DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia i ktoś jeszcze :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 30, 2010 21:27 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Pozdrawiamy kotecki małe i duże i Dużą też :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie paź 31, 2010 9:27 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Rybka na kolację (wczorajszą) była straszliwie pyszna :mrgreen:

Halinka napełniła się tak, że nie miała siły nawet wąsem poruszać :wink: Siedziała nad miską, a jak miskę zabrałam, to Halisia po prostu przewróciła się na boczek i drzemała.
Leon na kolację wylazł z kojca, jak się napasł to dotoczył się do namiotu i zaległ był. Do kojca nie próbował wracać, bo tam trzeba górą się dostać i trzeba wskoczyć i podskoczyć, a na to moje maleństwo nie miało siły :mrgreen:
Masza nie chciała rybki, to dostała kurczaka - też był pyszny.
Eda z Juniorem zjedli i to i to, bo nie mogli się zdecydować na co mają ochotę.
Maryś dostała swoją kolację w łazience, wszamała rybkę.

Czesia dostała rybkę - oj, jak smakowało :mrgreen:
Czesia już nie chce mieszkać w kojcu. Wyłazi na potęgę.
Dziś w nocy zapakowała się do łóżka, pod kołdrę i próbowała pozbawić mnie palców u stóp :twisted:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie paź 31, 2010 20:13 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Nie było mnie w domu kilka godzin i wchodzę, i co widzę???
Czesię poza kojcem, na wolności, uchachaną, rozbawioną, szalejącą za ogonem Leona :wink:
Swoja drogą Leon mnie zadziwia delikatnością, z jaką obchodzi się z Czesią :roll:
Żadnych szaleństw, skoków, prób zapasów... Czesia wisi mu na ogonie, a on delikatnie podejmuje zabawę, pomiaukuje...
Leon, jako malutki kotecek śpi z Czesią w kojcu, niedługo zacznie chyba Edę ssać :lol:

Dulencja

Post » Nie paź 31, 2010 20:27 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Dulencja pisze:Nie było mnie w domu kilka godzin i wchodzę, i co widzę???
Czesię poza kojcem, na wolności, uchachaną, rozbawioną, szalejącą za ogonem Leona :wink:
Swoja drogą Leon mnie zadziwia delikatnością, z jaką obchodzi się z Czesią :roll:
Żadnych szaleństw, skoków, prób zapasów... Czesia wisi mu na ogonie, a on delikatnie podejmuje zabawę, pomiaukuje...
Leon, jako malutki kotecek śpi z Czesią w kojcu, niedługo zacznie chyba Edę ssać :lol:

Leon wynosi Czesię z kojca w zębach :mrgreen:

taizu

Post » Pon lis 01, 2010 11:22 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Ciężki dzisiaj dzień :(

Gucio[*]
Rubiś[*]
Paciek[*]
Staś[*]
Jaś[*]
Gabi[*]

:cry: :cry: :cry: :cry:

Dulencja

Post » Pon lis 01, 2010 11:53 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Tak.
Nawet sobie nie wyobrażę, co czujesz.

taizu

Post » Pon lis 01, 2010 16:28 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Magda, przytulam! Oby już nigdy nie było takiego roku jak ten...
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lis 01, 2010 17:56 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Byłam u Paciutka, zapaliłam mu światełko :cry:

Wszystkim zwierzakom, które pozegnałam w swoim życiu, zapaliłam wspólne światełko u mojego Taty :cry:

Ten rok był bardzo bolesny, tyle walki, tyle pożegnań, tyle bólu i tęsknoty. Jedyne co w jakiś sposób przynosi ulgę, to świadomość, że Ich już nic nie boli i wiara, że już są zdrowe, sprawne i szczęśliwe i nadzieja, że kiedyś się spotkamy. Że Paciek wybiegnie mi na spotkanie, że Gucio strzeli barankiem, że Stasieczek znowu wejdzie mi na kolanka i się przytuli, że Jasio znowu da mi swojego kociego buziola, że Gabi wsadzi się na rączki i opowie co się działo, kiedy mnie nie było, że Rubiś przyjdzie i spojrzy pytająco gdzie masz wołowinę...

Pozostaje mi tylko wiara i nadzieja :cry: :cry:

Dulencja

Post » Pon lis 01, 2010 19:10 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Dzisiaj na cmentarzu pomyślałam o Was... o Paćku w szczególności, bo jako jedynego z Twoich zwierzaków miałam okazję poznać go (choć tylko przez siatkę) w schronisku (to były jeszcze czasy, gdy w schronie bywałam sporadycznie)

Kurczę, jak zawsze w ten dzień nasłuchałam się rozmaitych historii smutnych... jak to los czasem potrafi zagmatwać, jak potrafi wredne numery robić... Coś jest nie tak na tym świecie urządzone :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lis 01, 2010 19:45 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

ech dziewczyny cały ten dzień jest taki melancholijny, zapalamy świeczki naszym bliskim ...
mam mega doła on days lake this...

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto lis 02, 2010 11:27 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Junior idzie dziś do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie pisałam wcześniej, żeby nie zapeszyć.

Pozostałe kociaste się trzymają jakoś.
Czesia szaleje.
Eda pilnuje Czesi.
Leon jest malutkim koteckiem.
Masza śpi.
Halinka pilnuje gara.
Marysia męczy zewłok pająka.

Dulencja

Post » Wto lis 02, 2010 11:32 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Dulencja pisze:Junior idzie dziś do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie pisałam wcześniej, żeby nie zapeszyć.

Pozostałe kociaste się trzymają jakoś.
Czesia szaleje.
Eda pilnuje Czesi.
Leon jest malutkim koteckiem.
Masza śpi.
Halinka pilnuje gara.
Marysia męczy zewłok pająka.

:ok: :ok: :ok: za aklimatyzację Juniorka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 02, 2010 11:57 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Junior :ok: :piwa:

Dla reszty :ok:

Zelda ma prawdopodobnie kocią astmę. I to by było na tyle.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lis 02, 2010 14:02 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

za Juniora :ok: :ok: :ok: aby to był najlepszy domek pod słońcem :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto lis 02, 2010 14:44 Re: DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia przyjechała:)

Hehe już widzę jak będziesz buceć za Jauniorem ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]