Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 14:05 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Bobiego przygarnęła na dt mar9 :1luvu: I tam ciągle czeka na dom...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro paź 27, 2010 22:41 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

no to w górę, pokazuj się!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt paź 29, 2010 7:03 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

wklejam z mojego wątku:
Klarusia dobrze zniosła operację, Krzyś z nia był. Nie oglądałam jej pysia ale podobno większość ząbków ma usunięte, zostało kilka, takich w najlepszym stanie. Niunia juz wczoraj chciała jeść, nie powinna ale ciut-ciut jej dałam no i oczywiście głaskałam, coraz bardziej lubi głaski i przy głaskach pręży się i mruczy, mruczy, mruczy
Fredzia po sterylce sie bardzo wyciszyła i zrobiła sie extra-miziankowa, ciągle za mną chodzi, ociera się i oczkami prosi: weź mnie na rączki, miziaj mnie, miziaj. Wieczorem przyszła do mnie na łóżko, głaskałam a ona wywaliła brzusio do góry, łapki rozłożyła i aż oczka przymknęła z zadowoleniem a ja, cóż, nie miałam wyboru głaskałam to wywalone brzusio.
Kropek mnie rozbraja tymi swoimi pozami, on tak dekoracyjnie sie zawsze układa, taki słodziak z niego, jaka to frajda patrzeć, jak leży np. na fotelu podwoziem do góry ale tak dosłownie jak kobieta na fotelu u ginekologa
Tomcio, jak fryga, energia go rozpiera, wszędzie go pełno, biega z Bobulinkiem albo innymi kotami no i przy miskach jest oczywiście pierwszy. Docuś dalej jak ptaszek je, malutko, boczki mu nie chcą się wypełnić, przy jedzeniu muszę go zachęcać, jak dziecko.
No i niestety dalej któreś podlewa mi łóżko, jeszcze nie ukończyłam śledztwa więc nie znam winowajcy, psikam to miejsce octem ale nie na wiele to się zda. Muszę jakiś inny odstraszać dawać no i zacząć to miejsce przykrywać jakąś folią.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lis 02, 2010 8:39 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

wklejam z mojego wątku:
Klarunia coraz bardziej się ośmiela ale i tak często przesiaduje za łóżkiem albo w budce pod kaloryferem.
Hanelka będzie musiała jej dać jeszcze troooochę czasu , zanim niunia tak całkiem znowu zaufa człowiekowi.
Za to Fredzia jest niemożliwie miziankowa, ociera sie o wszystko i wszystkich, oczkami prosi: miziaj mnie, miziaj, przychodzi na spanko-przytulanko. To tak, jakby nagle puściła tama jej dotąd skrywanych uczuć i teraz ciągle jej mało uwagi, głasków i pieszczot, noski-noski też lubi , kochana dziewczynka
Docuś też lubi przyjść na przytulanki, głaski i pieszczotki. Ciągle mało je, taki ptaszek.
Bobi i Tomcio to małe urwisy, lubią zabawy, gonitwy ale i głaskami nie pogardzą
Kropek robi za sfinksa: układa sie malowniczo i obserwuje kociarstwo, ale jak poczuje rękę głaskającą plecki to cała ta poza macho znika i też pozwala sobie na różniste wygibasy z zadowolenia.
Kluseczka najbardziej lubi na rączkach być, tak sie słodko wtula, słoneczko moje.
Ogólnie mówiąc to tyle w tych słodziakach miłości i do dania i do wzięcia, strasznie żal, że nie mają swoich Dużych, którzy będą mieć dla nich więcej czasu.
Czasem jak widzę, gdy śpią po kilka naraz, przytulone do siebie to tak słodko sie robi koło serca, tak bym chciała znależć im dobre, kochające domki.
Chyba się szarpnę na płatne ogłoszenia, dla nich, może ktoś im zrobi lepsze ogłoszenia no i będzie ich więcej.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro gru 15, 2010 20:58 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

melduję że persik ma się dobrze, zdjęć niestety nie mam. Na przezimowanie wzięłam z działki Kocura Czarnego. Kocury się tolerują ale jakoś szczególnie sympatią do siebie nie pałają-Czarny terroryzuje persika wzrokiem. Ale sie nei biją, tylko podzieliły się mną. Czarny siedzi mi na kolanach wieczorem, persik ze mną śpi. Przedpokój jest wspólny, kuweta też. Miski raczej osobne.
Persik wsuwa suchą karmę. Oczy mu łzawią, ale chyba tak już mu zostanie. Codziennie przemywam solą fizjologiczną zacieki, dostaje krople do oczu.
Ostatnio kocury trochę się ganiają po domu, więc mają nieco ruchu i towarzystwo kiedy ja jadę zarabiać na karmę.
Pozdrawiam.
Obrazek

Alfa11

Od: Wto sie 08, 2006 22:13

Post » Czw gru 16, 2010 9:10 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Bobinek to przesłodki cmokuś, przychodzi na przytulanki i uwielbia cyckać :lol: przyssie się np. do bluzki i cmoka, wiecie, tak jak małe dziecko cyca mamusinego :lol: :lol:
sporo urosnął, kocha zabawę, kocha jeść i tylko domku stałego nie widać :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw gru 16, 2010 20:53 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Bobinek już tak długo czeka, coś nie ma chłopak szczęścia... On mi przypomina trochę Antosia u mnie :)
Alfa11 - fajnie, że piszesz :D I że Twoje cudo ok, humory mu na szczęście chyba nie wróciły? Dobrze, że ma towarzystwo, nawet jeżeli czasem łypie na niego spode łba ;)

Liwia_

Post » Pt gru 17, 2010 8:08 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Liwia_ pisze:Bobinek już tak długo czeka, coś nie ma chłopak szczęścia... On mi przypomina trochę Antosia u mnie :)
Alfa11 - fajnie, że piszesz :D I że Twoje cudo ok, humory mu na szczęście chyba nie wróciły? Dobrze, że ma towarzystwo, nawet jeżeli czasem łypie na niego spode łba ;)

Bobi czeka na TEN domek, po prostu :mrgreen:
Oboje wierzymy, że gdzieś tam ten domek jest i w końcu trafi na Bobiego :mrgreen: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 20, 2010 23:28 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

adopcje niby ruszyły, ale u mnie 5 kotów czeka, dwa dorosłe, 3 już prawie... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt gru 24, 2010 21:45 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Wesołych, dobrych Świąt życzę Dobrym Ludziom. Dzięki Wam kot ma dom. Gdyby nie Wasza pomoc, nie zdecydowałabym się na DT, który zmienił się w DS (nawet 2)...
Oby jak najmniej niechcianych zwierząt w przyszłym roku.
Znów ktoś porzucił, pewnie w ramach porządków świątecznych, kotkę szylkretkę. Narazie mieszka w budce ochroniarzy,ale nie wiem czy wszystkim im to odpowiada. Domowa, łagodna kotka... :evil:
Obrazek

Alfa11

Post » Wto gru 28, 2010 1:03 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Ludzie są beznadziejni, biedna szylcia :cry:
I my życzymy szczęśliwego Nowego Roku - i dziękujemy za dom dla Białego, fajnie się chłopakowi udało, super, że nie musiał już przeprowadzać się po raz kolejny :)

Liwia_

Post » Wto gru 28, 2010 7:33 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Och, zapomniałam i w tym wątku napisać nowinę: czarnulek Bobi w drugi dzień świąt pojechał do ds. Już pierwszego dnia zawojował nową rodzinkę a teraz doszło do tego, że już i na kolanka przychodzi. Tak bardzo się cieszę, że mu się udało i choć serducho tęskni (jak zawsze) to przecież po to go wzięłam, aby mu znaleźć dobry i kochający dom :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto gru 28, 2010 9:21 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Bardzo się cieszę :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro gru 29, 2010 21:26 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

gratuluję domu dla Czarnego!
Co prawda nie mam aparatu, ale udało mi się kupić w końcu sprytne urządzenie bluetooth umożliwiające przesyłanie zdjęć z komórki do komputera. Teraz nadrobię zaległości :)
Obrazek
zdjęcie z 22 października

Obrazek

z 24.10.śpi

Obrazek

19.10. z Zuzą-sam wskoczył na kanapę
Obrazek

Alfa11

Post » Śro gru 29, 2010 21:48 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Obrazek
30.10. taka maskotka interaktywna

Obrazek
29.10. zadumany

Obrazek
7.11. odpoczywa po weekendzie u moich rodziców - tyle było do oglądania!

Obrazek
12.11. uwidacznia się powoli nie do końca anielski charakter białego persika... ;)

to zupełnie jak jego opiekunki:
Obrazek

Pozdrawiam!
Obrazek

Alfa11

[poprzednia][następna]