Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 01, 2010 17:21 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Bidusia wyprana.
Co prawda nie w Nizoralu, tylko w zwykłej przeciwłupieżowej Schaumie, ale i tak różnica jest ogromna: futerko tak jakby trochę błyszczy, zniknęła większość łupieżu...
A tak w ogóle to powtarzam, gdyby ktoś już zdążył zapomnieć: ta kocina to prawdziwy anioł. Stała pod wodą jak owieczka, wcale a wcale nie próbowała się bronić 8O
Co ja się zresztą dziwię, przecież ona nawet o odkurzacz się ociera, byleby tylko być bliżej mnie...

Właśnie, odkurzacz :twisted: Biorę się do roboty :?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lis 01, 2010 17:38 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Hmmmm.... sprzątanie dzisiaj....??? mam masę prania w łazience, ale jakoś nie mogę się zebrać :roll:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon lis 01, 2010 18:01 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Każdy dzień jest dobry :mrgreen: Byleby pogoda była na suszenie :piwa:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon lis 01, 2010 18:17 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Pogoda na suszeniu prania w bloku jest zawsze :roll:

Alyaa

Post » Pon lis 01, 2010 20:14 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Musiałam. Jutro ma przyjść Ten Ktoś do Tulci, a marna raczej szansa, że w ciągu dnia szarańcza posprzątałaby za mnie :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lis 01, 2010 20:44 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Gdyby to była prawdziwa szarańcza, a nie kocia, to miałabyś posprzątane :mrgreen: Aż za bardzo :ryk:

Alyaa

Post » Pon lis 01, 2010 21:29 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Kocia za to zapewne do jutrzejszego popołudnia stanie na ogonach, byle tylko zniweczyć wszelkie efekty mojej dzisiejszej harówki :twisted:

Lili obszczał drapak i komodę :crying:

Wielbłądzio

Post » Pon lis 01, 2010 21:52 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Kasia, a byłaś z Lilkiem u weta o to sikanie? Może jest coś nie tak z układem moczowym Lilka?

Alyaa

Post » Pon lis 01, 2010 21:59 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Miał kilka razy w życiu robione USG, wszystko było OK.
Moczu dawno nie badałam, to fakt :oops: (nie mam jak złapać), ale też zawsze wszystko było w porządku - a szczy już chyba od pięciu lat :twisted:
Moim (i nie tylko moim, przede wszystkim wetów) zdaniem sprawa jest ewidentna: zaczął sikać w momencie, kiedy zaczęło się tutaj pojawiać coraz więcej kotów, zarówno tymczasów, jak i rezydentów. Od czasu, kiedy po kilku miesiącach przerwy wróciłam do tymczasowania: leje na potęgę :twisted: Kiedy nie było kocich gości, też oczywiście lał, ale ZNACZNIE mniej.
Wiem, powinnam przestać bawić się w DT :(

EDIT: Właśnie zobaczyłam, że pyknęło mi 10 tysięcy postów 8) Taka ładna dostojna liczba, chyba nie będę już nic pisać przynajmniej do jutra :wink:

Wielbłądzio

Post » Pon lis 01, 2010 23:19 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Ech, to nie dobrze :(
To znaczy dobrze, że jest zdrowy :) Ale gdyby było podłoże medyczne to byłaby szansa na zlikwidowanie sikania...

Gratuluję 10 000 postów :torte:

Alyaa

Post » Wto lis 02, 2010 0:14 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Wielbłądzio pisze:EDIT: Właśnie zobaczyłam, że pyknęło mi 10 tysięcy postów 8)

No no! 8) :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lis 02, 2010 5:36 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Nie mogę spać od czwartej. No to wstałam jakoś przed piątą: przynajmniej podłogę zdążyłam zetrzeć i Padalce bonusowo wymiziam :mrgreen:
Szczyl leży mi na lewym łokciu i słodko mruczy. I jak tu z takiego zrobić tę mufkę, no jak...? A zima ma być sroga w tym roku, przydałaby się :twisted:

Z pracy pewnie się nie odezwę, albo zajrzę tylko przelotem, bo czeka kupa żmudnej, nudnej roboty nagromadzona przez cały miniony miesiąc (przełom 31/1 wypadł w weekend, wskutek czego tejże roboty nie dało się nawet rozłożyć chociaż na dwa dni :twisted: ).

A. Żaba rozorał sobie na karku wielką krwawą dziurę :(
Pewnie trzeba byłoby zanieść go do weta, ale w tym tygodniu dam radę to zrobić najwcześniej dopiero w piątek. Macie pomysł, czym można zdezynfekować i posmarować taką rozdrapaną, zapewne swędzącą rankę, żeby chociaż przestał tak to czochrać...?

Wielbłądzio

Post » Wto lis 02, 2010 9:19 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

rivanol? :?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lis 02, 2010 9:19 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Do dezynfekcji najlepszy jest octenisept - preparat "wszystkobójczy", nie szczypiący, w praktycznym spray`u. Jedyny minus to taki, że nie stwierdziłam, by miał działanie antyświądowe - raczej nie ma i na swędzenie pozostaje obojętny.

Edit: literówka
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto lis 02, 2010 10:48 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. I czarny koczur Gramek na DT.

Dzięki Dobre Kobiety :D
Czyli po pracy wycieczka do apteki...

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]