BĄBEL-JUŻniePaluch :) foto 11,15. Ma Dom :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 26, 2010 17:26 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

I jak tam Bąbel już po usg ,kiedy będzie mógł wyruszyć w swoją podróż do domku :?: :wink:

paulina 4328

Od: Pt cze 18, 2010 16:41

Post » Wto paź 26, 2010 21:49 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

Bąbel po usg. Przepuklina jest z tłuszczu (nie ma tam nic uwięzionego), absolutnie kotu w niczym nie przeszkadza i niczym nie grozi. Mozna ja zoperowac podczas kastracji, ale bylyby to zabieg stricte kosmetyczny. Dla kota nie ma znaczenia, w niczym nie poprawi jego funkcjnowania. Czy jestes za zrobieniem mu tej operacji? bo nie ma sensu robic tego osobno, po kastracji, jesli juz, to tylko podczas kastrowania kota.
Na razie kot bierze antybiotyki z uwagi na oczko ( a wlasciwie jego resztki), nie wiemy jescze, czy będzie do usunięcia. Chcialabym, zeby kto pojechal do Ostrody juz po wszystkich zabiegach, tutaj mamy specjalostow, okulistow, tak wiec Babel czeka jeszcze na operację - kastracja na pewno, nie wiem jeszce co z oczodoolem, no i chcialam Cię zapytac jak zapatrujesz sie na sprawe przepukliny....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro paź 27, 2010 8:04 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

To bardzo dobre wiadomości. Oczywiście to zależy od pauliny ale wydaje mi się, że przy kastracji można kota trochę podrasować, ten brzusio trochę z jednej strony jednak mu "wisi" :D normalnie przemiana w łabędzia :1luvu: jestem zakochana!!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Śro paź 27, 2010 8:25 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

dlatego czekam na ta decyzje, bo nie ma sensu kota operowac dwa razy. Tak jak pisalam, nie ma wskazan medycznych do tej operacji, istnieją tylko wskazania kosmetyczne po stronie człowieka, tzn. zeby przyszlemu domowi nie przeszkadzał brzuch kota. I oczywiscie musze zapytac sie o cene takiego zabiegu..

Never

Post » Śro paź 27, 2010 16:04 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

Witajcie dopiero teraz czytam ,Bąbel mi się podoba z przepukliną czy bez to dla mnie nie ma absolutnie znaczenia :) ,jeżeli to nie zagraża zdrowiu jego i on się z tym dobrze czuje, to mi się wydaje że szkoda tracić kasy lepiej zostawić ją na kota któremu jakiś zabieg czy leczenie będzie potrzebne :| .Ja kocham zwierzęta takimi jakie są ,nie wybieram ich pod kolor kanapy ,więc decyzja należy do was ,ja wam napisałam co o tym sądzę ,napiszcie jak bąbelki dzisiaj jak możecie .To znaczy Bąbel i Bąbelek . :P

paulina 4328

Post » Śro paź 27, 2010 18:13 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

paulina ja oczywiście z tym podrasowaniem mocnym żartowałam :mrgreen: . Jeśli Ci to nie przeszkadza to chyba jednak szkoda pieniędzy. Bąbel jest w pełni sprawnym kotem, w niczym mu ta przepuklina nie przeszkadza, a jego urok i tak jest ogromny. Never była w lecznicy dzisiaj więc na pewno zda nam relację. Ja rozmawiałam jedynie przez tel. Dopiero wróciłam z pracy do domu... na wszystko brak czasu :roll: :roll:
Obrazek

Jus87

Post » Śro paź 27, 2010 18:25 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

Wiem ,wiem :) ten czas no to nie róbcie mu nic z tą przepukliną ,postanowione po co go męczyć . :P

paulina 4328

Post » Śro paź 27, 2010 22:26 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

Jeszcze chwilę i się okaże, że Bąblowi do życia potrzebne tylko dom i wycięcie jajek :wink: Super! :ok: :ok:

Never posłałam Ci 180 zeta za badania krwi. Jak byś wiedziała już co i jak to daj znać - doślę :ok:

I z tego wszystkiego chyba zapomniałam podziękować serdecznie Olesji i jej TŻ-etowi za datek dla Bąbla :oops: Przepraszam i oczywiście nadrabiam - Olesja dzięki!! :1luvu: :1luvu:

Rozliczenie w 1. poście.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro paź 27, 2010 23:07 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

Rozliczenia beda jak moja wetka wroci, czyli w przyszlym tygodniu. Bąbel dzis super, rana na szyi sie goi pieknie, za to ma rane na boku - wylizal sie skubaniec. pieknie wygladal w obrozy z czerwonego bandazu :) jutro zabieramy go do dr Garncarza, zeby orzekl co z resztkami oka. Babel czuje sie dobrze, tylko troche nudzi mu sie w klatce i skrzeczy jak widzi czlowieka. Poza tym grzeczny jest bardzo. Wetka uwaza ze nie ma co robic zabiegu tej przepukliny, ona w niczym kotu nie przeszkadza, natomiast na pewno po jej usunieciu Babel dluzej czasu musialby dochodzic do siebie. Nie ma ani sladu gluta, ale dostaje antybiotyk na oczko.

Never

Post » Czw paź 28, 2010 20:11 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

dr Garncarz jest za usunieciem resztek oka - jesli tego nie zrobimy, codziennie trzeba by to oko zakraplac, zeby nie bylo śtanu zapalnego. zaplacilam 10 zl za braunol, jutro wiecej informacji

Never

Post » Czw paź 28, 2010 21:54 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

Dostałam 100 pln dla Bąbla od Edii :D Bardzo serdecznie dziękuję :1luvu: :1luvu:

Dopisałam w 1. poście.

Never posłałam 10 do Ciebie. Czy to wszystko, co zapłaciłaś u dr. Garncarza za Bąbla? 8O

alareipan

Post » Czw paź 28, 2010 22:32 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

tak....
u okulisty bylam w tym tygodniu trzeci raz, więc nie dziw się... :ryk:
jutro znowu jade do lecznicy, tym razem po poludniu - troche posprzatam, poglaszcze koty, no i te operacje - wczoraj ropomacicze, dzis jądra szczura, jutro też szczurek będzie krojony :D Jesli będziemy operowac Bąbla w tym tygodniu, moze będę asystowac :mrgreen:
Bąbel kocha psy, fajnie sie z nimi gania i podgryza 8)

Never

Post » Czw paź 28, 2010 22:36 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

Never pisze:tak....
jutro znowu jade do lecznicy, tym razem po poludniu - troche posprzatam, poglaszcze koty, no i te operacje - wczoraj ropomacicze, dzis jądra szczura, jutro też szczurek będzie krojony :D Jesli będziemy operowac Bąbla w tym tygodniu, moze będę asystowac :mrgreen:

Może czas nająć Twoje mieszkanie :ryk:

alareipan

Post » Czw paź 28, 2010 22:46 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

alareipan pisze:
Never pisze:tak....

Może czas nająć Twoje mieszkanie :ryk:

w moim mieszkaniu mieszkają moje koty 8) ja tez tam z nimi sypiam, zeby nie bylo :mrgreen: i niech tak zostanie.

Never

Post » Pt paź 29, 2010 9:17 Re: BĄBEL-JUŻniePaluch :) PROSZĘ O WSPARCIE FINANS.-foto s 11

Never pisze:dr Garncarz jest za usunieciem resztek oka - jesli tego nie zrobimy, codziennie trzeba by to oko zakraplac, zeby nie bylo śtanu zapalnego. zaplacilam 10 zl za braunol, jutro wiecej informacji

Czy to poważny zabieg/ operacja?? to jest chyba sprawa dość istotna. W przypadku stanów zapalnych trzeba byłoby Bąbla faszerować antybiotykami. Lepiej tego uniknąć..
Kochany Bąbel... nawet nie mam czasu do niego zajrzeć.. wczoraj wróciłam z pracy o 22 :(
Obrazek

Jus87

[poprzednia][następna]