30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 01, 2010 21:35 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

wania71 pisze:Proszę o numer konta na pw. Dzisiaj kończy się bazarek.

:1luvu:

#MAGDA# pisze:no to dobrze, ze Pani pilnuje z ta karmą

noo Madzia to cudeńko czarne :wink:

o Boziu następna nieszczęśliwa kotka :( :( :(

Pytałam. Figa ma swój kącik do jedzenia, pani Elżbieta stoi przy niej i pilnuje, aż Figa skończy jeść. Inne koty w tym czasie są zajęte swoim własnym jedzeniem.
Tak, Madzia to cudeńko :) szkoda tylko, że jej oczka wyszły tak blado na zdjęciu, bo ma je w pięknym złocistym kolorze.
Kruszynka, o ile znam jej losy, jako młodziutka koteczka została wyciągnięta spod jakichś schodów na kastrację i potem trafiła do pani Elżbiety. Kryjówkę na pawlaczu sama sobie znalazła i siedzi tam już z 6 lat. Jest bardzo nieśmiała i delikatna, unika kontaktów z pozostałymi kotami, trzyma się na uboczu :(

przyjaciel_koni pisze:Trzymam kciuki za jutrzejsze USG. Oby nic poważnego. Czekam na info.

:ok: :ok: :ok:
Tak, przyjacielu_koni, niektórym ludziom nie trzeba dziękować, bo trzeba ozłocić :D
Mam takie same odczucia odnośnie Kruszynki... że wybawieniem dla niej byłby spokojny dom bez hałasów, bez innych zwierząt, za to z bardzo miła i cierpliwą osobą. Wtedy po jakimś czasie wyszłaby Kruszynka z ukrycia.
A Józek to już w ogóle kosmos :) Zawsze mi się smiać chciało, kiedy na niego patrzyłam. Te jego słodkie oczka i niewinne minki, chociaż powszechnie wiadomo, że takie znowu niewiniątko, to on nie jest :D

carmenco

Od: Śro cze 09, 2010 22:15

Post » Pon lis 01, 2010 22:28 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

temat zdjęć dogadany :) carmen dzięki za miłą rozmowę

zazenowana

Od: Nie paź 17, 2010 13:31

Post » Pon lis 01, 2010 22:46 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

O matko...
Jutro doczytam cały wątek.
Ile kotów z tej gromadki jest adopcyjnych?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto lis 02, 2010 0:16 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

zazenowana pisze:carmen dzięki za miłą rozmowę

Wzajemnie :)

mrr pisze:Ile kotów z tej gromadki jest adopcyjnych?

Mrr, jakie przyjąć kryterium kota adopcyjnego?
Za radą wani.71 pani Elżbieta ułożyła listę tych, które /jak nam się wydaje/ mają największą szansę - młodych i zdrowych.

carmenco pisze:1. Józek /.../ Olbrzym, żarłok i miziak, przymilny, kochany, nigdy się nie złości. /.../
2. Dwójka rodzeństwa całych czarnych kotków i przepięknymi złotymi oczami. Wiek 3 - 4 lata. Bezproblemowe, miziaki, są identyczne - tylko ona mniejsza, on większy.
3. Czwórka rodzeństwa, wiek ok. 2 lat, trzy siostry czarne z białym, eleganckie, dość rosłe i brat cały czarny. Są zdrowe, ale trochę płochliwe, nie tak bardzo, wychowywały się w izolacji.
4. Kropek, on ma już z 7 lat, ciekawie umaszczony czarny z białym, dość rosły z 5 kg. Miły charakter.

To by było 8 na początek. Kropek chociaż nienajmłodszy, ale jaki uroczy. Sporo jest seniorów, powyżej 10 roku życia. Po chorobach, po przejściach. Rudzik piękny młody, ale mocno płochliwy /zabrany z piwnicy/, Kruszynka z pawlacza... inna śliczna czarnuszka niewidoma... itd. Takie towarzystwo...

carmenco

Post » Wto lis 02, 2010 0:19 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lis 02, 2010 14:30 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=119463 psie sprawy, kocie sprawy, zabawki. Zapraszam :D

carmenco

Post » Wto lis 02, 2010 19:01 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Figa była na badaniach. Niestety, wynik jest zły :( Powrócił stan sprzed operacji. Ma leki i wszystko, czego potrzebuje dzięki swojemu dobroczyńcy, przyjaciel_koni :1luvu: Leczenie będzie zachowawcze. :(

carmenco

Post » Śro lis 03, 2010 17:51 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Mamy w skarbonce 50 zł od wani.71 za bazarek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

carmenco

Post » Śro lis 03, 2010 20:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Też się cieszę i jestem bardzo wdzięczna za wsparcie koteczków Pani Eli !!!

Jednak potrzeby jak wynika z mojego rozeznania są ogromne...
Za tydzień skończy się karma dla kotów.
Koszt karmy (ponieważ prawie wszystkie koty są kastrowane lub sterylizowane - i chwała za to wykonawcom !!!) ok. 130 zł. za 15 kg. (starcza jak mi powiedziano na ok. 14 dni)
To niestety zbyt dużo bym sama finansowała kociny stale...
Wyżywienie leki Figi (chorej koteczki) biorę na siebie... Tyle dam radę.

Dlatego bardzo proszę o wsparcie !!!
To 30 kotów !!!
Liczy się każdy grosz !!!
Pomóżcie - bardzo prosimy !!!

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Śro lis 03, 2010 20:45 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

A czy powstały już jakieś konkretne ogłoszenia?
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro lis 03, 2010 21:56 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

dołącze i swoje wsparcie ,dla futrzastych sąsiadów :ok:
żwirek i karma urinary? puriny ,może być ? tylko proszę o pilotowanie
po Zielonce bo tylko przelotowo ją znam :)
piątek np 19-20 wcześniej sie nie uda .

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro lis 03, 2010 22:34 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Bardzo dziękuję w imieniu kocinek !!! To wielkie wsparcie !!!

Porada od Agn do przeczytania - w kwestii woni kociej w mieszkaniu...
viewtopic.php?f=1&t=118955&start=330

(Ja chyba mam w domu jakiś drewniany żwirek...)

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Śro lis 03, 2010 22:41 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Zofia&Sasza pisze:
Mysza pisze:Figa :cry: (to zakrawa nad skrajne zaniedbanie zwierzęcia, za takie coś na zachodzie odbierają zwierzę właścicielowi)

Ale Polska "Kocimi Aniołami" stoi :evil: Sorki za OT

Niestety, możecie się mylić w swoich osądach.
Przy chorobach wątroby i/lub trzustki taki wygląd jest swego rodzaju `normą` a nie wszystkie choroby tych narządów dają się wyleczyć tak, by można było doprowadzić kota do stanu sprzed choroby.
Jednocześnie zdiagnozowanie takiej choroby - nawet w formie nieuleczalnej - nie jest automatycznym wskazaniem do eutanazji.

U mnie w tej chwili tak wygląda Cinias i tak wyglądał [no, prawie] Przemyś. A oba koty diagnozowane, leczone i na diecie.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro lis 03, 2010 22:42 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Bardzo dziękuję, iwona66, zaraz napiszę PW :)
Ogłoszeń chyba jeszcze nie ma. Jutro będzie na Allegro, zgłosiła się wolontariuszka :) To ja się zajmę alegratką w takim razie.
Dziękuję za link w sprawie kociej woni. Zaraz będę studiować :wink:

carmenco

Post » Śro lis 03, 2010 22:45 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Agn pisze:A oba koty diagnozowane, leczone i na diecie.

Teraz Figa też będzie leczona i na diecie. Jej problemem jest kamica żółciowa, jak zrozumiałam.

carmenco

[poprzednia][następna]