Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 21:16 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Justyna FB czyni cuda :ok:[/quote]

Może zdziałałby cuda dla tego z chorym okiem? Nie ma wiele czasu :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro paź 27, 2010 21:18 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Neigh pisze:
PANCIA.M pisze:CZYLI JEST SZANSA, ŻE GO WEŹMIESZ?

Ja nie rzucam słow na wiatr - to nie jest szansa, tylko regularna propozycja.. Jeśli mały/ła nie ma pp - moze do mnie przyjechać choćby jutro ( nooo o ile znajdzie się transport)
Dzięki. Ja w pełni Twój warunek rozumiem, tylko w tym momencie nie widzę możliwości przetestowania kotka, przez swojego nieszczepionego ja odpadam, niestety. Zapytam, oczywiście o taką możliwość, ale z testowaniem ze schronu jest zawsze wielki problem organizacyjny, tylko raz się udało, bo trafił się tdt - obawiam się, że bez tego nie ma szans.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro paź 27, 2010 21:18 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

justyna8585 pisze:Justyna FB czyni cuda :ok:

Może zdziałałby cuda dla tego z chorym okiem? Nie ma wiele czasu :([/quote]

Coś wydukam i podeśle linka :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 27, 2010 21:23 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Głupie pytanie? co to jest FB?

PANCIA.M

Od: Pt sty 09, 2009 20:01

Post » Śro paź 27, 2010 21:47 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

facebook... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw paź 28, 2010 6:59 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Może założyć wątek, że schron w Rudzie potrzebuje wolontariuszy, to chyba niemożliwe, że na miau nie ma, oprócz Justyny, więcej mieszkańców tego miasta. Mogą być też z najbliższerj okolicy.
W watku moznba też napisać, że każda inna pomoc jest na wagę życia.
Można też zmienić tytuł tego wątku. Przecież w innych miastach też od czegoś takiego pewnie zaczynano a stopniowo łańcuszek ludzi może sie rozrastać.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw paź 28, 2010 7:34 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

:!: :!: :!:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw paź 28, 2010 8:12 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

a może jakieś ogłoszenia gdzieś lokalnie, że schron szuka wolontariuszu. w takim mieście może chociaż 1-2 osoby do wolontrariatu kociego by może by się znalazły.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw paź 28, 2010 8:31 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Może ogłoszenia o wolontariat na uczelniach okolicznych można by powywieszać? Lub w prasie lokalnej? Z tym pierwszym traficie do młodszej części społeczeństwa, z tym drugim do różnej ;)
Zaglądnęłam do Was i życzę Wam sił Dziewczyny! Nie poddawajcie się!
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw paź 28, 2010 8:58 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Nooo a poza tym tak nieśmiało dodam, ze w najbliższym czasie ludzie się będą ostro przemieszczać z powodu wizyt na grobach - moze jednak rozejrzeć się za jakimś transportem?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw paź 28, 2010 15:00 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Neigh pisze:Nooo a poza tym tak nieśmiało dodam, ze w najbliższym czasie ludzie się będą ostro przemieszczać z powodu wizyt na grobach - moze jednak rozejrzeć się za jakimś transportem?
Niestety - nie mamy możliwości zrobienia maluchowi testów, więc chyba nie ma co szukać transportu :(

Co do wolontariaru - osoby ze Śląska udzielają się głównie w Katowicach, Sosnowcu, Zabrzu (sama też bym wolała udzielać się tylko tam....) - piszemy o tym schronisku od ponad roku, nikogo do pomocy po prostu nie ma.
Jedyną osobą z Rudy była IKA6 :twisted: choć rudzkie koty akurat dla niej nie istniały ;) Ciężko jest znaleźć kogokolwiek, nie mówiąc o kimś sensownym - bo to też nie jest tak, że potrzebny jest byle ktoz ulicy, a pamiętam z innego schronu takie obrazki jak smarkate "wolontariuszki" które przychodziły pobawić sie z kociakami, co sprowadzało się do ich męczenia. I całkowita obojętność i brak reakcji na przewracające się, chore koty.

Liwia_

Post » Czw paź 28, 2010 21:20 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Puchatego już nie ma w schronisku...

Za to u mnie w lesie biega Pers,musze przeglądnąć net,czy ktoś go nie szuka..

justyna8585

Post » Czw paź 28, 2010 22:14 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

justyna8585 pisze:Puchatego już nie ma w schronisku...

Za to u mnie w lesie biega Pers,musze przeglądnąć net,czy ktoś go nie szuka..

co się z nim stało? adopcja czy TM?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw paź 28, 2010 22:36 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

Podobno został adoptowany. Mam wielką nadzieję, że trafił do odpowiedzialnego domu, który go ciachnie.... Przykro mi, nadeszła dziś oferta pomocy w kwestii testów, więc była spora szansa posłania go do Neigh :( Dziękuję w każdym razie za oferty pomocy - bardzo.

Dostałam zdjęcia trikolorki (nie jestem pewna, czy to czasem nie są 2 tri 8O ) Śliczna, proludzka i bardzo adopcyjna... No i nowe małe. Może ktoś...?

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Liwia_

Post » Czw paź 28, 2010 22:56 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- nie skazujmy kotów na śmierć

To jednak jedna kotka i ma 4 mies.

justyna8585

[poprzednia][następna]