Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 01, 2010 13:15 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

KasiaMM-kociara pisze:A czy Peper mieszkał z psami?
Ja biorę tylko kocięta lub szczenięta bo one bardzo fajnie aklimatyzują się z moimi dogami i boję się , że Peper już za duży jest.

Nie, nie mieszkał nigdy z psami.

@ja_ana
O bannerek poproś tutaj: viewtopic.php?f=8&t=107912

Do lecznicy na Kaczmarka zgłosiła się dziewczyna zainteresowana adopcją jednego z naszych kotów. Spodobał jej się Śnieżek i umówiliśmy się na wizytę przedadopcyjną w sobotę. Niestety, nie podała adresu, a na maile nie odpowiada. Obawiam się, że się rozmyśliła.
Ostatnio edytowano Pon lis 01, 2010 13:22 przez Gem, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon lis 01, 2010 13:18 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Gem pisze:
@ja_ana
O bannerek poproś tutaj: viewtopic.php?f=8&t=107912

Dzięki Gem :D

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pon lis 01, 2010 13:22 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Pamięci wszystkich naszych podopiecznych, którzy odeszli w tym roku [']

Bezo, pamiętamy o Tobie zawsze! [']
Obrazek

Gem

Post » Pon lis 01, 2010 18:57 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Gem pisze:
Ja biorę tylko kocięta lub szczenięta bo one bardzo fajnie aklimatyzują się z moimi dogami i boję się , że Peper już za duży jest.

W takim razie chyba nie będe z nim ryzykować bo on już spory jest.
Przykro mi.
Obrazek
Obrazek

KasiaMM-kociara

Od: Pon cze 28, 2010 13:03

Post » Pon lis 01, 2010 19:13 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Jest i banerek:)
Zatem oficjalnie zapraszamy na bazarek dla kieleckich kociaków :D

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hwrxd][img]http://tiny.pl/hwrxc[/img][/url]

ja_ana

Post » Pon lis 01, 2010 19:25 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Zła kobieta z Ciebie, ja_ana :twisted: Taką ładną biżuterię robisz, a ja spłukana :crying:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon lis 01, 2010 19:30 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

aj no, od razu zła:P Wiesz, jeśli coś nie pójdzie do 20, to wrzucę znowu wraz z resztą. Jeszcze trochę zostało, ale już nie robię biżuterii więc za dużo tego nie będzie. Niestety nie mam na to czasu teraz:/

ja_ana

Post » Pon lis 01, 2010 21:41 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

KasiaMM-kociara pisze:
Gem pisze:

W takim razie chyba nie będe z nim ryzykować bo on już spory jest.
Przykro mi.

Nie wspominałaś wcześniej o dogach albo ja przegapiłem. Niepotrzebnie Ci przykro - ja w tej sytuacji również bym nie ryzykował.
Obrazek

Gem

Post » Pon lis 01, 2010 22:12 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Gem no właśnie :)
Obrazek
Obrazek

KasiaMM-kociara

Post » Wto lis 02, 2010 15:00 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Najnowsze zdjęcie Arii :D Teraz nazywa się Tasza i jest małym diabełkiem :twisted:

Obrazek

Niestety, po pobycie w DT mała miała problemy z ząbkami. Już jest lepiej, została też odrobaczona i zaszczepiona. Ponoć jest strasznie gadatliwa, a już na pewno szybka i ruchliwa:)

ja_ana

Post » Wto lis 02, 2010 16:28 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Śliczna burasia :)

O jakich problemach z ząbkami mówisz?
Obrazek

Gem

Post » Wto lis 02, 2010 16:36 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Cudna prawda? :D

Wiesz, może nawet nie tyle z samymi zębami, ale jak na takiego malucha to z pyszczka śmierdziało jej okropnie. Wiem, że była leczona i na razie jest lepiej. Miała też problem z trzecią powieką, wet powiedział, że może to być wynikiem osłabienia organizmu i że na razie nie będzie leczył. I chyba faktycznie tak było, bo kicia ma zdrowe oczka. Tylko ten zapach z pyszczka jeszcze wszystkich zastanawia, choć i tak już jest lepiej.

ja_ana

Post » Czw lis 04, 2010 15:15 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Dziewczyna , u której wczoraj byłam na wizycie przed adopcyjnej znalazła burego ok 5 miesięcznego kota.
Dzisiaj była z nim u weta , któr stwierdził pasożyty skórne wszy, robaki i krwiak na głowie.
Dziewczynę sprawdziłam ja dzwoniąc do weta i to się dowiedziałam a od niej w mailu tylko tyle, że kot jest zdrowy i jedynie potrzebuje szczepień :evil:
Nie powiedziała , że kot ma biegunkę i za przeproszeniem był cały w gównie...
Nie mogę się do niej dodzwonić co dalej zrobi z kotem.
Cały czas mówi , że nie ma ksay na leczenie i zastanawiała się czy tego gdzieś nie oddać cholera wie gdzie a wziąć tego pięknego białaska z adopcji..................no coment :cry:

I co teraz z tym buraskiem???
Potrzebuje leków.

Edit:
Dodzwoniłam się do niej i wytłumaczyłam jakie leki ma mu kupić i zgodziła się , że koszty pokryje i ta znajda zostaje u niej.
Obrazek
Obrazek

KasiaMM-kociara

Post » Czw lis 04, 2010 18:07 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

KasiaMM-kociara pisze:Dziewczyna , u której wczoraj byłam na wizycie przed adopcyjnej znalazła burego ok 5 miesięcznego kota.
Dzisiaj była z nim u weta , któr stwierdził pasożyty skórne wszy, robaki i krwiak na głowie.
Dziewczynę sprawdziłam ja dzwoniąc do weta i to się dowiedziałam a od niej w mailu tylko tyle, że kot jest zdrowy i jedynie potrzebuje szczepień :evil:
Nie powiedziała , że kot ma biegunkę i za przeproszeniem był cały w gównie...
Nie mogę się do niej dodzwonić co dalej zrobi z kotem.
Cały czas mówi , że nie ma ksay na leczenie i zastanawiała się czy tego gdzieś nie oddać cholera wie gdzie a wziąć tego pięknego białaska z adopcji..................no coment :cry:

I co teraz z tym buraskiem???
Potrzebuje leków.

Edit:
Dodzwoniłam się do niej i wytłumaczyłam jakie leki ma mu kupić i zgodziła się , że koszty pokryje i ta znajda zostaje u niej.

To jest dziewczyna zainteresowana Demi lub Willow czy jeszcze jakimś innym kotem? Niech ona się może zajmie tym znalezionym buraskiem i niech zrobi to jak najlepiej, a nie zawraca sobie głowę kolejnymi kotami ;)
Obrazek

Gem

Post » Czw lis 04, 2010 20:30 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Gem pisze:
Alyaa pisze:Gem, czy ja już pisałam, że jesteśmy Ci bardzo wdzięczni za pomoc z maleństwem?

Tak ;) Nie ma za co. Ciekawi mnie natomiast, pod czyją opieką jest to maleństwo? Jeśli nie zostało to ustalone, to trzeba ustalić, żeby za miesiąc czy dwa nie było problemu, czyj to kot.

Maleństwo, już nieco większe, nazywane przez nas Mimi vel Szpilka, szaleje już u nas ;) Nie było żadnych problemów z zabraniem Jej z hoteliku. Przez trzy tygodnie była u moich rodziców na "kwarantannie" z powodu świerzba (za nic nie dała się izolować w łazience - któreś z nas musiałoby siedzieć tam z Nią 24 h/dobę). W poniedziałek czeka Ją kolejne odrobaczanie/odświerzbianie, zaczynamy umawiać się na szczepienia i powoli ogłaszać.

Gdybyście mogli pomóc w ogłoszeniach i adopcji będę bardzo wdzięczna :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kilka zdjęć Szpilki jest na moim wątku, a jak tylko znajdę kabelek od aparatu to wkleję więcej zdjęć.
Ostatnio edytowano Wto lis 09, 2010 21:19 przez Alyaa, łącznie edytowano 1 raz

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

[poprzednia][następna]