Wczoraj został uspiony jeden z maluchów u passy (miał FIP). Stary kocur, po którego Ala jeździła na wieś, też został uśpiony - miał nowotwór nerki.
Co to jest za wirusówka, koty trochę rzygają i przestają jeść. Niektóre po jedenj kroplówce zaczynają jeśc i jest ok, inne nie. Niektóre mają biegunkę.
w kilku miejscach u nas jest to samo- koty nie maja nawet temperatury, w badaniach nic nie wychodzi a rzygaly u mnie chyba szt.4, niektore biegunkuja no i nie jadły ale przechodzi .. 3mam
Byłam u weta z Lentilką, Kukułką, Fececikiem i Burą histeryczką.
Najgorzej było z Lentilką, ale wet na razie jej nie uśpił. Pobraliśmy od dwóch (z różnych miotów) krew na morfologię. Wszystkie mają założone wenflony.
Wzięłam jeden jedyny testna parwo, musimy się zastanowić komu zrobić.
W czasie, gdy byłam w lecznicy załamała sie mała Anika. Ona ma problemy z trzustką i nie rośnie.
Gdy wróciłam, to Facecik zaczął jeść. Bura histeryczka też.
Czasem odnoszę wrażenie,że przy najfajniejszych kotach prędzej czy później musi się okazać,że mają FIP Jest chętny domek na Tygryska - tego malucha,który się ostał,ale myślę,że trzeba jeszcze poczekać.Jest tydzień po szczepieniu i wszystko jeszcze może się z nim wydarzyć. Zwłaszcza po historii z jego bratem zaczęłam być bardzo nieufna.
Dopiero wróciłyśmy z Agą do domu. Ala poprzedniej nocy w ogóle nie spała, może teraz się położy choć na trochę. Podałyśmy tyle kroplówek ile było możliwe.
Lentilka niestety odeszła. W bardzo złym stanie jest Anika, wygląda fipowo i jutro chyba pojadę ją uśpić.
CoToMa, czy zdalnie mogę jakoś pomóc? Czy potrzebujecie czegoś? Nie będzie mnie dzisiaj w necie, ale masz numer telefonu. Dzwoń w każdej chwili, nawet jak nie odbiorę, to za chwilę oddzwonię. Trzymam mocno kciuki. Bardzo wielkie i bardzo mocno.