Www u Emila i Lilly-nadajemy do woli! Czekamy na "cus"

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 12:05 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Dziwnie wyglada, bo skopiowalam z Word.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie paź 24, 2010 12:12 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Zapisałam sobie te znaczki-nigdy nie wiadomo kiedy sie przydadą :D

Ciekawe czy z takiej dyni jak sąu nas w sklepie da się ugotować taką zupkę?
Ja ogólnie lubię zupki, po za grochówką i fasolówką,jadłam nawet cebulową grzankami,dobra była :D

Czy ja mogę prosić o przepis na taką zupkę dyniową?
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Nie paź 24, 2010 13:12 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

:-) Ja wszystko na oko robie, tak ze prawdziwego przepisu nie mam.

Przewaznie robie tak: Dynie, kartofle i marchewke w kostke duzo tne i wszystko razem do garnka wkladam i zalewam woda. Nie musi byc duzo wody, bo to ma byc potem takie papkowate. Dodaje kostki rosolu albo od razu zamiast wody rosol. Dodaje troche piepszu do smaku i jak jest wszystko ugotowane miksuje albo szturam tym do kartofli. Na talezu posypuje troche ziolkami i kleks smietany na srodek. Taka wlasnie najprostsza smakuje mi najlepiej.

Wchoraj zrobilam: dynia, cukini, pomidory z puszki i mus pomidorowy. Najpierw podpieklam ostro mielone na oleju (mieszane - pol na pol swinia i krowa), do tego wlozylam dynie, cukini i pare minutek pod przykrywka udusilam. Potem zalalam pomidorami, wlozylam kostki rosolu, troche piepszu i troche wody, bo bylo za malo z pomidorow. Na koncu troche Maggi. Gotuje sie tak dlugo az dynia jest miekka. Wszysko inne jest predzej gotowe.

SecretFire

Post » Nie paź 24, 2010 14:17 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Hymmm,wypróbujemy :ok:

Dziękuję bardzo!
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Nie paź 24, 2010 15:20 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Za to nie, Doro :mrgreen:

Emil zaczyna kichac. Jak nie jedno, to drugie. Wiecie o czym mowie, bo same tak macie!
Wczoraj troche mokre oczka mial, ale wytarlam i bylo ok. Teraz kicha. ALE! Dostalam wczoraj od mojej najlepszej kolezanki torbe na ktorej jest wydrukowane powiedzenie "Kazdy dzien jest nowy poczatek!". Opowiadalam jej o naszych pogawedkach o pozytywnych myslach i jak bylysmy razem w miescie mi ja kupila. Szklanka jest dzis dla nas pol pelna a nie pol pusta!

CARPE DIEM dzieciaczki moje!

SecretFire

Post » Nie paź 24, 2010 17:32 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Cześć Słonka! :)
Szklanka zawsze musi być pełna :piwa:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie paź 24, 2010 20:05 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Idziemy sie polozyc i w pudlo popatrzec. Leci Harry Potter i Zakon Feniksa :ryk: :ryk: (Orden des Phönix). Jutro nagram sobie powtorke, bo do konca i tak nie wytrzymam i zasne.

SecretFire

Post » Nie paź 24, 2010 21:10 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Ja też tak mam, bez video ani rusz.
Fajnie by było mieć nagrywarkę dvd, ale ciągle kasy brak.
Dobrej nocki!

Erin

Post » Nie paź 24, 2010 21:23 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Ruszylam sie w strone lozka.
Tak gdzies 1,5 roku temu pozwolilam sobie na nagrywarke z 160 GB pamieci. Moge tez przegrywac na DVD i ogladac tez. Ale mnie interesowala wielkosc pamieci. Drogie nie bylo, bo dalam wtedy 179 Euro. Pamietam, ze to bylo z pieniedzy z nadgodzin. Na cos musza sie przydac a nie tylko na dlugi. :mrgreen:

SecretFire

Post » Nie paź 24, 2010 21:54 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

No tak, coś dla siebie też musi być. :wink:

Córka mi się właśnie zapytała ile czasu dziennie poświęcam dla siebie. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon paź 25, 2010 6:39 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Cześć Słonka! :)
U nas od rana piękne słoneczko, mam nadzieję, że nie zasnę, bo nocka była krótka :wink:
U nas nagrywarkę dobrej firmy też można kupić za w miarę rozsądne pieniądze.
Tyle tylko, że trzeba mieć możliwość odłożyć co miesiąc chociaż parę złotych.
A przy licznej rodzinie to raczej niemożliwe :wink:

Erin

Post » Pon paź 25, 2010 7:28 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

:-) Dzien dobry Wam!

Aniu, Ty znacznie za malo czasu na siebie poswiecasz i to Ci sie odplaci. Mozesz byc zaangazowana dla zwierzat i robic wszystko co w Twojej mocy, ale jak dlugo? Kto futrom pomoze wtedy? Prosze Cie tak bardzo, szanuj sie troszke.
Dobre rady mielismy u mnie na watku juz w ostatnim tygodniu i sama wiem, jak to latwo komus jest powiedziec "Doro, rob tak a nie tak." Jak ja tego nie moge zrozumiec i przeistoczyc w moje zycie, to co?

Przepraszam, dzis mam moralnego i czuje dolek nadchodzacy. Nie poddaje sie, przeciesz chce sie z Wami smiac i glupoty opowiadac. No i chce wreszcie pozytywnie myslec, nie?

SecretFire

Post » Pon paź 25, 2010 9:15 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Zdyszana wbiegam na pokoje Dorotki :mrgreen: Czy zostały jeszcze jakies reszteczki pysznego żarcia ? Zjadłabym cos z Towjej legendarnej kuchni. Jak się uda nam kiedyś razem spotkać zgwałcimy Dorotkę o ugotowanie czego superpysznego :mrgreen: Już widze jak się niektóre ciotki oburzą o gwałty :mrgreen:

To ja grzecznie posisiam wąteczek w kuwetce. Ślicznej wieeeeelkiej, czerwonej. Nie trzeba mi pokazywać - wiem gdzie jest :mrgreen:

Secret, pisz proszę prędko nazwy super środków na sikanie, może sa też w Polsce. Mam dwa miejsca na kanapie, które chciałabym unieszkodliwić. Urine off nie działa. Woda z octem też nie. :roll: Smrodek mnie zabja :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon paź 25, 2010 9:18 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Oburzyć, nie oburzą ... ale powtórzą, że za często wyjeżdżasz 8)

Erin

Post » Pon paź 25, 2010 9:22 Re: W-w-w u Emila i Lilly -nadajemy do woli! Witamy sie ponownie

Erin pisze:Oburzyć, nie oburzą ... ale powtórzą, że za często wyjeżdżasz 8)

wiedziałam :mrgreen: Iza :piwa: .
W kwestii czytso seksualnej to ja tylko męża wykorzystuję :twisted:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]