Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 31, 2010 18:22 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Obrazek

Brawo Kochanie! :D Ale śliczne rameczki, prawda? Gajusia cudo!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 31, 2010 20:04 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Bryyyy :D
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Pon lis 01, 2010 8:56 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

ObrazekSihajko i kotunie!! Milego dzioneczka!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lis 01, 2010 10:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ojejku... Jakie cudne koti w ramkach !
Nie wiadomo, co bardziej cudne - koti czy ramki. Chyba koty.
Już mam galaretkę z pigwy (i pęcherze na palcach od obierania tego cholerstwa). Marmoladki też się susza na piecyku. Resztę musi przerobić TŻ.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon lis 01, 2010 10:18 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mój teść szaleje z pigwą. A mnie ona specjalnie nie smakuje.. :oops: On zresztą mało słodzi i wychodzi takie...cierpkie. :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lis 01, 2010 10:49 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Obrazek

Wreszcie znalazłam stronkę z ramkami, którą potrafię obsługiwać :) Tyle tylko, ze ramki mi się niezbyt podobają.... :)
Mratko, tak karma to Royal Canin Light 40. Tu masz link do niej:
http://www.royal-canin.pl/wybierz-produ ... ,4667.html
A w ogóle to fajnie jest zarejestrować się na tej stronie - wtedy można dostać próbki karm za darmo :)
Ładny dzień dzisiaj, niestety, już szarówka.... Zaczyna się okres ciemności....
A ja dziś drzemałam przez cały dzień - trochę czytałam, trochę tv oglądałam, coś tam zjadłam i drzemałam.... z kotami :)
A... przed południem upiekłam jabłecznik.
:)

Hej Sihajko :1luvu:
ja od dawna juz dostaję co jakis czas ich próbki karm. A niedawno świetne czasopismo przyszlali , gruby kredowy papier , jest co do poczytania :ok:
Na okładce dwa sliczne buraski :wink:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon lis 01, 2010 11:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:Mój teść szaleje z pigwą. A mnie ona specjalnie nie smakuje.. :oops: On zresztą mało słodzi i wychodzi takie...cierpkie. :kotek:

Moja jest słodziutka, może nawet trochę za...

Mrata

Post » Pon lis 01, 2010 12:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mrata pisze:
kalair pisze:Mój teść szaleje z pigwą. A mnie ona specjalnie nie smakuje.. :oops: On zresztą mało słodzi i wychodzi takie...cierpkie. :kotek:

Moja jest słodziutka, może nawet trochę za...

A, bo na pewno zrywasz dojrzałą! A mój tść wszystko takie niedojrzale-bo mu ptaki zjedzą! :mrgreen: W zasadzie to się czasem do niczego nie nadaje. :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lis 01, 2010 12:12 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

ale niektorzy specjalnie niedosładzają badź nie solą - ja tez tak nie lubię - ble!!
nie jestem maniakiem soli, ale nie toleruje w ogole nie posolonego miesa :roll:

a tesciunio widze ma pomysly :lol:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lis 01, 2010 12:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No szoo..ptaki zjedzą i będą straty, nie? :mrgreen: :lol: Człowiek wybitnie oszczędny Madzia! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lis 01, 2010 12:58 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:No szoo..ptaki zjedzą i będą straty, nie? :mrgreen: :lol: Człowiek wybitnie oszczędny Madzia! :lol:

:ryk: :ryk: :ryk:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lis 01, 2010 13:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lis 01, 2010 19:19 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ptaki tylko pukają się w ptasie czółka na sugestię jedzenia pigwy - przecież nawet jak to-to dojrzeje, to jest twarde, jak piorun, po co to jeść, jak wokół tyle innych dobrych, miękkich owoców. Ja po prostu słodzę odpowiednio i dodaję różnych przypraw - goździki, cynamon, imbir, kardamon... Mniam... Cytrynkę dla wyrazistego smaku... Mniam...

Mrata

Post » Pon lis 01, 2010 19:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mrata pisze:Ptaki tylko pukają się w ptasie czółka na sugestię jedzenia pigwy - przecież nawet jak to-to dojrzeje, to jest twarde, jak piorun, po co to jeść, jak wokół tyle innych dobrych, miękkich owoców. Ja po prostu słodzę odpowiednio i dodaję różnych przypraw - goździki, cynamon, imbir, kardamon... Mniam... Cytrynkę dla wyrazistego smaku... Mniam...

O, z cytrynką, i cynamonem zapewne pyszne!
Cóż, teść robi po swojemu. Ale nie galaretkę, tylko dżemy.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lis 02, 2010 17:18 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam :) Jak tu się kulinarnie zrobiło :)
Ja nie lubię kuchni i nie narażam dłoni na pęcherze z powodu pigwy :) Ale za to chętnie zżeram rzeczy, które ktoś inny zrobi :mrgreen:
Pigwę lubię do herbatki, a i nalewka pigwowa jest pyszna. Innych rzeczy z pigwy nie znam. Ale myślisz, kalairku, że ptaszki taką kwaśną pigwę jedzą? :roll:
trawko, gazetkę też dziś dostałam, ale jeszcze nie miałam czasu przeczytać....
Jak dobrze, że mam koty!
:)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]