink:
A ta konkurencja to lokalna tylko?

Secret - dzieki :wink:

Patmol - robiło sie bloczki, robiło 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto lis 02, 2010 13:00 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Jak dzionek mija, Dorotko?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 02, 2010 13:11 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

AYO pisze:mmk -tak mi sie właśnie wydawało, że on jest nie całkiem gdański :wink:
A ta konkurencja to lokalna tylko?

Nie wiem :roll: Nie widziałam ich poza Bydgoszczą i okolicami, ale kto wie :wink:
Chodzi o tą cukiernię:
http://www.cukierniastaropolska.pl/info.php?idm=&idg=5
A szczególnie o ich lody i adwokatki w gorzkiej czekoladzie :wink: Adwokatki są pieruńsko drogie, ale warte niestety tych pieniędzy :? Mają też inne dobre rzeczy :wink:

mmk

[poprzednia][następna]