Karmicielka jednej największej (ponad 20 osobników) grupy - osoba starsza, niestety nie jest w stanie dokarmiać tych kotów, ponieważ aktualnie jest chora i nie jest w stanie jeździć regularnie z Gdyni Witomina na Skwerek.
Prawie wszystkie kotki ze skweru są niesterylizowane

Potrzebna jest pomoc !!!:
- dary rzeczowe - KARMA!!!
- wsparcie finansowe na sterylizacje oraz leczenie kotów
- regularny monitoring sytuacji przez kogoś kto może bywac tam regularnie
JEŚLI MIESZKASZ LUB PRACUJESZ W OKOLICACH SKWERU KOŚCIUSZKI PROSZĘ O KONTAKT !!! Koty trzeba regularnie karmić, doglądać sytuacji, które kotki trzeba wysterylizować.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Wpłat można dokonywać na:
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
w tytule przelewu: „PKDT - Gdynia Skwer Kościuszki”
bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa
SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ja jestem w stanie pojechac tam 2 razy w tygdniu, wcześnie rano, mam klatkę łapkę, transportery mogę łapać na sterylki, doglądać kotów codziennie nie jestem w stanie.
Największa grupa kotów jest koło baru Kotwica. W zeszłym tygodniu wysterylizowałam z tamtąd burą kotkę i zabrałam dwa młode kociaki z bardzo zaropiałymi oczami, kotka wróciła już na swój teren, kociaki są w przychodni weterynaryjnej na leczeniu.
Apeluję do Gdynian (i nie tylko) o pomoc jeśli nie chcemy aby wizytówką naszego miasta były zaropiałe kociaki, stada kotów żyjące na śmietniskach na terenie crikolandu, przylącz się do akcji pomocowej, tylko sterylizacje mogą rozwiązać ten problem.
Dane liczbowe:
Na razie zostało wysterylizowanych 7 kotek,
1 kociak bardzo dziki po leczeniu wrócił na wolność
1 koteczka cała czarna Fregatka jest na DT u mnie w trkciie leczenia grzybicy i w trakcie oswajania.
To dopiero początek akcji, kotek do sterylizacji jest tam co najmniej kilkanaście a może kilkadziesiąt. Akcja trwa - potrzebne są środki finansowe.