SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 31, 2010 11:36 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Nie, u mnie jest ten czarno-biały.
Na pierwsze oko nie jest zbyt dobrze, kot sika dopiero, kiedy się uleje, ma pęcherz jak balon. trochę go odcedziłam, chyba trzeba będzie go przyzwyczaić do odsikiwania....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie paź 31, 2010 11:49 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

A ja jestem teraz w Lubinie i widziałam dwa małe bąble jeden cały rudy i jeden tri.. :roll: Mają z 2 miesiące jak na moje oko. Będę je dzisiaj próbowała łapać wieczorem o ile uda mi się je znaleźć. Pierwszy raz je widziałam jak wyszłam z całym tobołem z auta wysypałam im jedzenie wszystko szybko zaniosłam do domu i wróciłam ale to są pół dzikuski i nie udało mi się ich złapać :( Z tego co mój tato mi mówił to one latają tu już od jakiegoś czasu - ktoś też je dokarmia więc tyle dobrze, że mają pożywienie. Ich mamy nie widziałam :(
Wczoraj ich szukałam ale bez skutku :(
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie paź 31, 2010 13:01 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Przepraszam, ale znowu będę musiała "wrzucić" wszystko do jednego worka, tfu, posta :oops: naturalnie do powiększenia - wystarczy tylko kliknąć na miniaturkę z wybranym zdjęciem.

Kociarnia portretowo.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kociarnia normalne zdjęcia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Biało/bura będzie się nazywać Laura, Centusia "przerobimy" na Dinara (Dinar - kto był w Tunezji, ten wie dlaczego) ;)

No to lecimy kolejnościowo: Jadzia, buras z nieustaloną jeszcze płcią, Morf lub Zły, Laura, II dzikawy buras z nieustaloną jeszcze płcią, Nosal, znowu jakaś niewiadoma (?) burasia, Fuga, Amelia, czarne, które nie pozwoliło się złapać, biało/bury kocur (?) z uszkodzonym okiem, Bolek lub Lolek, Dinar, bure cuś - kocur albo kotka...

Barak (stan z 17.10)

Ostatnio edytowano Nie paź 31, 2010 18:20 przez Cameo, łącznie edytowano 2 razy

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie paź 31, 2010 14:22 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Wiecie co mój ojciec powiedział jak rozmawiałam z mamą, że ide wieczorem na poszukiwania kociaków...że ja koty zniewalam 8O :roll: i że ja je do schroniska oddam :roll: iiii że one są szczęśliwie bo biegają po trawce :roll: Szkoda tylko że 3 tygodnie temu było tam 5 kociaków (wg jego słów) a ja widziałam 2 ...
Obrazek

JaEwka

Post » Nie paź 31, 2010 14:25 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

A nie dałoby rady wziąć tez Jadźki? Bo tak to w niedziele będziemy krążyć do schronu i jeszcze do dwóch DT żeby zebrać koty i zawieźć do Mru... :roll:

EDIT: W niedzielę z JaEwką odbieramy koty i wieziemy do Mru. Dobrze by było gdyby Jadzia tez trafiła na te parę dni do DT :roll: karmę ode mnie dostanie na ten czas.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie paź 31, 2010 14:39 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Weihaiwej pisze:
Gibutkowa pisze:Obrazek
:roll:

O, a coż to za oryginał? Jest w schronie?

Od mojego posta pojawiło się tak dużo nowych, że jeszcze nie wiem na czym stanęło :roll: Czy "mała syjamkowata" to ten kociak? Czy mogłabym prosić o więcej informacji o nim/niej?
W międzyczasie nadrabiam te dwie strony, ale będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie paź 31, 2010 15:05 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Weihaiwej pisze:
Weihaiwej pisze:
Gibutkowa pisze:Obrazek
:roll:

O, a coż to za oryginał? Jest w schronie?

Od mojego posta pojawiło się tak dużo nowych, że jeszcze nie wiem na czym stanęło :roll: Czy "mała syjamkowata" to ten kociak? Czy mogłabym prosić o więcej informacji o nim/niej?
W międzyczasie nadrabiam te dwie strony, ale będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Mała jedzie do Neight na DT. A co? Masz kogoś zainteresowanego?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie paź 31, 2010 15:51 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Gibutkowa pisze:Mała jedzie do Neight na DT.

Dziękuję Gibutkowa - teraz wiem, że to o nią chodziło.

A co? Masz kogoś zainteresowanego?

Być może, ale na razie tylko wysłałam jej zdjęcie, bo nie wiedziałam, jaka jest w tej chwili sytuacja... A czy wiesz może coś więcej o niej? Np. ile ma (na moje oko ok.2 m-cy na podst. zdjęcia?), jak długo jest w schronie, czy jest zdrowa?

Do Neigh jedzie za tydzień, więc do tego czasu jest możliwość znalezienia domu, o ile będzie sprawdzony - dobrze rozumiem?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie paź 31, 2010 16:43 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Z tego co piszę na stronce leśnej ona ma 2 miesiące i przebywa obecnie na kwarantannie.

Edit: Nie mylić z izolatką.
Obrazek

JaEwka

Post » Nie paź 31, 2010 17:30 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Weihaiwej pisze:
Gibutkowa pisze:Mała jedzie do Neight na DT.

Dziękuję Gibutkowa - teraz wiem, że to o nią chodziło.

A co? Masz kogoś zainteresowanego?

Być może, ale na razie tylko wysłałam jej zdjęcie, bo nie wiedziałam, jaka jest w tej chwili sytuacja... A czy wiesz może coś więcej o niej? Np. ile ma (na moje oko ok.2 m-cy na podst. zdjęcia?), jak długo jest w schronie, czy jest zdrowa?

Do Neigh jedzie za tydzień, więc do tego czasu jest możliwość znalezienia domu, o ile będzie sprawdzony - dobrze rozumiem?

Tak do Neight jechałaby w niedzielę. Do tego czasu dziewczyny (Ulv i chyba ktoś jeszcze) chce ją wziąć na TDT.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie paź 31, 2010 19:07 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Wrzuciłam ciut zdjęć, w tym m.in biało/srebrnego kocura z paraliżem :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie paź 31, 2010 19:49 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

uff ja dopiero wróciłam,wczoraj rozmawiałam z mawin jak coś syjamkę mogę do czwartku na DT przetrzymać - choćby od zaraz, tylko transportu nie mam żadnego :oops: ( a od rana jak to dziś rano wypad na cmentarz,potem oswajanie czarnuszków u mojej teściowej na DT od issidole)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Nie paź 31, 2010 20:11 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

Edytka1984 pisze:uff ja dopiero wróciłam,wczoraj rozmawiałam z mawin jak coś syjamkę mogę do czwartku na DT przetrzymać - choćby od zaraz, tylko transportu nie mam żadnego :oops: ( a od rana jak to dziś rano wypad na cmentarz,potem oswajanie czarnuszków u mojej teściowej na DT od issidole)

Do czwartku tylko?... Bo transport jest w niedzielę.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie paź 31, 2010 20:16 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

no niestety tylko do czwartku skoro od piątku rano nie ma mnie już we wrocku :( w czwartek wieczorkiem małą musiałabym komuś przekazać
ale chyba na te 3 dni ktoś by mógł przejąc malutką ?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Nie paź 31, 2010 20:18 Re: SchronWro - potrzebni wolontariusze do wizyt w schronisku!

To chyba trochę bez sensu, lepiej niech od początku na tydzień jedzie do Ulv - ale szukajcie jej w tym czasie aktywnie domku. Ładniutka jest.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]