Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kruszyna pisze:Mały update ze schronu - dostałam informację, że dwa dni temu pojawił się w schronie zdrowy, zadbany pers:
http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia/641/114110
Ludzie, którzy jak do tej pory się o niego pytali nie byli poważniJeżeli ktoś z Was zna fajny domek poszukujący persa, to można go podesłać do schronu
Gibutkowa pisze:
Weihaiwej pisze:Gibutkowa pisze:
O, a coż to za oryginał? Jest w schronie?
marcjannakape pisze:Szanowni Państwo !!!
Z przykrością informujemy, że 19 października 2010 roku na wrocławskim osiedlu Żerniki w dzielnicy Fabryczna, w prywatnym ogródku, została postrzelona z wiatrówki domowa kotka. Bardzo prosimy o czujność, gdyż sprawca tego haniebnego czynu może stwarzać zagrożenie dla ludzi (szczególnie dzieci) oraz zwierząt. Gdyby ktoś z Państwa potrafił wskazać sprawcę tego czynu lub dysponuje informacjami na ten temat PROSIMY O KONTAKT !!!
Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z Ustawą o Ochronie Zwierząt (Dz.U. 1997 nr 111 poz. 724) strzelanie do zwierząt domowych dla rozrywki lub w celu zabicia jest zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności (art. 6 i art. 35 w/w Ustawy).
Za pomoc w znalezieniu sprawcy serdecznie dziękujemy !!!
mawin pisze:kto może wyciągnąć persa i małą syjamowatą ze schronu i przetrzymac do czasu transportu (pewnie do przyszłego tygodnia?)
o te dwa koty pyta bardzo dużo ludzi, niestety nieodpowiednichjeśli ich szybko nie wyciągniemy to jest duża szansa że trafią do rozmnarzaczy lub pseudo.
Neigh pisze:Rozmawiałam z Ulv - też jest gotowa pomóc w przetrzymaniu.
No i oczywiście, jeśli by się tak zdarzyło, ze na miejscu znajdziecie DOBRE domy albo dt - to śmialo.
Ja też im będę domu szukać. A gdyby się sie jakiś dt trafił to oczywistym jest, ze nie ma po co kotów ciagnąć.
Jesli natomiast wszystko zakocone to Wasz Gerard z moją "norweżką" jadą do domu w piatek - wiec mam miejsce na dwupak.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 583 gości