Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Halloween ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 29, 2010 17:41 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; nówki sztuki ;)

Tak ulubienicy brak ,czyli bialej chmurki zwanej owca :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob paź 30, 2010 22:15 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; nówki sztuki ;) cd.

Na początek Cyryl w apaszce ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Hestia przymila się do zdegustowanej Kitki: :twisted:
Obrazek

Kitka patrzy, czy namolny białas za nią nie idzie: :P
Obrazek

I biała w całej krasie, w tym walcząca z myszą: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

A na deser przyczajony tygrys: ;)
Obrazek

Zapomniałam napisać, że tygrys prawdopodobnie ma alergię... na wizyty u weta :twisted:
Latem, parę dni po czipowaniu potwornie się rozkichał, skończyło się antybiotykiem.
I teraz, jak miał problemy z pęcherzem, to znów po kilku dniach od pierwszej wizyty rudy kichał straszliwie, aż łzy mu od tego leciały. Tym razem skojarzyliśmy fakty, dostał tylko immunodol i po kilku dniach kichanie przeszło be śladu :lol:
Poza tymi przypadkami rudy nie kichał wcale. Alergia, jak nic :twisted:

A wyniki hrabiowskiego sika są lepsze niż poprzednio :D , szczawiany są już bardzo nieliczne, ciężar ok, reszta też nieźle, zwłaszcza biorąc pod uwagę wiek Kitki oraz to, że jest przewlekle chora.
Nie wiem, czy odstawimy urinovet i wrócimy do zwykłego zestawu leków plus dieta, zobaczymy. Wolałabym odstawić, bo podawanie rozpuszczonego proszku strzykawką nie jest tak wygodne jak tabletki :roll:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie paź 31, 2010 15:32 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; nówki sztuki ;) cd.

Oczywiście jak człowiek się wysili, to pies z kulawą nogą nie zajrzy :twisted:
A jak nie mam czasu, to zaraz ktoś marudzi ;)

No nic. Mam dziś wolne, to sobie popiszę.

Siedzę w domu i dziergam gwiazdki na choinkę, bo znajomi namawiają na sprzedaż (w kościele, hi hi). Zobaczymy. Najwyżej zawisną u mnie :mrgreen:

Ponieważ trochę mi się znudziły, w przerwie wydziergałam bałwanka na korku. Sfotografowałam go, dumna z dzieła :P , a przy okazji parę innych wcześniejszych robótek.

Największa rzecz jak do tej pory - chusta - leży na łóżku o szerokości 160 cm 8)
Z pętelkowym brzegiem, bo z tej włóczki nie da się zrobić tradycyjnych ciętych frędzli.
Obrazek Obrazek

Parę pokrowców na komórkę, taką trochę większą, ewentualnie na coś innego :P
Jeden (identyczny jak niebieski, bo zrobiłam dwa) używam od dłuższego czasu i jest nadspodziewanie funkcjonalny, aż się zdziwiłam :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Do kolekcji zakładek doszła nowa, nieduża, za to stylowa 8)
Obrazek

I bałwanek, na korku od wina, ale trzeźwy ;)
Obrazek

No i wreszcie się zebrałam i umieściłam w wątku na Pchlim Targu parę ubrań, uff :)

Dobra, to wracam do gwiazdek. Najgorzej, że później trzeba będzie je wykrochmalić i upiąć :|

Kicorek

Post » Nie paź 31, 2010 16:43 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Zbierać korki od wina? 8) Bałwanek wyszedł Ci super. :)
Mogę zamówić pokrowiec na komórkę z czegoś cienkiego z klapką? :oops: :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie paź 31, 2010 16:50 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Nie wiem jak wyglądają gwiazdki ale bałwanek piękny 8O
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Nie paź 31, 2010 19:02 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

O przepraszam, ja zaglądałam od razu, tylko siły akurat nie miałam do pisania,
a za psa z kulawą nogą się nie uważam :twisted:

Fotki kocie jak zwykle przepiękne. O Hestii mogłabym peany pisać... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I Cyrylek w apaszce... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Robótki genialne!!!
Ta chusta to do noszenia? Będziesz ją wstawiac na jakiś bazarek?
Bo kolor mój, to mogłabym powalczyć.
Tak samo o bałwanka, jest boski!!!!!!!!!
Więcej bałwanków!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie paź 31, 2010 19:47 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Dziękuję. Pochwały zawsze dodają skrzydeł :D :lol:
A ja chyba mam wreszcie natchnienie po miesiącach wstrętu do szydełka :lol:

MariaD pisze:Zbierać korki od wina? 8) Bałwanek wyszedł Ci super. :)
Mogę zamówić pokrowiec na komórkę z czegoś cienkiego z klapką? :oops: :mrgreen:
Zbieraj, jeżeli możesz - plastikowe lub gumowe, bo korkowych mam trochę zapasu :)
A, i jakby przypadkiem się trafiły, to "zameczki" od puszek (te, co się je odgina, jak się puszkę otwiera) - wypatrzyłam coś w necie i chciałabym spróbować.
Pamiętam, zrobię, ale pewnie dopiero w okolicach świąt, bo do tego czasu pewnie będę dziubać gwiazdki, a dla urozmaicenia inne rzeczy bożonarodzeniowe.

ewaw pisze:Ta chusta to do noszenia? Będziesz ją wstawiac na jakiś bazarek?
Bo kolor mój, to mogłabym powalczyć.
Tak samo o bałwanka, jest boski!!!!!!!!!
Więcej bałwanków!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chusta do noszenia, ma około 1,5 m szerokości. Nie myślałam o wystawianiu, ale jak będziesz miała czas i ochotę, to wpadnij zobaczyć, czy Ci pasuje.

A zabawek na korkach pewnie jeszcze trochę zrobię, bo w przeciwieństwie do gwiazdek nie wymagają żadnych zabiegów po wydzierganiu, od razu są gotowe do użytku :mrgreen:

Miałam przerwę na wizytę u mamy, ale zaraz wracam do szydełka - ma być "Taniec z gwiazdami", więc powinnam sporo zrobić w tym czasie :lol:

Na koniec mam jeszcze fotki, jak koty pracowicie spędzały dzisiejszy dzień :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

Kicorek

Post » Nie paź 31, 2010 19:55 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Ale śpiochy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cyrylek - kocham Cię!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kicorek, jak Ty to robisz, że u Ciebie tak czyściutko, bielutko...
Jakby Twoje koty nawet kłaczka nie gubiły...
U mnie to ciągle możnaby sprzątać i wszędzie kłaki...
Ty masz co prawda większość devonów, ale przecież Kitka czy Cyryl chyba kłaki gubią?
Mój Rudi np. kłaczy jak szalony... :roll:

Robótki są naprawdę świetne!!!
Chusta bardzo mi sie podoba, a z tymi bałwankami na korku pomysł wprost genialny.
Może wpadnę od razu z Norką, co by ją wykąpać? :wink:
Ona mi średnio jakos pachnie... Sama jej nie wykąpię, zresztą obawiam się,
czy to w ogóle możliwe, bo ona chyba nigdy nie była kąpana... :roll:
Obawiam się, że to by mogła być masakra...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie paź 31, 2010 20:47 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Kicorek pisze:Obrazek

:1luvu: tylko rudego precelka do kompletu brakuje :mrgreen:
Bałwanki też mi się szalenie podobają :love:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie paź 31, 2010 21:24 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Kicorku, ja też zaglądałam i wzdychałam zazdrośnie i miłośnie - takie klimatyczne zdjęcia robisz :1luvu:
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Nie paź 31, 2010 23:39 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Balwanek boski ,a futeral na komorke dalej mam :) i uzywam :)

Zdjecia wspaniale-zwlaszcza apaszkowe i przymusowego duetu :ryk:

Ciekawa jestme Twoich gwiazdek -ja cala choinke ubieram w gwiazdki i aniolki robione na szydelku-czy jest jakas szansa na balwanka? :kotek: i gwiazdke twojej roboty? :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lis 01, 2010 9:31 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

A widzisz kochana, wystarczy objechać towarzystwo i przyznają się do zaglądania :mrgreen: .
Ja również zachwycałam się Hestią i resztą ale tak mnie złamała choroba że jeszcze ledwo dycham.
A tak ogólnie to Ty zdolna kobita jesteś. I zdjęcia super i dzierganki super. A takie ozdoby na choinkę przy kociasych to dobra rzecz.

izabel

Od: Śro lip 08, 2009 21:12

Post » Pon lis 01, 2010 15:52 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

izabel pisze:A widzisz kochana, wystarczy objechać towarzystwo i przyznają się do zaglądania :mrgreen:
No! Muszę więcej krzyczeć :twisted: :lol:

ewaw pisze:Kicorek, jak Ty to robisz, że u Ciebie tak czyściutko, bielutko...
Jakby Twoje koty nawet kłaczka nie gubiły...
U mnie to ciągle możnaby sprzątać i wszędzie kłaki...
Ty masz co prawda większość devonów, ale przecież Kitka czy Cyryl chyba kłaki gubią?
Cyryl ma bardzo mało podszerstka, więc mało sierści gubi, za to Kitka kłaczy za całą piątkę :twisted:
U mnie też mnóstwo kłaków, tylko w dużym pokoju mniej, bo tam koty wchodzą tylko jak jestem w domu (przez fikusy, które bardzo lubię, bo osobiście zrobiłam z jednego drzewko, a drugi wyhodowałam z sadzonek, i wiszące paprocie, które też lubię i nie chcę, żeby któreś futro je zrzuciło :P ).

Dziś pojechałam do Łazienek. Pogoda bajeczna, wiewiórki bezczelne - jedna nawet wspięła mi się po nogawce i kurtce na wysokość pasa :lol:
Było ich dziś mnóstwo - krzątały się po trawnikach i zakopywały zapasy. A niektóre wykopywały i zjadały :lol:
Kowaliki też są bezczelne (jeden prawie sfrunął mi na głowę), natomiast sikorki ostrożne.
A całe to towarzystwo jest tak ruchliwe, że szału można dostać :twisted:
Pospacerowałam również po parku, który jest bliżej Placu na Rozdrożu, nie wiem, czy ma jakąś nazwę, ale piękne rośliny w nim rosną :)

Kicorek

Post » Pon lis 01, 2010 16:20 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Kicorek pisze:Pospacerowałam również po parku, który jest bliżej Placu na Rozdrożu, nie wiem, czy ma jakąś nazwę,

Ogród Botaniczny czy Saski? Płaciłaś za wejście czy nie?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lis 01, 2010 21:30 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9;nówki sztuki cd. i robótki :P

Zajrzałam. Obejrzałam foty 8)
Mama najśliczniejszego białego baranka całkiem ładna jest :mrgreen:
A Cyrylkowi wspólczuję. Ubrać kocura w babską apaszkę :evil: Kto to widział :!: :wink:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

[poprzednia][następna]