mały 6-ciomiesieczny LESIO-FELV+ :( FIP:( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 22:00 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

A Lesław dostał już pierwszą dawkę interferonu?
Czekam na pomysł, jak przesłać lek. No chyba że ktoś z Waszych znajomych bedzie w okolicach śląskich to mógłbym podrzucić. Trzymany jest w lodówce, przez parę dni jeszcze będzie do bezpiecznego użycia.

szare_lapy

Od: Pon maja 04, 2009 17:51

Post » Pon paź 25, 2010 22:09 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

Lesio juz dostaje. Jesli to moze zaczekac na jego druga dawke to ok, jesli nie, to trzeba szukac kogos innego :(

marzy mi sie zeby Lesio wyzdrowiał... dzis jest lepiej niz wczoraj, ale slabiutko nadal...

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Pon paź 25, 2010 22:50 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

Będzie lepiej, trzeba pilnować cyklu 0-14-60;wiem z doświadczenia że nie wszyscy wet. radzą sobie z jego zrozumieniem... najlepiej rozrysować grafik.
Nie wiem jak długo wymieszany preparat można trzymać w lodówce, pewnie max. ze 2 tyg. warto może spytać w lecznicy.
Nasz Karol-Pawełek - choć było z nim już gorzej niż słabiutko - drze meble pazurami że aż miło, a minął prawie rok. Powodzenia!

szare_lapy

Post » Pon paź 25, 2010 22:55 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

ale ja mam takie pytanie inne. bo czegos tu nie rozumiem. dostalam dwie buteleczki z płynem. w jednej mniej płynu w drugiej wiecej płynu. no i weterynarze zabieraja z jednej buteleczki troche i z drugiej i oddaja mi znowu dwie buteleczki. tak sie u mnie dzieje. Czy w ogole w obu buteleczkach nowych jest płyn, czy w jednej jest proszek. Bo jesli w nowej buteleczce jest proszek, to moja nie była nowa!?

zapłacilam za nia 307 zł na sggw i nie było kartonika...juz teraz zgłupiałam...

kasiatatry

Post » Pon paź 25, 2010 23:16 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

Mogę opisać jak podajemy naszemu ulubieńcowi:
preparat to VirbagenOmega 10 MU (10 MJ milionów jednostek na fiolkę ),zestaw składa się z dwóch buteleczek: z korkiem niebieskim (ciecz do rozcieńczania, chlorek sodu, 1 ml) oraz z korkiem czerwonym (proszek). Aby preparat był gotowy do zastosowania trzeba rozpuścić proszek z czerwonej fiolki z cieczą z niebieskiej. Właściwa zawiesina (ok. 1 ml) znajduje się po rozcieńczeniu w fiolce z czerwonym korkiem. Powinna być użyta wg. instrukcji bezpośrednio po rozmieszaniu, ale nie ma podanej dokładnej okresu przydatności.
Dawka dla kotów to 1 MJ na kg wagi ciała.
Przy wadze naszego kota ok. 2.8 kg zużyte zostały niecałe 2 zestawy (dwie czerwone i dwie niebieskie - rozpuszczalnik) przy jednym cyklu 5 dni.
Jeden zestaw to 250 PLN.
Nigdy preparat nie był brany z dwóch różnych fiolek...

warto poczytać:

http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/doc ... 069608.pdf

szare_lapy

Post » Pon paź 25, 2010 23:51 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

czyli teraz sie wkurwilam i pojade jutro do sggw i ich opier... no bo ja dostalam juz rozcienczone to cos, bo proszku nie było! jak to jest w ogole mozliwe?! dostałam 2 fiolki w woreczku. Ale bedzie jutro zadyma.

kasiatatry

Post » Wto paź 26, 2010 7:11 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

Na jakiej trasie trzeba przewieżć ten lek?
Zbliża się Wszystkich Świętych i ludzie podróżują po całej Polsce, z forum też.
Moża zamieścić prośbe na wątku transportowym, albo w podpisie.

Cały czas kciuki za Lesia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto paź 26, 2010 7:44 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

Lesio wazy 2,1- 2,2 i braknie mi leku na ostatnia dawke na jutro :-( moze pociagiem w termosie? Zaplace za przesylke konduktorska a termos odesle... Bo inaczej bede musiala dokupic nowy. Lesio dzis od rana je :-) jest troche lepiej...

kasiatatry

Post » Wto paź 26, 2010 8:07 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

kasiatatry pisze:Lesio wazy 2,1- 2,2 i braknie mi leku na ostatnia dawke na jutro :-( moze pociagiem w termosie? Zaplace za przesylke konduktorska a termos odesle... Bo inaczej bede musiala dokupic nowy. Lesio dzis od rana je :-) jest troche lepiej...

jeśli nie uda sie leku przesłać to nie ma nikogo w Warszawie, kto go ma?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto paź 26, 2010 8:45 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

Z tego, co wiem to potrzebny byłby transport na trasie Zabrze (lub okolice)-W-wa. Może faktycznie przesyłką konduktorska przesłać? Ale to kasiatatry musiałaby uzgodnić z szare-łapy, bo to się odbiera na dworcu z pociągu chyba. możnaby lek opakować w watę, na to szczelny plastik i włożyć do termosu z sypniętym luzem mrożonym groszkiem :D
Może ten interferon z sggw oni mieli w jakimś opakowaniu hurtowym i odlewali w porcje?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto paź 26, 2010 9:07 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

Dziewczyny wysyłały w pudłach ze styropianu z wkładem do torby-lodówki.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 26, 2010 9:28 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

Z katowic jedzie duzo bezposrednich pociagow, ktore jada ok 2,5-3h.
ale nie wiem, czy to nie za daleko :roll: a jesli nie, no to trzeba szukac na watku transportowym.

Lesio sie jakos trzyma. chyba troche lepiej jest, ale jeszcze bez rewelacji :(

kasiatatry

Post » Wto paź 26, 2010 9:34 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

W tej chwili jest zimno i mysle ze o temperature nie trzeba sie martwic tylko zeby sie nie potluklo
Tak mocno trzymamy kciuki za Lesia
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Wto paź 26, 2010 9:38 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( HELP! HILFE!

za chwile polece kupic ulubiona szynke Lesia, bo widze, ze mu delikatnie apetyt wraca :D

kasiatatry

[poprzednia][następna]