Kuba i Rosen oraz... Yuki...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 12:12 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Ja jestem Magdalena :mrgreen: :ryk: A czy gryzoń? :roll: Chyyyyba nieeee :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pt paź 22, 2010 12:15 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Maxi mi się podoba :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt paź 22, 2010 12:24 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Ups...jakos mi umknelo, ze sie tak nazywasz. :mrgreen: Nie wiem nawet, czy sie kiedys pytalam albo zapomnialam...

Maximiliana. Mi sie strasznie dla chlopca Maximilian podoba.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt paź 22, 2010 18:53 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Z propozycji obstawiam Mimi...takie słodkie, idealne dla zalęknionej, delikatnej koteczki

proponuje też
- Szura
- Tosia
- Zoja
- Mojra

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt paź 22, 2010 19:51 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Mimi sie tu czesto na kotki mowi. No i dzwiekiem przypomina piszczenie myszki.

SecretFire

Post » Sob paź 23, 2010 19:47 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

SecretFire pisze:Ups...jakos mi umknelo, ze sie tak nazywasz. :mrgreen: Nie wiem nawet, czy sie kiedys pytalam albo zapomnialam...

Fajnie wyszło :wink:

Maxi nie pasuje. Szara jest malutka i bardzo delikatna. I ciągle bezimienna :roll: Nie możemy się zdecydować :wink:
Wedel wymienia zęby. Widać to wyraźnie w jego zamiłowaniu do gryzienia :wink: Przed chwilą zasikał sofę :evil: Myślałam, że ten etap mamy już za sobą :( Ale na pocieszenie - wyzdrowiał wreszcie! :mrgreen: Za ok. tydzień będzie można szczepić 8)
Kuba wrócił do miziastości sprzed pojawienia się maluchów :mrgreen: Może jest nawet lepiej, bo chłodniej się zrobiło :wink:
Rosen coraz częściej pcha się pod kołdrę. Coraz chętniej śpi na kolanach. Miłość z Szarą osłabła - czasem śpią razem, czasem Rosen ją myje, ale nie tak często jak na początku. Coraz częściej myje teraz Wedla :lol:
Wedel bardzo lubi wszystkich i wszyscy bardzo go lubią. Ostatnio rozbroił Kubę - stanął przy nim, włączył traktorek, walnął się (dosłownie) na Kubę i zaczął go lizać i ugniatać. Kuba po początkowym strachu "co mam zrobić", rozluźnił się i uśmiechał szeroko 8)
W porównaniu do lata mamy dużo chłodniej w domu, ale nie aż tak, żeby koty walczyły o miejscówki na kolanach :wink: Chyba, że rezerwują na silne mrozy połączone z silnym wiatrem, bo wówczas robi się tu nieciekawie :wink:

mmk

Post » Sob paź 23, 2010 20:00 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Ciekawe co nam zima przyniesie. I Emil i Lilly tula sie do mnie.
Znaczy to, ze Rosenek teraz zmienia brzegi? :mrgreen: Ale widac, ze zgrana kupka sie zrobila.

SecretFire

Post » Sob paź 23, 2010 20:09 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Mmk trzymam kciuki za dobre domy dla twoich tymczasów. Piękne kotki. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob paź 23, 2010 22:22 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

mimbla64 pisze:Mmk trzymam kciuki za dobre domy dla twoich tymczasów. Piękne kotki. :ok:

Dzięki! To wspaniałe kociaki!

Secret, kupka jest bardzo zgrana :lol: Każdy bawi się z każdym. Nawet Kubę w to wciągnęli :mrgreen:

Ulubionym miejscem Kuby zawsze był blat w łazience. Rosen czasem też lubił tam leżeć, a maluchy naśladują :lol: Kilka dni temu cztery koty leżały na blacie :lol: Układ się zmieniał - leżały dwójkami we wszystkich możliwych kombinacjach i wszystkie miały później mokre główki :lol:

mmk

Post » Nie paź 24, 2010 12:08 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Kocie domino :mrgreen: Co sie ulozy, zobaczymy pozniej :-)
Bierzesz do towarzystwa jakiegos na szczepionke, czy samych maluchow? Ciekawe jak sie beda zachowywac.

SecretFire

Post » Nie paź 24, 2010 15:08 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Nie wiem co ze szczepieniem, ale priorytetem są maluchy. Teoretycznie można już zaszczepić Kubę (termin ma na koniec listopada, więc niedaleko). Zobaczymy, czy samochód będzie :wink: Maluchy można bez większego problemu przenieść pod kurtką, ale Kuba jest za ciężki na takie spacery. Rosen nie potrzebuje w tym roku szczepienia. Chyba powinnam nad bazarkiem pomyśleć, bo cztery dawki szczepienia się szykują dla małych i jeszcze jedna dla Kuby :strach:

mmk

Post » Nie paź 24, 2010 15:16 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Drogo bedzie. Myslalas moze predzej na alegro? Przeciesz Ty sie tam znasz, nie? Mi sie wydaje, ze to by byly lepsze wyniki, ale to tylko moja biedna glowa tak mysli.

Mi Emil dzis cos pokichuje. Mam nadzieje, ze to tylko takie kurzawe. Niech sobie do glowy nie wbija, ze musi tez sie rozchorowac. Tez nie mam kasy na leczenie.

SecretFire

Post » Pon paź 25, 2010 9:47 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Zobaczymy, ale trzeba będzie zdobyć pieniądze :wink: Mam kilka płyt - nówek, w folii, oryginalne oczywiście - efekt pewnego programu lojalnościowego. Na allegro jest ich za dużo i nie idą, może tu by poszły :roll:

Emil, nie wygłupiaj się i przestań swoją Dużą straszyć! :twisted:

Malutka dostanała na imię Yuki (czyt.Juki :wink: ). Reklamacje nie będą uwzględniane :wink:

mmk

Post » Pon paź 25, 2010 9:51 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

:mrgreen: Yuki znaczy co? :-)

Probuj gdzie idzie pieniadze zdobyc. Ja tez jeszcze mysle.

Emil chyba cos knuje. Pewnie zazdrosny, ze o Lilly sie tak martwie to musi tez dolaczyc. Zal mi go, bo naprawde sie wiecej Lillutkiem zajmowalam... :oops:

SecretFire

Post » Pon paź 25, 2010 10:13 Re: Kuba i Rosen - miłość niejedno ma imię ;)

Bardzo ładne i takie "wdzięczne" imię :ok:
Jak tam po nocy?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]