Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 20, 2010 8:28 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

luna1976 pisze:Ależ Stokrotka pięknie rośnie :). Nie moglam Was znaleźć po tym jak Wy odwiedziłyście nasz wątek, ale teraz już będę zaglądać :)
Druga panna też śliczna :).

Ps Ja też się dokociłam (miesiąc temu), tyle że drugim maluchem płci męskiej. Obaj chłopcy mają po ok 4,5 mies. Jeden chudy, drugi troszkę zaokraglony :). Umówiłam się z nimi że nie przekrocza 4 kilo w dorosłości w trosce o mój kręgosłup. Teraz ważą po 2,6kg więc mam nadzieję, że dotrzymają obietnicy

Nooo, Stokrota elegancka panna rośnie. Nie ma co. :ok:

P.S. Hmm. Nie liczyłabym specjalnie na dotrzymanie warunków umowy. Też się swego czasu "umawiałam", a potem ... było odchudzanie Glucjusza. :mrgreen:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro paź 20, 2010 8:43 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

zabers pisze:
luna1976 pisze:Ależ Stokrotka pięknie rośnie :). Nie moglam Was znaleźć po tym jak Wy odwiedziłyście nasz wątek, ale teraz już będę zaglądać :)
Druga panna też śliczna :).

Ps Ja też się dokociłam (miesiąc temu), tyle że drugim maluchem płci męskiej. Obaj chłopcy mają po ok 4,5 mies. Jeden chudy, drugi troszkę zaokraglony :). Umówiłam się z nimi że nie przekrocza 4 kilo w dorosłości w trosce o mój kręgosłup. Teraz ważą po 2,6kg więc mam nadzieję, że dotrzymają obietnicy

Nooo, Stokrota elegancka panna rośnie. Nie ma co. :ok:

P.S. Hmm. Nie liczyłabym specjalnie na dotrzymanie warunków umowy. Też się swego czasu "umawiałam", a potem ... było odchudzanie Glucjusza. :mrgreen:

Czarnemu wierzę, bo on ma figurkę jak sznurówka i je jak księciunio (choć wetka stwierdziła że ma mocną budowe kośćca, bez grama tłuszczu) - ogólnie jest bardzo długi i chudy z dużą głową, Bury natomiast kocha jeść - jest mniejszy a brzunio już lekko zaokrąglone - więc jemu nie wierzę.

luna1976

Od: Nie sie 15, 2010 11:09

Post » Sob paź 23, 2010 10:40 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Bezstresowe dokacanie można uznać za zakończone. Od poniedziałku zero syczenia, od wtorku pełna integracja, pełnia szaleństw. Zapasy, gonitwy, skoki, podskoki, nawoływania, lizanki (ale to tylko na linii Becky Stokrocia, bo Stokrotka taka wylewna nie jest ;))
Ja sobie właśnie wyczyściłam kartę w aparacie, aby móc filmiki pojedynków masa vs zwinność nagrywać :D
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob paź 23, 2010 10:46 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

naline pisze:... Ja sobie właśnie wyczyściłam kartę w aparacie, aby móc filmiki pojedynków masa vs zwinność nagrywać :D

Dobra. To czekam :mrgreen:
Obrazek
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Sob paź 23, 2010 11:06 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Na razie dziewczynki śpią :D To jeszcze poczekasz. A ja będę polowała na dwie rzeczy szczególnie - koci ślizg na posłaniu i wyrzut w górę :D
ObrazekObrazek

naline

Post » Nie paź 31, 2010 20:36 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Na razie żadnych spektakularnych fotek się nie udało, oprócz półpiruetu Becky :)

Ale wątek mojej kotki trzeba uzupełnić.

Oto troszkę starsze zdjęcie Stokrocie z 26.09 :) Śpi niewinnie
Obrazek

A tutaj już ze swoją nową najlepszą przyjaciółką :)
Tutaj akurat przyłapałam je na jakiejś zabawie
Obrazek

Tutaj delikatna toaleta, w końcu o urodę trzeba dbać
Obrazek

Widok 2 ogonów pochylonych nad muchą, która następnie została pożarta :D
Obrazek

I chyba najbardziej rozczulający i ujmujący widok :) 2 tygodnie odkąd są razem :D
Obrazek

naline

Post » Nie paź 31, 2010 20:38 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Oj co Ty tam wiesz. Kompletnie się nie znasz - wyszły bardzo spektakularne.

(śliczniaste - serio, serio)

zabers

Post » Nie paź 31, 2010 20:45 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Piękne zdjęcia!!!!
Jestem normalnie zauroczona :1luvu:
Jesteśmy bardzo szczęśliwi że Stokrocia tak fajnie sobie żyje i że taką ma fajną koleżankę :)
Chciałabym też zauważyć że jak na początkowych zdjęciach Stokrotka wyglądała na połowę mniejszą od kumpelki, to na tych dzisiejszych jakaś taka wyrośnięta jest 8O

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Nie paź 31, 2010 20:46 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

zabers pisze:Oj co Ty tam wiesz. Kompletnie się nie znasz - wyszły bardzo spektakularne.

(śliczniaste - serio, serio)

Dziękuję :) Muszę się z youtubem i obróbką filmów zaprzyjaźnić, aby pokazać polowanie na muchę :D i półpiruet Becky :)

Mniej najbardziej cieszy fakt, że się zaprzyjaźniły :) I serio co dwa koty, to nie jeden :D
ObrazekObrazek

naline

Post » Nie paź 31, 2010 20:49 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Blue pisze:Piękne zdjęcia!!!!
Jestem normalnie zauroczona :1luvu:
Jesteśmy bardzo szczęśliwi że Stokrocia tak fajnie sobie żyje i że taką ma fajną koleżankę :)
Chciałabym też zauważyć że jak na początkowych zdjęciach Stokrotka wyglądała na połowę mniejszą od kumpelki, to na tych dzisiejszych jakaś taka wyrośnięta jest 8O

Haha :D Może stwierdziła, że trzeba więcej jeść i szybciej rosnąć, aby Becky dogonić :D
W końcu Becky lubi sobie zjeść i wyjadać z każdej miski, więc może Stokrocia woli zjeść na zapas póki jest w misce. Już nie to co kiedyś, że zawsze było tylko dla niej :)

Becky nam schudła koło 150 gr :D Co uważam za sukces patrząc na to ile ona je. Z powodu jej zachłanności ze Stokrotką przeszliśmy na karmę dla dorosłych. Stokrotka mokre dostaje dla kociąt wciąż, bo tego Becky nie je. Ona albo suche, albo mięcho surowe lubi. Mokrego nie tknie, jakby nie wiedziała do czego służy.
ObrazekObrazek

naline

Post » Pon lis 01, 2010 12:06 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Stokrotka sliczniasta - ale ma duzo wiecej futra niz Freya :lol:
zaloz kocicom wątek, widze, ze pieknie sie ze sobą dogadują :love:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lis 01, 2010 12:08 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

No właśnie w sumie chyba powinnam :D Bo póki to był wątek tylko Stokrotki :D Mam nadzieję, że Blue się nie obrazisz :) W końcu to już nie tylko wątek Stokrotki, ale i ma towarzyszkę :D kociego życia :D
ObrazekObrazek

naline

Post » Pon lis 01, 2010 12:10 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

mozesz zawlaszczyc, skoro Stokrocia juz Twoja :mrgreen: ale napisz tez cos o Becky :1luvu:

chociaz wlasciwie to takie info powinno byc na pierwszej stronie, zeby bylo wygodnie nowym osobom na wątku zapoznac sie z Twoimi koteczkami - a pierwszego posta nie mozesz edytowac bez Blue

tillibulek

Post » Pon lis 01, 2010 12:12 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Stokrocia moja już od wieków :P (w sumie od lipca było postanowione, a od sierpnia w nowym domku :)) Tylko do tej pory była sama to się pisało o postępach koteczki tutaj :D
ObrazekObrazek

naline

Post » Pon lis 01, 2010 12:14 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

no widzisz, czyli trzeba zaczac od poczatku, zeby czytajacy wateczek wiedzieli co i jak :) :ok:

czyli Becky byla druga??

tillibulek

[poprzednia][następna]