Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 19:43 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, tylko jedna karmicielka,kto pomoże?

Przepraszam, że wprost zadam pytanie;

Czy osoby , które zadeklarowały wpłaty na fundusz wolszczaków
beda wpłacac pieniązki na jedzonko na biedaczków.

Nadchodzi ostra zima , kotki potrzebują zjesc , a tu nie bedzie za
co kupić jedzenia dla kotów z cmentarza.

Z 7 osób które złożyły deklaracje tylko wpłacają 3 osoby :(

Bardzo prosimy , może ktoś nowy przyłączy sie do zakupu karmy dla cmentarniaczków.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt paź 22, 2010 11:42 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Mahta serdeczne dzieki za wpłate dla wolszczaków :1luvu:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt paź 22, 2010 13:02 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Przelew poszedł przed chwilą, przepraszam, że dopiero teraz :oops:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Sob paź 23, 2010 16:37 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Moze jeszcze ktos wspomoże karmą biedne cmentarniaczki.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon paź 25, 2010 13:17 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dziekuje za dzisiejsze wpłaty od Agnieszki16 i od Kasi_czy :1luvu:
zamówiłam juz Purine dla wolszczaków.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon paź 25, 2010 21:56 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dziękujemy Wszystkim, którzy pomagają wolskim cmentarniaczkom!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Może ktoś jeszcze chciałby wspomóc koteczki i przyłączyć się do naszego funduszu?
Nawet małe kwoty co miesiąc czynią cuda, jeśli zbierze się nas grupka.
A tu zima za pasem i kotki czeka trudny czas.
Prosimy o pomoc!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto paź 26, 2010 17:24 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dołączam się do apelu o wpłaty.

Im więcej osób, tym większa kwota się uzbiera.
Naprawdę nie trzeba wiele, wystarczy 10-20 złotych.

Ten kto może wpłaca więcej :wink:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Wto paź 26, 2010 17:25 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

a gdzie te kicie spią? ile ich jest? są adopcyjne?
gerardbutler

Post » Czw paź 28, 2010 13:54 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Bardzo Was przepraszam za OT , ale jestem tu od niedawna i nie umiem szukać, albo słusznie obawiam się, że nie ma -

Czy są jakieś wątki o kotach z Powiśla, wątki ludzi, którzy je dokarmiają i transportują do Korterii? Obawiam się że większość tutaj jest niewykastrowana, chyba widziałam ciężarną koteczkę łaszącą się do starszych państwa :( (nie do końca umiem określić czy rzeczywiście ciężarną)

rakanna

Od: Nie paź 10, 2010 21:39

Post » Czw paź 28, 2010 16:43 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

gerardbutler pisze:a gdzie te kicie spią? ile ich jest? są adopcyjne?

Kotki spia gdzie popadnie. Biwakuja w roznych miejscach cmentarza. Sa budki stale, postawione za przyzwoleniem dyrektrora cmentarza, ale sa i budki mobilne, ukrywane przed ludzki okiem. Kicie sa bardzo przyjazne (wiekszosc), przychodzi do karmicielek.
Mysle, ze sa jak najbardziej adopcyjne. Moze trzeba w tym kierunku myslec: kicie sprobowac wyadoptowac, odpadnie problem karmienia, dochodzenia... :roll:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Sob paź 30, 2010 20:12 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dzieki wpłatom na fundusz , mogłam w tym tygodniu
zakupic w Krakvecie 2 worki 15 kg Puriny za 258zł.
Te 2 worki wystarczą na 1 miesiąc karmienia.
Muszę się wybrac do pani Wiesi i zrobić fotki worków i wstawic w wątku.

Serdecznie wszystkim dziękuje za wpłaty i zapraszam
chętnych do pomocy :1luvu: :1luvu: .
Ostatnio edytowano Sob paź 30, 2010 20:23 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob paź 30, 2010 20:22 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Dla przypomnienia co pani Wiesi robi dla kotów cmentarnych;

Pani Wiesia wychodząc w obchód 3 razy w tygodniu na karmienie kociej biedy na cmentarz zabiera ze sobą:
- 12 puszek
- 2,5 kg suchego jedzenia
- 2 litry przegotowanego mleka
- 2 litry wody
- ok. 2,5 kg nerek
to wszystko nieraz nie starczy na obdzielnie 30 kotów na cmentarzu, 8 kotów na ul. Pustola , ok 10 kotów przy ul. Sowinskiego pod schodami.

To wszystko ledwo ciągnie wózkiem około 1km w jedną strone i z powrotem.
Zeby dojechac autobusem na cmentarz musi się przesiadac, z takiej formy nie korzysta bo nie ma siły wciągac wózka do środków komunikacji miejskiej.

W domu ma 11 kotów do wykarmienia i leczenia i 2 pod blokiem.
Pani Wiesia to 80-letnia rencistka , poruszająca sie o kuli
bardzo schorowana osoba . Pomimo swojego wieku i chorób
we wtorki, czwartki i soboty podąża kilometry do podopiecznych.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie paź 31, 2010 19:23 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

alysia pisze:
gerardbutler pisze:a gdzie te kicie spią? ile ich jest? są adopcyjne?

Kotki spia gdzie popadnie. Biwakuja w roznych miejscach cmentarza. Sa budki stale, postawione za przyzwoleniem dyrektrora cmentarza, ale sa i budki mobilne, ukrywane przed ludzki okiem. Kicie sa bardzo przyjazne (wiekszosc), przychodzi do karmicielek.
Mysle, ze sa jak najbardziej adopcyjne. Moze trzeba w tym kierunku myslec: kicie sprobowac wyadoptowac, odpadnie problem karmienia, dochodzenia... :roll:

Byłoby super, ale obawiam się, że nie wyadoptujemy wszystkich,
jest ich przecież około 30, a domków brakuje...
I pewnie z czasem pojawiłyby się nowe...
Dobrze, że chociaż ksiądz jest nam przychylny i kicie mają budki...
Choć ze strachem myślę o zimie, mrozach, śniegu... :(
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Nie paź 31, 2010 19:25 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

rakanna pisze:Bardzo Was przepraszam za OT , ale jestem tu od niedawna i nie umiem szukać, albo słusznie obawiam się, że nie ma -

Czy są jakieś wątki o kotach z Powiśla, wątki ludzi, którzy je dokarmiają i transportują do Korterii? Obawiam się że większość tutaj jest niewykastrowana, chyba widziałam ciężarną koteczkę łaszącą się do starszych państwa :( (nie do końca umiem określić czy rzeczywiście ciężarną)

Osobiście nie mam pojęcia. Może załóż nowy temat w tej sprawie?
Obrazek

ewaw

Post » Nie paź 31, 2010 19:28 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

meggi 2 pisze:Dzieki wpłatom na fundusz , mogłam w tym tygodniu
zakupic w Krakvecie 2 worki 15 kg Puriny za 258zł.
Te 2 worki wystarczą na 1 miesiąc karmienia.
Muszę się wybrac do pani Wiesi i zrobić fotki worków i wstawic w wątku.

Serdecznie wszystkim dziękuje za wpłaty i zapraszam
chętnych do pomocy :1luvu: :1luvu: .

DZIĘKUJEMY ZA POMOC WSZYSTKIM, KTÓRZY WSPIERAJĄ WOLSKIE CMENTARNIACZKI!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I GORĄCO ZAPRASZAMY DO POMOCY, DO NASZEGO FUNDUSZU!
IDZIE SROGA ZIMA...
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]