Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 10:28 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:
taizu pisze:Tańsze od udek są tzw. ćwiartki, przynajmniej u nas, to udko z otoczeniem, w tym z tłuszczem, u mnie są o złotówkę tańsze, a dzikuski potrzebują zima tłuszczu
Iza, czy używaśz albo rozważasz użycie szybkowaru? Na dłuższą metę to się może opłacać... a wspólnie szybkowar dałoby się pewnie kupić

Ja tez miałam na myśli same ćwiartki, bez pałek, czyli dolnych częsci. Tak cały czas gotuje w szybkowarach. Mam dwa. Stare, ale jeszcze na chodzie.

No to już nic nie da się tu usprawnić....
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw paź 28, 2010 10:34 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:Iza, czy używasz albo rozważasz użycie szybkowaru? Na dłuższą metę to się może opłacać... a wspólnie szybkowar dałoby się pewnie kupić

Ja się dorzucę ,bo marzy mi się żeby Iza mogła sobie czasem poleżeć :lol:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw paź 28, 2010 10:45 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kochani zgadzam sie z tym że trzeba coś zmienić. Koniecznie. Wiem o tym i wie o tym mój kregosłup, który co rusz daje mi tego dowody. Szukam rozwiazań i Pięknie Dziękuję Wam za rady. :1luvu:

Dodam ze korpusy, które kupuję to korpusy, takie z pierwszej reki. Duzo na nich mieska. Naprawde dużo. Ale nie zawsze jest taka ilość jak trzeba. Dodatkowo sa cieżkie.

Szybkowary mam dwa. Produkcji radzieckiej , z odzysku. Nawet nie wiem czy sa jeszcze w sklepie takie szybkowary.....Sa na chodzie, ale juz mocno zniszczone. Gdyby nam sie trafił jeden nowy byłoby fajnie... :wink: .Ale wiem ze macie dużo wydatkow a i tak Bardzo dużo nam Pomagacie.... :oops:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 28, 2010 10:50 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

A jakiej wielkości by najbardziej Ci pasował :?: najlepiej podaj w litrach ,a ja sie rozejrzę .

serum

Post » Czw paź 28, 2010 10:53 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:A jakiej wielkości by najbardziej Ci pasował :?: najlepiej podaj w litrach ,a ja sie rozejrzę .

Kurcze , nie wiem... :oops: Duży. Wiesz zapytam Meża, jak wróci ze szkolenia w pracy, ile nasz ma litrów.

iza71koty

Post » Czw paź 28, 2010 11:05 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

http://www.megamedia.pl/garnek-severin-ea-3652.php
Iza ,a może coś takiego ?? Co prawda jest na prąd ,ale za jednym gotowaniem masz 29 litrów .

serum

Post » Czw paź 28, 2010 11:11 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

eeee no teraz to sama nie wiem ....coś mi on podpada pod gotowanie weków 8O .......dobry dla Iwetki :mrgreen:

serum

Post » Czw paź 28, 2010 11:23 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:eeee no teraz to sama nie wiem ....coś mi on podpada pod gotowanie weków 8O .......dobry dla Iwetki :mrgreen:

hehe ale smieszne :mrgreen: :D chyba jednak nie jest do weków , a ja dam sobie rade bez takiego gara :wink: a szybkowar też mam zepterowski, jest super :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw paź 28, 2010 11:56 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:http://www.megamedia.pl/garnek-severin-ea-3652.php
Iza ,a może coś takiego ?? Co prawda jest na prąd ,ale za jednym gotowaniem masz 29 litrów .

Tak zdecydowanie do weków. A cena... 8O na prad nie moze być. :| Rachunki nas zjedza. Gaz jest tańszy a i tak masa tego idzie. Poprosze Meża to poszuka potem i wkleję link, żeby pokazać mniej wiecej jakiego uzywam.Tutaj przejrzałam wszystkie garnki i nie ma takiego. Moze trzeba poszukać pod Garnki ciśnieniowe? :roll:

iza71koty

Post » Czw paź 28, 2010 13:16 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum

Post » Czw paź 28, 2010 20:09 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Garnek jest prześliczny na oko, a praktyczność musi Iza sama ocenić.
Jak już tak się zastanawiamy, to czy to muszą w ogóle być kurczaki? Co prawda rzadko bywam w sklepach mięsnych, żeby nie powiedzieć, że od 10 lat wcale, ale z dawnych, padlinożernych czasów pamiętam, że najtańsze były różne podroby. Płucka, wątroba - tu nie ma żadnych kości i znowu mniej dźwigania, a promocje bywają... Na bazarach pod koniec dnia też taniej czasem oddawali różne rzeczy... Kurde, Izie najbardziej by się przydał zaopatrzeniowiec na miejscu, który polowałby na promocje. I dostarczał zapasy do zamrażarki chociaż raz w tygodniu.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw paź 28, 2010 21:00 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Megana pisze:Garnek jest prześliczny na oko, a praktyczność musi Iza sama ocenić.
Jak już tak się zastanawiamy, to czy to muszą w ogóle być kurczaki? Co prawda rzadko bywam w sklepach mięsnych, żeby nie powiedzieć, że od 10 lat wcale, ale z dawnych, padlinożernych czasów pamiętam, że najtańsze były różne podroby. Płucka, wątroba - tu nie ma żadnych kości i znowu mniej dźwigania, a promocje bywają... Na bazarach pod koniec dnia też taniej czasem oddawali różne rzeczy... Kurde, Izie najbardziej by się przydał zaopatrzeniowiec na miejscu, który polowałby na promocje. I dostarczał zapasy do zamrażarki chociaż raz w tygodniu.

Masz racje mogą tez być podroby,serca, zołądki, płuca :ok: Można kupowac zamiennie. NIe ma ryvby a sa tańsze udka to kupic udka, albo kurczaki albo podroby , mysle, że nie trzeba sie sztywno trzymać tych korpusów.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw paź 28, 2010 21:25 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

O to, to, podroby są na pewno tańsze ... tylko tu może być trudniej z odpowiednią ilością ... przynajmniej takie są moje doświadczenia. Może rzeczywiście jakoś wymiennie, zawsze to by coś odciążyło, bo podroby byłyby na pewno lżejsze.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw paź 28, 2010 22:16 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kociaki nakarmione. Balbinka dzisiaj zjadła juz normalnie. :D No i ....odkryłam ze budka na Tęczy, ma w srodku po dwóch stronach udeptane kocyki. Były tam!!! :D Były tam koty!!! :D Hurra.Spały sobie. :D Musiały spać, bo inaczej nie byłoby tak równiutko.
Zmieniłam plan, nie będę przenosić budki, tylko zostawie ją tam gdzie jest.Ale za to, zabezpieczę inaczej. Dodatkowo mam plan. Mam nadzieję ze Bezdomny mi głowy za to nie urwie, chociaż wstępnie zgodzil się na wszystko. :roll: Mam zamiar ta jego werandę obić z jednaj strony grubym kocem. To spowoduje że będzie cieplej, zaciszniej, śnieg i deszcz nie będzie tam sypał. Zreszta zrobię Wam zdjecia , to będzie wiadomo o co chodzi. No mozna tam troche zrobic i kociakom bedzie napewno przyjemniej.Tym bardziej ze udało mi sie sciagnać tam cztery kotki i próbuje piata, czyli Franie.
Z Frania moze być kłopot, bo to kotka samotnica.Ona ma swoje dróżki. Nie wchodzi nikomu w parade. Nie pcha sie raczej do innych kotów.
No zobaczymy. :roll: Tak czy inaczej znów się dzisiaj wkurzyłam, zaraz po tym jak sie ucieszyłam. Znów przy budce Fifi stał talerz z jedzonkiem. :| Tak sie cieszę ze Fifi nie marznie, ze od razu zajarzyła, ze to cieplutkie i fajne miejsce. Ale myslę jeszcze o czymś. Chciałabym tą bude wymienić. To znaczy tamta zostawię , bo to nic wielkiego, choc dosć ciepła. Ale chciałabym aby Fifi miała jedną z naszych cieplutkich sypialni. :D
Dzisiaj Maż zrobił cztery budki. :D Jedna duża pojedyńcza dla Zbója. Jedna podwójna i dwie pojedynki.Zostało materiału jeszcze na jedna podwójną sypialnię.
Zeby nam się potem rachunki i paragony zgadzały, materiał zużyty na budke Zbója, dokupię poza paragonem, w zwiazku z tym ze Taizu zaplaciła za materiał i wysłanie budki osobno.
Na chwilę obecną wydaliśmy okolo 200 zł.Reszta materiału i reszta budek zostanie wykonana juz w listopadzie. Całosć zostanie rozliczona na podstawie paragonów i zdjęć. Najwazniejsze zeby wszystko się zgadzało.Za ponad 300 zł zrobiliśmy ostatnio 6 podwójnych sypialni. Czyli orientacyjny koszt jednej to 50 zł.Z kolejnej zbiórki Dzieki Wam :1luvu: udało sie zebrać 400 zł. :D Czyli teoretycznie musi być 8 podwójnych kocich sypialni. Nie wiem jak to bedzie w przeliczeniu na pojedynki ale myślę ze dojdziemy i z tym do ładu.Razem na chwilę obecna, czyli jutro po zakończeniu wszystkiego, będzie już 10 cieplutkich sypialni, w tym 8 podwójnych i dwie pojedyńcze.Rozmieściłam na razie cztery podwójne. Przypomnę. Jedna poszła do Biedroneczek. Druga tam gdzie Timi, Bajka i Maks. Trzecia dla Braciszka Niedzwiadka i innego kotka.czwarta na Tęczę. Z poprzednio wykonanych pozostały dwie do rozmieszczenia.
Jutro foliowanie budek.Oczywiscie pojedyńcza duża sypialnia jutro poleci do Taizu. :D Mam nadzieję ze spodoba sie Zbójowi..... :roll:

iza71koty

Post » Czw paź 28, 2010 22:43 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

serum pisze:http://www.euro.com.pl/garnki/opis-tefal-innova-8-l.bhtml

Serum Maz znalazł. :D Mam podobne. Ten byłby chyba idealny. Zamiast gotować na trzy razy ,chyba weszło by na raz. Pojemność 20 litrów.

http://allegro.pl/szybkowar-kitchenking ... 34616.html

Są też 12 litrów.

iza71koty

[poprzednia][następna]