Nie dość, że w świętym miejscu gdzie jest ograniczona ilość kocich panienek to jeszcze bez sprzętu. Ja zaczynam polowanie na osiedlowego kocura, ma takie orzechy że aż głowa boli. Jakiś zasmarkany i nawet sąsiadka mówiła, że krew po nim w budce się pojawiła.
Szanowna Kocia Mafio miło mi donieść że dostaliśmy prezent z okazji HALOŁINU Sandra proequo podarowała nam sporo grubych styropianowych płyt - takich jakie używa się do ocieplania budynków. Płyty są w rożnych wymiarach - wiec każdy Bob Budowniczy będzie zachwycony
agiis-s pisze:Szanowna Kocia Mafio miło mi donieść że dostaliśmy prezent z okazji HALOŁINU Sandra proequo podarowała nam sporo grubych styropianowych płyt - takich jakie używa się do ocieplania budynków. Płyty są w rożnych wymiarach - wiec każdy Bob Budowniczy będzie zachwycony
Ja jestem swistak, a nie Bob, nie wiem czy zadanie nie przerosnie mnie
Mam gotowe 4 budki z płyt styropianowych, duże z przedsionkiem - Monika czy styropianowe możesz na zajezdni postawić? Jutro postaram się zrobić zdjęcia.
Takie budki dobrze się robi na bazie kartonu - z wierzchu okłada się grubym styropianem, w środku cienkim (karton sam w sobie może nasiąknąć wodą z mokrych łap). Bez kartonu ciężko dobrze unieruchomić ścianki - klej do styropianu odpada - cuchnie butaprenem i koty omijają taki woniejący dom z dala Mam w robocie parę kartonów, weźcie też zmagazynujcie co macie. Dużo mamy tego styropianu? Kiedy robimy?