Wylęgarnia kociąt25kotów Rozliczenie strona 17 i 18 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt paź 01, 2010 23:52 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

OlaLola pisze:ooo super XAgaX będę Ci bardzo wdzięczna, ale pozwól że dopiero jutro to zrobię, dziś się chyba nie wyrobie :roll:

ależ proszę bardzo ;)

podnoszę wątek przy okazji, bo coś się cisza zrobiła :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob paź 02, 2010 21:05 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

XAgaX przepraszam... wyślę, obiecuję jutro wyślę, na 100000%...
Kociki jako tako się pozbierały, chorują ale już nie tak mocno.... następna do sterylizacji będzie Terminator, musi malucha odkarmić, ale już niedługo skończy.
Teraz podstawa to ogłoszenia, w tym tygodniu do nowego domku pojechały 4 kociki, tym razem szczęście się uśmiechnęło do czarnuszków :)

Zapraszam Was na bazarek dla Herszta, zbieramy na jego operację.

viewtopic.php?f=20&t=117955

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie paź 03, 2010 4:57 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

nie masz za co przepraszać, ja i tak obrobię w poniedziałek wieczorem, bo w pracy nie mam jak ;)

grunt, że akcja idzie do przodu- oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto paź 05, 2010 19:09 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

Cierpie na czasobrak... po prostu masakra....
Aga wysyłam zaraz zdjęcia i opisy :)
aktualnie w stanie krytycznym walczy o życie dziecko Terminatora... (kicia najprawdopodobniej nie ma pokarmu) poza tym odrzuciła malucha. Szkrab wyziębiony, wygłodzony z kk jest w Dt gdzie trwa o niego walka....

trzymajcie kciuki.... bardzo Was proszę.... maluch szuka DS jak tylko dojdzie do siebie i wyzdrowieje.

dziś też napiszę na wątku kasy kastracyjnej prośbę o pomoc, chciałabym na chwilę obecną wyciachać Terminator (właśnie matkę malucha)

dziś też do nowego domku pojechała jedna kotka. :1luvu: Kicia została podrzucona (tak myślę, bo wcześniej jej nie widziałam to raz, a dwa miała czyste uszy, a wszystkie koty mają brudne) co prawda domek nie miał transporterka, ale transporterek na szybko pożyczyłam i kota wydałam. Co prawda Pani jest zwolenniczką tabletek antykoncepcyjnych, ale zamierzam ją poedukować do czasu kiedy kicia dorośnie. Dwa zdjęcia macicy kota po lekach i będzie po sprawie ( mam nadzieję )

OlaLola

Post » Czw paź 07, 2010 17:20 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

ja się tylko boję, że uzna, że ciąże i porody są lepsze od tabletek- a jest dokładnie odwrotnie... mogę Ci podesłać fajne materiały o kastracji, jak będzie taka potrzeba. Niedrastyczne, a dobrze obrazujące problem.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw paź 07, 2010 19:16 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

Jasne takie materiały zawsze się przydadzą :) Pani dziś dzwoniła no i moje przypuszczenia się potwierdziły... kicia została podrzucona, ponieważ umie zachować się w domu, wie do czego służy kuwetka no i nie ma z nią żadnego problemu.... no oprócz tego że zaczyna jej się kk, ale Pani powiedziała że to nie problem. No i podejrzewa że ta kicia jest w ciąży.... oby nie... w każdym razie Pani powiedziała, że nawet jeśli to zamierzają ją zostawić, nie ma mowy o jakimkolwiek oddaniu jej. Z wyrokami ja bym poczekała, bo ona chyba jednak za mała na ciąże, ale ile ja ją tam widziałam... chwilkę....

OlaLola

Post » Pt paź 08, 2010 21:35 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

materiały- dla chętnych do poczytania:

http://www.zwierzakowo.pl/artykul/kastr ... kotow.html

http://www.kocipazur.org/index.php?id=283

jeśli kotka jest w ciąży, ja bym tym bardziej naciskała na szybką kastrację, chyba, że pani jest w stanie i ma chęć zostawić wszystkie małe u siebie na stałe (choć dla kotki i tak kastracja aborcyjna lepsza).

W razie problemów z przekonaniem zapraszam do lektury i obejrzenia obrazków, a przede wszystkim przekazania:

http://www.kocipazur.org/index.php?id=288

i warto pomyśleć o założeniu kociakom ogłoszeń na naszej adopcyjnej- Ty je lepiej znasz, więc zostawiam to Tobie :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie paź 17, 2010 17:20 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

O kociaki miałam jeden telefon... kobitka straszna.... chciała mi wmówić, że "nasze" koty to Azyl CK....
ale i tak jak się dowiedziała że kociaki są bezdomne to odrazu podziękowała....
ja mam masakre koty się trzymają jako tako (bo muszą)
UM ma na dniach dać nam decyzje odnośnie sterylek.... A ja po raz kolejny cierpie na czasobrak i BOJE SIĘ ZIMY!!!

OlaLola

Post » Pon paź 18, 2010 9:15 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

Jaka eutanazja 8O 8O 8O 8O 8O

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie paź 24, 2010 7:03 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

Po długiej nieobecności jestem :)
I sytuacja wygląda w ten sposób, że w tym tygodniu zostanie wysterylizowana kotka Terminator, no i co tydzień jedna kotka będzie do strerylizacji szła :) koty kochają i prychają, ale o dziwo żyją i jeszcze zimno i choroba swoich plonów nie zebrała ( ja osobiście na prawdę się dziwię ) domków 0 telefonów 0... MASAKRA

UM ma nas w dupie, a że teraz wybory to i tak nic nie wskóramy... jak ktoś chce znać powód to na PW mogę podać.

OlaLola

Post » Pon paź 25, 2010 9:46 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

przypominam o możliwości dodania ogłoszeń na stronie adopcyjnej- sporo osób szuka tam kota. Ja zamieściłam swego czasu na gumtree, będę ponawiać, ale jak obie napiszemy o tych samych kotach różnymi słowami i na różne maile- siła "rażenia" będzie 2 x większa :) powodzenia :ok: :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon paź 25, 2010 20:12 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

Co masz na myśli mówiąc "na stronie adopcyjnej" tzn gdzie...?? :oops:

OlaLola

Post » Wto paź 26, 2010 15:22 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

Kciuki za następne domki.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto paź 26, 2010 20:17 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

Kaprys dzięki wielkie, na pewno się przyda
wejdźcie proszą na wątek kotki z blokowisk i jej kociąt z tarnowskich gór
viewtopic.php?f=1&t=119135

OlaLola

Post » Śro paź 27, 2010 6:57 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty.. DomTymczasowe lub Eutanazja.str11

OlaLola pisze:Co masz na myśli mówiąc "na stronie adopcyjnej" tzn gdzie...?? :oops:

adopcje/profil.php?mode=add

i wtedy się odnośnik pod nickiem przy każdym poście pojawia do ogłoszeń :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]