Rufus to koci emeryt, nie wiemy nawet ile ma lat. Na pewno dużo i nie były to lata łatwe. Pod koniec września sam zapukał do naszych drzwi. Okazało się, że miał w pysiu straszne nadziąślaki, zęby mu gniły, nie mógł jeść. Wykonaliśmy zabieg usunięcia narośli, było lepiej - kotu zostały tylko DWA ZĘBY, w tym 1 kieł

Więcej o Rufusie można przeczytać tutaj:
http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... f=1&t=1492
A mała Wini? To kicia, która została przywieziona z Bytomia, gdzie wcześniejszy DT nie potrafił się nią zająć. Była przechowywana u ludzi niemających pojęcia o potrzebach małego kociaka. Chuda i zarobaczona przyjechała do nas z potworną awitaminozą, która przerodziła się w częściowe porażenie mięśni. Mała nie potrafiła ustać, zataczała się, trzepała główką. Nie miała wąsów, a jej łapki były zmienione przez krzywicę. Do tego biegunka i praktycznie brak futra - miała tylko podszerstek.
Od tego czasu minęły 3 tygodnie. Wini żyje, bawi się, jest samodzielna, rośnie i przybiera na wadze. Ale wciąż potrzebuje kosztownych preparatów witaminowych. Proszę, pomóż nam ją ratować, daj jej szansę na normalne życie...

A tutaj jest wątek poświęcony małej Wini:
http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... f=1&t=1499
EDIT:
Wini odeszła 20.12.2010 w nocy. Nie możemy je odżałować. W naszym domu było już ponad 60 zwierząt, głównie na Tymczasie, ale żadne z nich nie było takie, jak ona. Nigdy o niej nie zapomnimy ;( [']
Z OSTATNIEJ CHWILI - 16.11.2010
Do mojego DT właśnie trafiły trzy kocurki z Wrocławia - chłopców trzeba było zabrać od matki, ponieważ nabawili się bardzo ostrej biegunki, a przy kotce nie chcieli jeść nic innego po za jej mlekiem. Maluchy mają już 2.5 miesiąca, a biedna kicia nie dawała już rady ich wykarmić. Chłopcy są wychudzeni, osłabieni i potrzebują leczenia oraz dobrej karmy. BARDZO PROSIMY O POMOC DLA MALCÓW !!! Kocurki wyglądają tak:

Wątek maluchów dostępny tutaj:
http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... f=1&t=1528
JAK IM POMÓC? TO BARDZO PROSTE...
Mam do zaoferowania ręcznie robione myszki-zabawki dla kotów. Myszki są w 4 odmianach:
- MYSZKI LUX !!! - 3 sztuki
- 5 myszek na sznureczkach (dł. sznurka ok. 1 m)
- 14 myszek z grzechotkami w środku (tzw. myszki duże)
- 3 myszki z kocimiętką - dla kocich koneserów.
- 6 myszek małych - świetnych dla małych kociąt
Wszystkie myszki są wykonane z materiałów bezpiecznych dla kotów, nie posiadają elementów plastikowych, które kot mógłby odgryźć i połknąć. Są też bardzo wytrzymałe. Polecam serdecznie i zapraszam do zakupów.
Gdyby ktoś chciał nabyć większą ilość myszek, to mogę dorobić zamówioną liczbę sztuk, tylko potrzebuję na to kilku dni. Ilość myszek dostępnych w danej chwili będzie systematycznie korygowana wraz z kolejnymi zamówieniami.
Ceny wyglądają następująco:
UWAGA - MYSZKI W WERSJI LUX !!! - 8 pln
Właśnie je dorobiłam, specjalnie na potrzeby bazarku

1. Myszki na sznureczkach - 8 pln

2. Myszki duże z grzechotką - 8 pln

3. Myszki z kocimiętką - 6 pln

4. Myszki małe - 5 pln

Uwaga. Do każdego zakupu proszę doliczyć 4 pln jako koszty przesyłki - myszki wysyłam w kopertach bąbelkowych, jako priorytety. Informacje o wpłatach za myszki będę podsyłać na PW. Bazarek potrwa do końca grudnia.
A oto jak koty u mnie doceniają zabawki

ZAPRASZAM SERDECZNIE !!!
--------------------------------------------------------------------
Lista kupujących:
kwinta - 4 myszki duże z grzechotką
Amanda_0net - 3 myszki z kocimiętką
Betaka - 1 myszka na sznurku, 1 z grzechotką, 1 z kocimiętką
Amanka - 2 myszki małe
eski - po 1 myszce z każdego rodzaju
turkawka - 1 na sznureczku, 1 z grzechotką, 1 z kocimiętką
Alex405 - 2 na sznureczku, 2 z grzechotką
jamkasica - 3 LUX