Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 18:57 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Filomen pisze:z tego wszystkiego zapomniałam o najwazniejszym - malutka Candy - cukiereczek tez została wyadoptowana. bardzo fajni mlodzi ludzie, dziewczyna chce byc psią wolontariuszką, dalam namiar na Rybkę.

Marta ale jakby nie było fajnych zdjęć to by się nie interesowali - dobry marketing to podstawa :ok:

heheh to ja współczuję tym ludziom Candy to istne tornado w kociej skórze.Mam nadzieję że wytrzymają z nią i nie bedzie reklamacji :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie paź 24, 2010 19:18 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

No to fajnie, że jakieś kociaki wyadoptowane ze schroniska :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon paź 25, 2010 8:50 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

PROSIMY O WSPARCIE:
SZUKAMY: REGAŁÓW, STOJAKÓW,LEGOWISK, BUDEK WIKLINOWYCH LUB INNYCH

Może macie takie rzeczy w domach w schronisku wszystko się przyda!!!!!!!!!

terenia1

Post » Pon paź 25, 2010 9:11 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Ewa wrzuciłam ci fotki na pw.Stan aktualny z dnia 24.10.2010

mar_tika

Post » Pon paź 25, 2010 9:15 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

mar_tika pisze:Ewa wrzuciłam ci fotki na pw.Stan aktualny z dnia 24.10.2010

a ja mam robic ogloszenia dla schroniskowych kotow to czekac na fotki??
bo mam te z dnia 17.10
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon paź 25, 2010 10:03 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

MartynaP pisze:
mar_tika pisze:Ewa wrzuciłam ci fotki na pw.Stan aktualny z dnia 24.10.2010

a ja mam robic ogloszenia dla schroniskowych kotow to czekac na fotki??
bo mam te z dnia 17.10

podaj mi maila to podrzucę zdjecia z krótkim opisem

mar_tika

Post » Pon paź 25, 2010 12:51 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

tu schroniskowy kącik medyczny - robimy z Piorkiem na dwa fronty, schron i chatkę - kiedyś był taki serial dr Ewa 8)

trochę nam się koty rozłożyły pokarmowo:
- maluchy sraczka straszliwa poprosiłam by podawali nifuroksazyd bo jeden prawie się przekręcił ale na szczeście jest z nim lepiej - zajmuje wannę u nas
- Wyjec - kotka czarna z białą krawatkę, stranie miziasta i milutka- biegunka, pieniste wymioty, po kroplówkach i antybiotykach jest lepiej - zajmuje pozostałą część łazienki
- Czandra - kotka ze ślepym oczkiem, jest w Kociej Chatce, tez po wymiotach i biegunce, już lepiej tylko na antybiotyku

no i piękna Kleo - 41,3 gorączka, żółtaczka i niestety niskie leukocyty 2 300. Nie jest to tragedia ale nie wykluczamy PP :evil:. Kotka po kroplówkach i antybiotyku wróci dziś do szpitalika w schronie do klatki. Niestety nie mam drugiej łazienki. Jutro Piotrek ją rano znowu zawiezie na kroplówki. Czekam na wynik biochemii.

podsumowując - mamy z paniami weterynarz teorię, że troche daje popalić mokre jedzenie. Jeżeli zostaje w miskach a jest bardzo ciepło to może się psuć i atakować, szczególnie koty po szczepieniu osłabione.
Pani Olga ze schronu też tak uważa.
Musimy więc dawać mokrego tylko tyle, żeby zjadły od razu, nic nie ma prawa zostać w puszce czy na talerzu. Jest dobra sucha karma i muszą się tym zadowolić.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon paź 25, 2010 14:43 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

schroniskowe kociaki czekają na pomoc :!:

terenia1

Post » Pon paź 25, 2010 20:18 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Nikt naprawdę nie ma przechodzonych pontonów,budek czy koszyków wiklinowych?Kociaki proszą o przetrzepanie strychów i piwnic, a napewno coś się znajdzie :ok:
Ewa błagam cię pamietaj o tej kotce z niedowładem.Ona tyle wycierpiała czas na to by jej pomóc

mar_tika

Post » Pon paź 25, 2010 21:13 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Tymczasowe legowiska można zrobic z pudeł przecietych na pół.
Ja czasem wsypuje troche papieru z niszczarek, choc przeważnie takiego papieru uzywam do kuwetek. Ale też się to sprawdza.
Najwygodniejsze sa pudla rozmiaru jak po chrupkach.

Niestety nie mamnic z tych rzeczy o ktore prosicie, bo to co jest uzywaja piwniczne albo domowe.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon paź 25, 2010 22:24 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Lidka pisze:Tymczasowe legowiska można zrobic z pudeł przecietych na pół.
Ja czasem wsypuje troche papieru z niszczarek, choc przeważnie takiego papieru uzywam do kuwetek. Ale też się to sprawdza.
Najwygodniejsze sa pudla rozmiaru jak po chrupkach.

Niestety nie mamnic z tych rzeczy o ktore prosicie, bo to co jest uzywaja piwniczne albo domowe.

Legowiska mozna tez zrobić z róznego rodzaju skrzyneczek, kartoników itp w których przywożą do sklepów owoce i warzywa. Jest ich w tej chwili mnóstwo, kartonowe, plastikowe i drewniane . Fajne tez sa podstawki-pudełka w których jest piwo puszkowe. Moje koty bardzo lubia takie legowiska i jak tylko widze, ze leżą pod sklepem to zabieram ,żeby sie ucieszyły nowym nabytkiem a jak sie znudzą do kominka albo na makulature i po sprawie :D
Tutaj własnie wygrzewały się przed kominkiem :)

Obrazek

Dla urozmaicenia robie im tez takie budki z kartonów, zawsze to jakaś nowość na chwilę, można wejść przespac sie ,podrapac :wink:

Obrazek...Obrazek

Pomyslcie nad takimi, przynajmnie nie jest żal wyrzucić 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon paź 25, 2010 22:46 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Całkiem fajne są też takie pojemniki z knora, wielkości sporego pudła z jakby wejściem, zielone. Tylko to chyba trudno załatwić. Kiedyś taki ze śmietnika zwinełam. Takie cos co jest na samym dole a potem sa półeczki na różne torebeczki. Ja mam tylko to co na dole. Moim piwnicznym przynosze też ze śmietnika jak widzę takie pudełka styropianowe, nie wiem po jakim to sprzecie. Podobno takie pudla mozna tez w sklepach ze sprzętem agd załatwic, bo niektórzy rozpakowuja wcześniej i ze sprzętu komputerowego też sa fajne.
Ale pudła tekturowe w schronie sa najlepsze, bo dla każdego kota mozna dać nowe, bez konieczności dezynfekcji. Mala w Katowicach tak robi.
Widziałam też kiedyś wykorzystywane takie półeczki łazienkowe

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 26, 2010 7:10 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Tak wszystko fajnie tylko że w tej części powierzchnia podłogi mała a kotów dużo.
Trzeba iść trochę w pion :?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto paź 26, 2010 7:24 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Dorota Wojciechowska pisze:Tak wszystko fajnie tylko że w tej części powierzchnia podłogi mała a kotów dużo.

Czyli trzeba raczej szukać półek, stojaków itp a nie koszyków, pontonów czy budek

Nikt naprawdę nie ma przechodzonych pontonów,budek czy koszyków wiklinowych?

Choc moim zdaniem takie skrzyneczki po winogronie albo pomidorach zajmują mniej miejsca niż koszyk albo budka
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto paź 26, 2010 8:43 Re: Schron. Sosnowiec - budki, legowiska pilnie potrzebne !!!!!!

Dorota Wojciechowska pisze:Tak wszystko fajnie tylko że w tej części powierzchnia podłogi mała a kotów dużo.

no własnie - mamy 9 m2 powierzchni i około 15 kotów. na podłodze musi być miejsce na kuwety i na miski z jedzeniem i wodą. Muszę podjechać do interkomisu i poszukać regalów sklepowych, do nich nawet przywiercić budki czy pudła.

postaramy się dzisiaj zwieźć preguskę z uszkodzonym kręgosłupem do dr Gierka. To nie jest świeży uraz i musiałam poczekać. Strasznie mało czasu na wszystko :(

w pierwszej kolejności była Wyjec i Kleo i umierający maluszek - Wyjec po kroplówkach i leczeniu chyba się wywineła spod kosy :ok:
chociaż ma bardzo niskie wyniki czerwonych krwinek i musi u nas do jutra zostać.
niestety Kleo ma podejrzenie FIPa zżółkła cała. Temperatura z 41,3 spadła na szczeście na usg w brzuchu nie ma płynu. Jest u nas w domu, tak strasznie pragnie człowieka i płacze za nami, Piotrek spał w drugim pokoju z nią a ona cały czas przytulona. Na szczeście ma apetyt, moze to jednak nie FIP - zobaczymy co dziś powiedzą wetki.
Maluszek już je samodzielnie temperatura z 36 stopni skoczyła na 38,5 tak więc jest dobrze.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]