Fundacja KŻ: wyjazd=uśpienie, czyli cudowne ozdrowienie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 7:13 Re: Fundacja Kocie Życie - zbiórka na "KOCI SZPITALIK", s. 9.

Mamy kolejnych kocich podopiecznych. Wczoraj do mojego DT przyjęliśmy koteczkę z dwójką pięciotygodniowych kociaków. Maleństwa były zupełnie przemoczone i zziębnięte. Teraz przebywają u mojej mamy. Ich mamusia to dość młoda kotka, bardzo przyjazna. Maluchy to kocurek i kotka, przy czym at ostatnia ma początki KK. Dostała już leki. Oto kocia rodzinka zaraz po przyniesieniu:

Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj ich wątek na naszym forum:
http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... 96&start=0

Te koty potrzebują wsparcia - na leczenie, jedzenie, żwirek. Gdyby ktoś chciał im pomóc - zapraszam na bazarek z książkami, lub na stronę naszej Fundacji: http://www.kociezycie.pl. Każdy, nawet najmniejszy grosik, będzie bardzo ważny i pomoże nam uratować te futerka.

Prócz tego w moim DT na adopcję czekają dwa śliczne kocurki - bracia Tymek i Sylwek. Więcej o kocurkach można przeczytać tutaj:

http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... 661#p33661

Oto oni:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Śro wrz 29, 2010 7:30 Re: Fundacja Kocie Życie - zbiórka na "KOCI SZPITALIK", s. 9.

No to już mamy koniec września, a za chwilę i koniec roku...

Fundacja Kocie Życie wydała nowy kalendarz na 2011 rok.
Zapraszam na bazarek Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw wrz 30, 2010 10:03 Re: Fundacja Kocie Życie - zbiórka na "KOCI SZPITALIK", s. 9.

Dalsze losy kociej rodzinki, o której pisałam wyżej:

Do pełni szczęścia wczoraj okazało się, że prawdopodobnie inna Pani z osiedla, z którego pochodzą kotki, odnalazła jeszcze dwa maluchy z tego miotu - zgadza się rejon, umaszczenie i wiek kociaków. Jadę dziś wieczorem ocenić maluchy i najprawdopodobniej wezmę je do siebie - tym bardziej, że Pani może im co najwyżej zaoferować niezbyt ciepłą piwnicę. Także z 2 kociaków chyba "spuchniemy" do 4... A to nasze maluchy wczoraj:

Obrazek Obrazek Obrazek

Bardzo prosimy o pomoc w utrzymaniu kociaków. Zapraszam na bazarek z książkami i płytami - link w podpisie...

Gosia B

Post » Wto paź 05, 2010 13:22 Re: Fundacja Kocie Życie - zbiórka na "KOCI SZPITALIK", s. 9.

Moja Trojka znowu na lekach, tym razem powiedziałam stanowcze nie antybiotykom (po ostatnim zastrzyku koty przez dwanaście godzin się nie ruszyły, krzyczały przy próbie głaskania, nie jadły, nie były w kuwecie, w pracy siedziałam jak na szpilkach obawiając się o ich kondycję, na szczęście przeszło, kontynuacji leczenia nie było :evil: ).
Teraz stosujemy beta-glukan i Enisyl, już drugi tydzień. Wyraźniej poprawy nie ma, ale też nie ma pogorszenia, kociaki szaleją, jedzą jak wołoduchy. I na horyzoncie są domkI

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Czw paź 07, 2010 20:00 Re: Fundacja Kocie Życie - zbiórka na "KOCI SZPITALIK", s. 9.

W naszym DT też pełno. Wcześniej pisałam o dwóch maluchach, które miały dołączyć do mojej małej kociej rodzinki. No i faktycznie dołączyli. Także obecnie koteczka Szprotka wychowuje czterogłową czeredę: Pulpeta, Kazia, Kluskę i Kruszynkę. Oto rodzina i mamusia:

Obrazek Obrazek

Do tego w poniedziałek przyszła do nas Bromba - siostra odłowionego kilka tygodni temu Sylwusia. Bromba ciągle czkała na zwolnienie się miejsca w DT no i się doczekała. To urocza miziasta i kochana trzymiesięczna kicia. Nie dolega jej wiele, ale ma strasznego świerzba, z którym obecnie walczymy. Jest szansa, że pójdzie do jednego domku z Sylwusiem - swoim braciszkiem :) :

Obrazek

Z kolei wzoraj przyjęłam do siebie Lucka i Lusię. To dwa maluchy z działek. Ich mamusia urodziła aż SIEDEM kociaków. Pani karmicielce udało się znaleźć domki dla pięciu malców i mamusi, w te dwa bąbelki zostały. Ponieważ Lucek zaczął pokichiwać - trafił do nas do ciepłego mieszkania. Szkodniki rozrabiają ile wlezie:

Obrazek

Przed godziną przyjechała do mnie jeszcze Wensday - też 7-tygodniówka, wychudzona, bardzo zarobaczona, z powikłaniami neurologicznymi (mam nadzieję, że na tle robaczycowym, a nie wrodzonym). Kicia, mimo kłopotów z chodzeniem, jest wesoła, ma apetyt i ewidentnie chce żyć. Będziemy walczyć...:

Obrazek

Te maluchy potrzebują pomocy. Dlatego zapraszam na nasz koci bazarek z książkami i płytami. Każdy grosik się przyda...

Gosia B

Post » Pt paź 22, 2010 9:18 Re: Fundacja Kocie Życie - zbiórka na "KOCI SZPITALIK", s. 9.

Szanowni Państwo !!!
Z przykrością informujemy, że 19 października 2010 roku na wrocławskim osiedlu Żerniki w dzielnicy Fabryczna, w prywatnym ogródku, została postrzelona z wiatrówki domowa kotka. Bardzo prosimy o czujność, gdyż sprawca tego haniebnego czynu może stwarzać zagrożenie dla ludzi (szczególnie dzieci) oraz zwierząt. Gdyby ktoś z Państwa potrafił wskazać sprawcę tego czynu lub dysponuje informacjami na ten temat PROSIMY O KONTAKT !!!
Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z Ustawą o Ochronie Zwierząt (Dz.U. 1997 nr 111 poz. 724) strzelanie do zwierząt domowych dla rozrywki lub w celu zabicia jest zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności (art. 6 i art. 35 w/w Ustawy).
Za pomoc w znalezieniu sprawcy serdecznie dziękujemy !!!
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt paź 22, 2010 11:05 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domków tymczasowych :(

viewtopic.php?f=13&t=118854
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Pt paź 22, 2010 11:20 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

isollde u nas niestety wszystko zapchane - nie mamy schroniska ani przytuliska, kociaki bierzemy do naszych prywatnych mieszkań (których metraż, w większości, nie poraża...). Tylko 4 osoby od nas mogą brać tymczasy we Wrocławiu i każda z nich ma maluchów po sam sufit. Także niestety w tej chwili nie mamy gdzie zabrać maluchów :( Bardzo mi przykro :(

Gosia B

Post » Sob paź 30, 2010 21:32 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

Dopiszę się tutaj z moim bazarkiem:

ZBIERAMY PIENIĄŻKI NA LECZENIE I BADANIA DLA PODOPIECZNYCH FUNDACJI KOCIE ŻYCIE: RUFUSA I MAŁEJ WINI !!! DO ZAOFEROWANIA MAM KOCIE MYSZKI-ZABAWKI W RÓZNYCH ODMIANACH !!

WSZYSTKICH CHĘTNYCH ZAPRASZAM TUTAJ:
viewtopic.php?f=20&t=119250&start=0

Obrazek Obrazek

Polecam serdecznie - koty czekają...

Gosia B

Post » Nie paź 31, 2010 14:24 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

A ponieważ mamy już listopad i święta za przysłowiowym pasem,
to czas pomyśleć o kartkach z życzeniami dla bliskich.
Zapraszamy po zakup kocich kartek świątecznych
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw lis 04, 2010 20:12 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

cała masa tych maleństw :(
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw lis 04, 2010 20:17 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

I jeszcze jeden bazarek na naszych fondacyjnych kocich podopiecznych. Tym razem kalendarze książkowe Royal Canin ( 09.2010 - 12.2011) oraz plecaki Royal Canin. Rzeczy nowiutkie, nieużywane, kalendarze w folii.

Zapraszam po szczegóły na mój bazarek tutaj:

viewtopic.php?f=20&t=119607&start=0

Obrazek Obrazek

ZAPRASZAM SERDECZNIE !!!

Gosia B

Post » Czw lis 11, 2010 23:43 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

i mnie jeszcze na tym wątku nie było? To już jestem :mrgreen: Trzeba wspierać koleżanki z KŻ :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt lis 12, 2010 7:20 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

zapytam nieśmiało jak się kotki małe czują?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lis 12, 2010 9:16 Re: Fundacja Kocie Życie - strzelanie do kotów!

Edytka1984 pisze:zapytam nieśmiało jak się kotki małe czują?

Yyyy, które małe kotki? :P Bo mamy takie zatrzęsienie, że chętnie bym odpowiedziała, ale nie wiem o które pytasz :) Możesz sprecyzować? :) Pozdrawiam.

Gosia B

[poprzednia][następna]