Alyaa pisze:Wielbłądzio pisze:Może i niby facet, ale bez jaj

I to mu się na plus liczy

O dzieci nie trzeba się bać

W tym domu miałby szanse je spłodzić ewentualnie tylko ze mną
Wróciłam od Pani Eli i Burej Księżniczki Toci.
Pani Ela jest kochaną, serdeczną i sympatyczną osobą, z przyjemnością posiedziałam z Nią i z Totulkiem przy herbacie i ciasteczku

No, tak właściwie to nie tylko przy ciasteczku, ponieważ zostałam uraczona przede wszystkim pysznym dwudaniowym WEGETARIAŃSKIM obiadem. Bo Pani Ela też jest wege i to już od 12 lat, czyli prawie tak samo długo jak ja

Też sprawdza na etykietach wszystkich produktów spożywczych, czy nie ma gdzieś żelatyny, smalcu, koszenili itp., też pyta w cukierniach, na czym smażone są pączki, też odmawia w gościnie jedzenia ziemniaków polanych tłuszczem, na którym smażyły się kotlety... Normalnie jakoś raźniej mi się zrobiło
A poza tym: Pani Ela jest po prostu Dobrym Człowiekiem. Materialnie sama ma bardzo niewiele, a jednak z taką łatwością potrafi wszystkim się dzielić. Spotkania z takimi Ludźmi jak Ona powoli przywracają mi wiarę w to, w co
głównie dzięki pewnej jednej jedynej w swoim rodzaju zołzie w ciągu jakichś ostatnich dwóch lat prawie doszczętnie zdążyłam zwątpić... Bo przecież dostaję oto właśnie dowody na to, że WARTO. Że tak ogólnie rzecz biorąc WARTO. I że przynajmniej niektóre z 'rozsypywanych' czasami przez nas dookoła okruchów Dobra wracają do nas zwielokrotnione...
Totunia jest przez swoją nową Panią bardzo bardzo kochana i rozpieszczana

Wszelkie drobne innowacje w mieszkaniu są wprowadzane głównie 'pod kątem kota'

A Totek nauczył się co rano budzić swoją Mamusię pacaniem łapką o policzek...
Jak ja się strasznie cieszę, że taka smutna, zestrachana, bura ostródzka bida znalazła w Warszawie TAKI Dom
Gramuś ma się świetnie. Śpi sobie w najlepsze na samym środku
mojego łóżka, zaraz będę musiała wytłumaczyć mu, żeby był uprzejmy chociaż trochę się przesunąć
Dobranoc.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]