
Ja wszystko na oko robie, tak ze prawdziwego przepisu nie mam.
Przewaznie robie tak: Dynie, kartofle i marchewke w kostke duzo tne i wszystko razem do garnka wkladam i zalewam woda. Nie musi byc duzo wody, bo to ma byc potem takie papkowate. Dodaje kostki rosolu albo od razu zamiast wody rosol. Dodaje troche piepszu do smaku i jak jest wszystko ugotowane miksuje albo szturam tym do kartofli. Na talezu posypuje troche ziolkami i kleks smietany na srodek. Taka wlasnie najprostsza smakuje mi najlepiej.
Wchoraj zrobilam: dynia, cukini, pomidory z puszki i mus pomidorowy. Najpierw podpieklam ostro mielone na oleju (mieszane - pol na pol swinia i krowa), do tego wlozylam dynie, cukini i pare minutek pod przykrywka udusilam. Potem zalalam pomidorami, wlozylam kostki rosolu, troche piepszu i troche wody, bo bylo za malo z pomidorow. Na koncu troche Maggi. Gotuje sie tak dlugo az dynia jest miekka. Wszysko inne jest predzej gotowe.