Światówka we Francji 30-31.10.2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie paź 31, 2010 20:15 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Mroon
... podwójny WW norweski:) super! ...

a tu dla porównania :wink: niepozorna egzotysia :wink:
neutered female: WW'10 GIC EP WW06 SW02,04,05,06,07,08,10 Athelstones Unbelievable*S JW - EXO f 22

a najbardziej wzruszające zwycięstwo dla mnie to

OloK
... A ja chcialam nadmienić ze w kategorii kotek domowych zwyciezyla 16-letnia kotka. Gratulacje!!! ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Nie paź 31, 2010 20:17 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Ja proponuję po wszystkim IMPREZĘ INTEGRACYJNĄ 8)

Pozdro dla SMK Żory i wszystkich z Pociągu! ŁUU ŁUUUUUU!

dźinx

Od: Śro lut 10, 2010 21:24

Post » Nie paź 31, 2010 20:22 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Witam!
Szledze wynniki online na Facebooku i nie moge uwierzyc, ze sie na Swiatowce moze zdarzyc cos takiego, ze zniknie 3 sedziow...???? To co??? 8O 8O 8O
Jak my organizujemy wystawe dosic wczesnie pytamy sedziow jak maja z odjazdem i na pewno niezaprosilibysmy sedziu, ktorzy powiedzel by, ze "sorry, ale nie bedzie mnie na BISie"...i jak by to chcial zrobyc w trakcie wystawy po prostu bym go zamknela, lub cos podobnego :D ...przeciez to Swiatowka - "Best of Best"...to jest do niewiary! I co regulamin FIFe??? To obowiazki maja tylko wystawcy - my musimy siedziec do konca wystawy i...? Ciekawa jestem czy wlasciciele kotow kat III, ktorzych to dotyczy sie odezwali...zal mi tych kotow i ich wlasciciely...

...i nie wiem, czy zauwyzyliscie ostatne wiadomosci - wszystcy wystawcy czekali do 19godz. na dyplomy i potem organizatorzy powiedzali, ze moga jechac do domu - ze dyplomy przeszla poczta.... 8O :D :D :D ...to chyba tylko smiac sie mozna...

Macrela

Od: Sob cze 10, 2006 14:42

Post » Nie paź 31, 2010 20:25 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Macrela pisze:...

...i nie wiem, czy zauwyzyliscie ostatne wiadomosci - wszystcy wystawcy czekali do 19godz. na dyplomy i potem organizatorzy powiedzali, ze moga jechac do domu - ze dyplomy przeszla poczta.... 8O :D :D :D ...to chyba tylko smiac sie mozna...

w Polsce też jest warowanie u bram sekretariatu

a wystawa jest dla wystawców (hodowcy/własciciele kotów) a nie my dla wystawy
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie paź 31, 2010 20:29 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Go!Go! pisze:Mroon
... podwójny WW norweski:) super! ...

a tu dla porównania :wink: niepozorna egzotysia :wink:
neutered female: WW'10 GIC EP WW06 SW02,04,05,06,07,08,10 Athelstones Unbelievable*S JW - EXO f 22

imponujące:) w norweskim świecie 'dubel' też imponujący:) jak sama kocica:) 'pewniak' niejednej wystawy ;)

Mroon

Od: Śro gru 31, 2008 12:30

Post » Nie paź 31, 2010 20:35 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Macrela

... na Swiatowce moze zdarzyc cos takiego, ze zniknie 3 sedziow...???? To co??? ...

światówka - to nie tylko święto wystawców, hodowców ...
ona gromadzi również władze federacji ...

o gościach ''z zewnątrz'' , którzy się temu przyglądają - nie wspomnę ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Nie paź 31, 2010 20:51 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

sunshain pisze:

...jakos nie rozumie za bardzo... :roll:
Wiem jak to jest na polskich wystawach i w koncu ja tez jestem organyzatorem MWK i popieram wydanie dyplomow na koncu (w jakiesz rozssadnej godzine dla wszystkich...) :wink: wystawy...

... tu tez mialo byc tak, ze dyplomy dostana, tak jak zawsze - po BISie na koncu wystawy (bylam na 5 Swiatowkach i zawsze tak bylo!)...i tu wszystcy czekali, ze kiedy rozpoczna "rozdawac"...i tu sie ktos z organizatorow odezwal, ze po prostu wszystcy moga jechac do domu, bo dyplomow nie bedzie (niezdazyly wydrukowac...?)...ze przeszla poczta...I to wszystcy czekali do 19godz - i dopiero potem powiedzali, ze dyplomow nie bedzie...!

...i temu chyba tez nie rozumie... :oops: :) ...kto jest "my"... :wink:

Macrela

Post » Nie paź 31, 2010 20:52 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Jezeli byla taka sytuacja ze 3 sedziow musiala jechac do domu bo jutro na 8 do pracy musieli sie stawic. To organizator wystawy powinien zaczac dzisiejszy BIS od kat III a nie jeszcze ja dal po kat IV gdzie te cenne minuty napewno mialy znaczenie 8O

Wystawa jednym slowem pod wzgledem organizacyjnym na -
Ma sie wrazenie ze wystawa byla przygotowywana w pol roku a przeciez FFF mial termin juz dawno zabukowany. :(

Lepsza organizacja wystawy byla w BRATYSLAVIE a to tamtejszy Zwiazek koci otrzymal termin wystawy w ostatniej chwili za Szwedow.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie paź 31, 2010 21:09 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Macrela pisze:
sunshain pisze:

...jakos nie rozumie za bardzo... :roll:
Wiem jak to jest na polskich wystawach i w koncu ja tez jestem organyzatorem MWK i popieram wydanie dyplomow na koncu (w jakiesz rozssadnej godzine dla wszystkich...) :wink: wystawy...

... tu tez mialo byc tak, ze dyplomy dostana, tak jak zawsze - po BISie na koncu wystawy (bylam na 5 Swiatowkach i zawsze tak bylo!)...i tu wszystcy czekali, ze kiedy rozpoczna "rozdawac"...i tu sie ktos z organizatorow odezwal, ze po prostu wszystcy moga jechac do domu, bo dyplomow nie bedzie (niezdazyly wydrukowac...?)...ze przeszla poczta...I to wszystcy czekali do 19godz - i dopiero potem powiedzali, ze dyplomow nie bedzie...!

...i temu chyba tez nie rozumie... :oops: :) ...kto jest "my"... :wink:

coś się pozlewało :wink:
OK ale w takim razie jaki sens jest sprzedawać bilety zwiedzającym jak sa BISy, kiedy wiekszość już się pakuje 8)
my czyli wystawcy (hodowcy/właściciele kotów) gratis nikt nikogo nie przyjmuje :wink:

można wcześniej odebrać dyplom ale to kosztuje 50 zł; jak zapomnisz odebrać to 50 zł (wiem z autopsji jak kot wygrywa BOBa to jest się z nim do końca) tylko jakoś pokwitowanie nie ma zapisu za wydanie dyplomu :wink:
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/

sunshain

Post » Nie paź 31, 2010 21:19 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

OK ale w takim razie jaki sens jest sprzedawać bilety zwiedzającym jak sa BISy, kiedy wiekszość już się pakuje 8)

OK, rozumie, tylko ja myszle, ze szczere by bylo powiedziec, ze po prostu dyplomow nie bedzie... :wink:
(no na pewno wiecej napisza ci ktorzy tam byly, bardzo jestem czekawa jak odebrali cala wystawe... :wink: )

my czyli wystawcy (hodowcy/właściciele kotów) gratis nikt nikogo nie przyjmuje :wink:[/quote]
:wink: to prawda - ktos im ta "zabawe" zaplacic musi... :wink:

Macrela

Post » Nie paź 31, 2010 21:20 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

:wink: to prawda - ktos im ta "zabawe" zaplacic musi... :wink:

nikt nie oczekuje, że będzie gratis :wink: tylko trzeba ustalić zasady; opłat, włsności dyplomów itd itd
Obrazek

sunshain

Post » Nie paź 31, 2010 22:53 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Wystawcy z innych krajów mieli szansę zapoznać się z broszurą dt. WS2011... Szkoda, że nie było również informacji w "Polandzie"...
Informacje: http://www.worldcatshow.pl/show-info.pdf
Obrazek Obrazek Obrazek

scott

Od: Śro lip 05, 2006 18:59

Post » Pon lis 01, 2010 0:22 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Informacja w jezyku polskim znajduje się w wątku "WYSTAWA ŚWIATOWA FIFe] POZNAŃ 29-30 październik 2011 - FPL", bez sensu byłoby rozdawanie na Swiatówce we Francji folderów o naszej światówce w jezyku polskim.

erzac

Od: Czw sie 04, 2005 20:47

Post » Pon lis 01, 2010 10:08 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Mialam jechac z moimi devonam na swiatowke, ba! zaplacilam nawet 100 euro za nie,
zarezerwowalam hotel, i w ogole wszystko mialo byc fajnie, mielismy wyjechac w srode
zeby jeszcze miec czas na zwiedzanie,ale......W srode rano kotka z ktora mialam jechac
wyraznie zle sie czula, temperatura, osowiala, brak apetytu.(DODAM ZE KOTKA MA OK 2 LAT NIGDY W ZYCIU NIE CHOROWALA). Wiec pojechalismy do weterynarza, ktory zrobil wszystkie
mozliwe badani(morfologia, biochemia,usg itd), roztoczyl czarne wizje o ropomaciczu, przestraszyl mnie okrutnie.
Decyzja byla oczywista nie jedziemy, kot wazniejszy niz wystawa.
Po 3 dniach kotka stracila glos
i okazalo sie ze ma zapalenie krtani,antybiotykotrapia pomogla,ale juz nietety bylo za pozno zeby pojechac z tym zdrowym kociakiem na wystawe.
Coz tak bywa, ale po przeczytaniu tego watku chyba nie zaluje, no moze troszeczke mi szkoda dreszczyku emocji
i atmosferty ktora panuje tylko na tak wielkich wystawach.
Za rok bedziemy mieli swiatowke w Polsce,mam nadzieje ze tym razem uda mi sie uczestniczyc w tej wystawie
Tylko zeby udalao mi sie do tego czasu wyhodowac kociaka odpowiednieg na swiatowke.
Czego sobie i wszystkim nam zycze.
Mam pytanie czy jakis polski kot kiedykolwiek zdobyl WW?
Pytanie do starszych hodowcow

mariusz rochon

Od: Pt lis 28, 2008 14:03

Post » Pon lis 01, 2010 10:15 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

cerber77

Od: Pt mar 13, 2009 15:58

[poprzednia][następna]