Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 26, 2010 14:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

salvadoredali67 pisze:Alix joł i dźi mao. podobno po chińsku to znaczy że alix ma kota. :twisted:

Mądrala ... poszukaj, jak będzie alix ma 6 kotów :twisted: ... no dobra, może być 5, wersja light.
Bandido dostał trochę conva, chyba wyszedł mi za rzadki, ale nie mam wprawy ... jeszcze z 5 ml zostało, to przed wyjściem postaram mu się podać ... wygląda dalej, jakby mu ktoś baterie wyjął, ale lepiej niż rano. Zajrzałam pod łóżko, patrzy jakby chciał mnie zjeść, więc wyraźnie mu lepiej :twisted: .
Przejmuję się wszystkimi moimi kotami ... moimi, mam na myśli te, które u mnie śpią, jedzą i korzystają z kuwety :twisted: ... a jednak, choroba Bandido przeraziła mnie znacznie bardziej, niż innych kotów. Czy jestem złym DT?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto paź 26, 2010 17:30 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

U mnie wczoraj było podobnie... Wszystkie cztery potworki jadły to samo - i mokre i suche, żadnych spacerków (zwłaszcza z moją kondycją :| ) nie ma od dłuższego czasu, a Rademenes wymiotuje i ma biegunkę, trzy rude diabełki w najlepszym porządku....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto paź 26, 2010 17:35 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Alix, jesteś wspaniałym opiekunem dla swoich kociaków!!!
I sama - jako człowiek - jesteś wyjątkowa!!!
To, że kochasz swoje pociechy i przejmujesz się ich stanem zdrowia, świadczy o Tobie najlepiej :1luvu:

joarkadia

Post » Wto paź 26, 2010 20:07 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Dzięki, Joarkadia :oops: ... chyba miałam dziś spadek formy psychicznej. Jutro będzie lepiej. Bandido dalej nie ma apetytu, ale wyrywa się żwawo, więc chyba nie jest źle. Wpycham mu po trochu conva do pysia, żeby chociaż trochę go odżywić. Zobaczymy, co jutro powie vet. Kot jest chłodny, gorączki nie ma, tylko nic nie je. Widać, ze chory. Za to cała reszta, wraz z Gołąbką, tfu, tfu, zdrowa jak rydze i żwawa!
Pozdrawiam wszystkich podczytywaczy :D

alix76

Post » Wto paź 26, 2010 20:12 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Podczytuję ;) i kciuki trzymam :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto paź 26, 2010 20:23 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Alix, napisałam samą prawdę.... Byłam przecież u Ciebie i widziałam z jak wielkim sercem podchodzić do każdego kociaczka. Dzięki Tobie mam małego Rysia (rozrabia jak szalony :mrgreen: co możesz poczytać w moim wątku o diabełkach :twisted: )Teraz siedzi przede mną i chyba domyśla się, że o nim piszę bo robi takie zabawne minki i ociera się o gips. Dba o mnie - całą noc dmuchał mi w ucho i lizał po mordce, a rano obudziłam się wtulona w niego. Takiego kota oddałaś - teraz żałuj :lol:

joarkadia

Post » Wto paź 26, 2010 20:26 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

joarkadia pisze:Alix, napisałam samą prawdę.... Byłam przecież u Ciebie i widziałam z jak wielkim sercem podchodzić do każdego kociaczka. Dzięki Tobie mam małego Rysia (rozrabia jak szalony :mrgreen: co możesz poczytać w moim wątku o diabełkach :twisted: )Teraz siedzi przede mną i chyba domyśla się, że o nim piszę bo robi takie zabawne minki i ociera się o gips. Dba o mnie - całą noc dmuchał mi w ucho i lizał po mordce, a rano obudziłam się wtulona w niego. Takiego kota oddałaś - teraz żałuj :lol:

Ekhm ... chcesz drugiego gratis :twisted: ? W promocji możesz sobie wybrać kolor dodatków :twisted: ... a poważnie, to ucałuj Rysia w co Ci się uda ... słodziak dobrze trafił!
Dzięki za wsparcie, dziewczyny (i chłopaki :wink: )

alix76

Post » Wto paź 26, 2010 20:32 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Już nie miałby się gdzie położyć :mrgreen: gips zajmuje za dużo miejsca :? A Ryś rzeczywiście jest wyjątkowy.... A mruczy jak traktorek takie większy niż mały :mrgreen: Mam nadzieję, że podoba się mu tutaj i jest mu tu dobrze u mnie :D Ryś wycałowany, wygłaskany - jak pisałam o nim to siedział pod nogami, a teraz grzecznie wskoczył mi na poduszkę :1luvu:

joarkadia

Post » Wto paź 26, 2010 21:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

niedobra.
baaardzo niedobra.
suuuuper niedobra.

to po to ,żebyś nie straciła motywacji.

:ryk:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

znam bandziora . jemu rzeczywiscie sie należy wiecej. fajny gnój. zidane też.

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Śro paź 27, 2010 7:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

U moich kotów była biegunka i rzyganie przez kilka dni jakoś w pierwszej połowie miesiąca. Pacynka przywlokła jakąś bakterię żołądkową. Ja i TŻ też nie czuliśmy się najlepiej.
Jakby co, to zostało mi ok. kilograma suchego intestinala, daj znać, jeśli okaże się potrzebny. U mnie leży bezużytecznie (tfu tfu i odpukać).

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro paź 27, 2010 7:43 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Na razie to Bandido nic nie chce jeść, wtykam mu strzykawką conva :( . Jak zaskoczy, to pewnie się zgłoszę, dziękuje Seidhee :1luvu: . Popołudniu idziemy do veta na zastrzyk i pewnie kroplówkę, zobaczymy, co powie ... słaby jest, ale od conva to się wyrywał :twisted:

alix76

Post » Śro paź 27, 2010 8:15 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

U mnie Sokółka nic nie je trzeci dzień. Nie chce pić i ma odruchy wymiotne (ale nie ma czym chyba). Dostaliśmy wczoraj zastrzyki, jak nie ruszy mamy być na kroplówkę :(
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro paź 27, 2010 8:51 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Alix - GRZESZYSZ SIOSTRO :evil:

Nie bede powtarzać tego co juz napisano tylko sie wszystkimi rencyma pod tym podpiszę :piwa:

I koniczynka dla diabełka

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro paź 27, 2010 20:17 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

Dziękuje wszystkim kibicom i fanom Bandido. Dziś jest lepiej, była kroplówka podskórna, kot jest żwawszy. Co prawda dalej nie je, ale za to sprawniej wyrywa się, kiedy podaję mu conva :roll: . Powąchał dziś miskę, więc chyba idzie ku lepszemu.
Reszta właśnie roznosi mieszkanie, więc raczej nic im nie jest :twisted:
Gorzej, że jutro Siostra idzie z Bandido, ja przed 19.00 nie dam rady dotrzeć do domu. Poradzi sobie ... Ogólnie vet twierdzi, że najgorsze są pierwsze 3 doby, z reguły potem jest poprawa ... oby tak było!

alix76

Post » Śro paź 27, 2010 20:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Bandido nie teges ...

BĘDZIE LEPIEJ!!!
A siostra przeżyje wizytę u veta :mrgreen:

joarkadia

[poprzednia][następna]