POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 31, 2010 11:48 POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

WITAM SERDECZNIE!

Poszukuję zdrowego szczepionego kotka lub ozdrowieńca po panleukopenii,
który mógłby oddać 5ml krwi.

Mam chorego kotka na pp, walczymy o przeżycie w Warszawie, mieszkamy na Ursynowie.
Dojadę w każde miejsce w Warszawie.

Proszę o pomoc!
Tel. 608-36-16-17

Sacilla

Od: Pt paź 29, 2010 23:02

Post » Nie paź 31, 2010 12:07 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Spróbuj napisać pw do osób działających w Wawie, bo może im gdzieś umknąć ten wątek.
Trzymam mocnnneee kciuki.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie paź 31, 2010 12:24 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Dopisz w tytule Warszawa.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie paź 31, 2010 12:48 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Sacilla pisze:WITAM SERDECZNIE!

Poszukuję zdrowego szczepionego kotka lub ozdrowieńca po panleukopenii,
który mógłby oddać 5ml krwi.

Mam chorego kotka na pp, walczymy o przeżycie w Warszawie, mieszkamy na Ursynowie.
Dojadę w każde miejsce w Warszawie.

Proszę o pomoc!
Tel. 608-36-16-17

nam ostatnio pomogli hodowcy, oni mają regularnie szczepione koty, najlepiej jakiś MC, bo duży

pisz też do Jany, ona pewnie może coś wymyśleć lub wskazać gdzie, do kogo się udać

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie paź 31, 2010 12:53 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

koty rasowe moga miec inna grupe krwi, a to wyrok przy transfuzji!
Moje koty są tuz po infekcji, jeden jeszcze chory, nie pomogę tutaj niestety. Ale podrzuce wątek - moze ktos zauwazy?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie paź 31, 2010 12:55 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Napisz do Satoru - jej Mietek jest ozdrowieńcem. Mieszka na Ochocie, czyli prawie po sąsiedzku.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie paź 31, 2010 12:58 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Never pisze:koty rasowe moga miec inna grupe krwi, a to wyrok przy transfuzji!
Moje koty są tuz po infekcji, jeden jeszcze chory, nie pomogę tutaj niestety. Ale podrzuce wątek - moze ktos zauwazy?

Ale kto mówi o transfuzji?
Podaje się surowicę pod skórę, erytrocytów tam już nie ma :roll:

edit
Moje koty dopiero czeka szczepienie, poprzednie miały 3 / 2 lata temu, więc nie nadają się za bardzo. Potrzebny jest kot, który szczepiony był niezbyt dawno (najlepiej tak do pół roku).
Ostatnio edytowano Nie paź 31, 2010 13:00 przez Jana, łącznie edytowano 1 raz

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie paź 31, 2010 12:59 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

jeżeli nie znajdzie się żaden inny to i tak jest skazany ... Korzystaliśmy do tej pory z krwi 5 różnych kotów hodowlanych, nigdy nie było problemu. Oczywiście nie warunkuje to, że w tym konkretnym przypadku może nie być

Tweety

Post » Nie paź 31, 2010 13:00 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Tweety pisze:

jeżeli nie znajdzie się żaden inny to i tak jest skazany ... Korzystaliśmy do tej pory z krwi 5 różnych kotów hodowlanych, nigdy nie było problemu. Oczywiście nie warunkuje to, że w tym konkretnym przypadku może nie być

Ale podawaliście pełną krew czy surowicę?

Jana

Post » Nie paź 31, 2010 13:01 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Ja spoza Warszawy, ale chociaż podrzucę.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie paź 31, 2010 13:18 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Jana pisze:

Ale kto mówi o transfuzji?
Podaje się surowicę pod skórę, erytrocytów tam już nie ma :roll:

edit
Moje koty dopiero czeka szczepienie, poprzednie miały 3 / 2 lata temu, więc nie nadają się za bardzo. Potrzebny jest kot, który szczepiony był niezbyt dawno (najlepiej tak do pół roku).

nie w kazdej lecznicy mozna odwirowac surowicę....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie paź 31, 2010 13:20 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Dziewczyny-bardzo dziękuję,że zajrzałyście! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 31, 2010 13:30 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Jana pisze:
Tweety pisze:

zawsze surowicę

Tweety

Post » Nie paź 31, 2010 13:32 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Tweety pisze:
Jana pisze:
Tweety pisze:jeżeli nie znajdzie się żaden inny to i tak jest skazany ... Korzystaliśmy do tej pory z krwi 5 różnych kotów hodowlanych, nigdy nie było problemu. Oczywiście nie warunkuje to, że w tym konkretnym przypadku może nie być

zawsze surowicę

No to spoko, nie ma erytrocytów, więc grupy krwi są nieważne.

Jana

Post » Nie paź 31, 2010 16:29 Re: POSZUKUJĘ ZDROWEGO SZCZEPIONEGO KOTA LUB OZDROWIEŃCA PO PP !

Udało się znaleźć?

Jana

[następna]