Biżuteria, tenisówki, skarpetki, tunika - dla Mazurki!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Śro paź 20, 2010 21:03 Biżuteria, tenisówki, skarpetki, tunika - dla Mazurki!!!

Bazarek ma na celu wsparcie fundacji Elpis - Nadzieja dla Zwierząt. Pieniążki tutaj uzbierane zasilą fundusz przeznaczony na leczenie dzielnej mamusi Mazurki z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=115166.

Kinya pisze:20 km od Olsztyna, na wsi, jest kotka, która została dotkliwie pogryziona, być może przez psa. Ma wyrwany kawałek pyszczka, uszkodzone oko i tak funkcjonuje od kilku tygodni. Dodatkowo wczoraj wróciła po kolejnym pogryzieniu, cała zakrwawiona, bez ucha :crying:

Kotka ma trójkę maluchów które karmi, a które najprawdopodobniej skończą zabite przez gospodarzy, podobnie jak wcześniejsze mioty. Kotka jest oswojona przez letników, maluchy niestety są dzikie; że kotka karmi, to nie można jej zabrać bez dzieci, a wyłapać je ciężko, dlatego zgłaszający sprawę kotki stamtąd nie zabrali i proszą o pomoc.

Mazurka przed odłowieniem wyglądała tak :crying: :crying: :crying:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A tu zdjęcie kici z 9 sierpnia, już w lecznicy - koszmar... aż dziw, że w tym wszystkim jest zdrowe oko, na które kicia całe szczęście widzi :(

Obrazek

I dzisiejszy post Kinya:
Kinya pisze:Stan Mazurki wstrząsnął nawet doktorem Jagielskim. Kicia ma nowotwór płaskonabłonkowy. Istniałaby możliwość interwencji chirurgicznej (bo to najczęstsza metoda leczenia) ale w jej przypadku jest już dużo za późno.
Radioterapia jest także niemożliwa (chociażby ze względów logistycznych).
Chemioterapia w jej przypadku byłaby męczeniem zwierzęcia, ponieważ szanse na pozytywne efekty są bardzo małe.

Brak możliwości zastosowania powyższych, pozostawia dwie opcje
1. leczenie paliatywne
2. eutanazja

Doktor bardzo dokładnie wypytywał o jej stan psychiczny, apetyt itd., sprawdził wyniki krwi. Ponieważ nasza Mazurka jest tak dzielna, nie zachowuje się jak zwierzę cierpiące i nie poddaje się, zdecydowaliśmy o wprowadzeniu tej pierwszej opcji.

Doktor powiedział, że nie jesteśmy sobie w stanie wyobrazić jak bolesny jest ten rak, więc leki przeciwbólowe, które dostawała Mazurka były jak najbardziej słusznym rozwiązaniem.
Dostałam wytyczne co do medykamentów jakie powinna Kicia dostawać. Nie ma tego dużo, środek przeciwbólowy jako podstawa, plus antybiotyk który będzie ograniczał wydzielanie ropy. Do tego zakrapianie rany preparatem oliwkowa. Wówczas rana nie będzie wysychała i nie będzie pękać, np. przy jedzeniu. Trzeba ją będzie oczyszczać, tak jak robiono to do tej pory.
Tak więc generalnie dotychczasowe postępowanie wetów było jak najbardziej prawidłowe, bo szło tym samym torem.

Kici należy przede wszystkim zapewnić spokój i kontakt z człowiekiem, którego bardzo łaknie. Leki, które doktor zalecił, znacząco podniosą komfort jej życia i tylko tyle możemy jej dać. Kiedy - jak napisał w zaleceniu - stan zwierzęcia stanie się nieakceptowalny, należy podjąć decyzję o uśpieniu.
Nie dopytywałam ile to może potrwać, bo Mazurka zadziwia tym, że w ogóle jeszcze żyje, więc nikt nie chce tutaj prorokować.

Kicia miała oczyszczaną ranę, dostała zastrzyki i kroplówkę.

Szczerze mówiąc spodziewałam się podobnej diagnozy, ale i tak od wczoraj chodzę kompletnie rozbita.

Musze napisać teraz o finansach. Mogą być jakimś problemem, bo leki które zalecił doktor nie należą do najtańszych, a jej fundusz znacznie nam się skurczył (sam ten wyjazd to Warszawy to chyba blisko 400 złotych, sprawdzę i zaktualizuję rozliczenie). Do 705 złotych w Wieliczce doszło jeszcze 200 za pobyt, dodatkowe pożywienie, odżywki i inne frykasy, które kazałam Mazurce podawać (oczywiście nie liczę tego co sama jej przywoziłam "z miasta", to był wkład polhof i mój).
Oczywiście nie możemy dalej trzymać jej w lecznicowej klatce, bo to byłoby znęcaniem się (chociaż wczoraj tak ochoczo do niej wskakiwała, jakby przez te dwa dni tylko na to czekała). Chcemy ją zawieźć do domu, który na nią czeka, jednak znając wyjątkową sytuację polhof (nie mogę tu więcej napisać, ale wypadki przecież chodzą po ludziach) wiem, że potrzebne będzie choćby częściowe wsparcie dalszej kuracji.

Wiem, że dla wielu to szaleństwo, już od dawna spotykalam opinie, że Mazurkę trzeba uśpić, bo przecież na pewno jej nie pomożemy, a jest tyle innych kotów w potrzebie... Rozumiem takie podejście, ale dla mnie głównym argumentem przeciwko podejmowaniu decyzji o eutanazji jest to, że ona naprawdę bardzo chce żyć.

Mazurka jest obecnie w domu u osoby, która ją znalazła. Ponieważ leczenie jest kosztowne, Fundacja Elpis w dalszym ciągu wspiera je finansowo.

Fanty bazarkowe ufundowała ewan :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Fanty są nowiutkie, prosto ze sklepu, z metkami :) . Ceny w opcji kup teraz to 90% ceny sklepowej oferowanych produktów, licytację natomiast rozpoczynamy od równowartości 70 % ceny sklepowej :D

Zachęcam do gorącej licytacji z częstymi przebiciami ceny :mrgreen: Mazurka bardzo potrzebuje środków na dalsze leczenie :( na leczenie do końca, do momentu, gdy już nie będziemy w stanie jej pomóc :cry: :cry: :cry:

Ps. Naszyjniki w celach poglądowych, co do długości i wyglądu na człowieku obfociłam na swojej prywatnej szyi :mrgreen: Założone zostały tylko i wyłącznie w tym celu 8)

A oto, co proponujemy:

1. Malinowo-różowy naszyjnik w marynarskim stylu na plecionym sznurze :1luvu: - długość 54 cm + 54 cm łańcuszka przedłużającego

Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 17,50 zł
Cena kup teraz: 22,50 zł

2. Naszyjnik bardzo kolorowy :love: - plastikowe M&M-sy na solidnym łańcuszku - długość 76 cm + 8 cm "zwisu" ;)

Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 17,50 zł
Cena kup teraz: 22,50 zł

3. Bransoletka z kremowych, przezroczystych i złotych koralików-perełek - 5 sznurków połączonych złotymi perełkami - na gumce;

Obrazek

Cena wywoławcza: 14 zł
Cena kup teraz: 18 zł

4. Kolczyki - srebrne szerokie koła z żakardowym wzorem - średnica ok. 4,5 cm, szerokość w najszerszym miejscu - 1,5 cm.

Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 10,50 zł
Cena kup teraz: 13,50 zł

5. Skarpetki Primark - czarne do kostki z koronką (widać na zdjęciu z fleszem), rozmiar uniwersalny od 37 do 41. Skład: 7 % poliester, 93 % nylon;

Obrazek Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 7 zł
Cena kup teraz: 9 zł

6. Tunika w różową krateczkę na regulowanych ramiączkach Denim Co. - rozmiar 42 (brytyjskie 16).

Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 24,50 zł
Cena kup teraz: 31,50 zł

7. Komplet 5 par kolorowych bawełnianych stringów marki Dunnes w rozmiarze 38 - 100 % bawełna: Kolory: 1 x ostry róż, 1 x białe z błękitną gumką, 1 x białe z różową gumką, 2 x w kolorowe paseczki (tak myślę, gdyż z opakowania w celach fotograficznych wyjmowałam tylko pierwsze z brzegu :mrgreen: );

Obrazek Obrazek Obrazek

Sprzedane jamkasica za 17,50 zł

8. Czarne płócienne tenisówki z cyrkoniami Primark Atmosphere - rozmiar z metki 39, ale wypada raczej na 38, na szczupłą stopę! Długość wkładki 24,5 cm, podeszwa gumowa.

Obrazek Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 28 zł
Cena kup teraz: 36 zł

Koszty wysyłki, zgodne z cennikiem Poczty Polskiej, pokrywa kupujący.

Bazarek trwa do czwartku, 28.10.2010 r. do godz. 22.00
ZAPRASZAMY!!!
Ostatnio edytowano Pon paź 25, 2010 12:57 przez vega29, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw paź 21, 2010 8:40 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

:ok:
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 21, 2010 18:12 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

:D
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 21, 2010 21:36 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

ZAPRASZAM!!!
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 21, 2010 22:30 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

to ja zacznę...od strinów :oops: za wywoławczą póki co poproszę :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw paź 21, 2010 22:46 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

jamkasica pisze:to ja zacznę...od strinów :oops: za wywoławczą póki co poproszę :)

Co tak nieśmiało? :D Dziękujemy!!
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt paź 22, 2010 9:13 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

Już zaznaczam :)
Obrazek

vega29

Post » Pt paź 22, 2010 14:48 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

Skopiuję post ewan z poprzedniego bazarku, zachwalający bazarkowe fanty :ok: :
ewan pisze:Drogie Panie zostało jeszcze kilka rzeczy do kupienia:

nr.5 - fajny naszyjnik, do ciepłych golfów pasuje super i rozjaśni buzię szaro/burym dniem
nr.6 - kolorowy naszyjnik, taka feeria kolorowych m&m'sów, jest naprawdę śliczny i leciutki
nr.9 - bransoletka (1 szt. sprzedana) złote, kremowe i przezroczyste paciorki, naprawdę ładna i bardzo modna
nr.11 - kolczyki (1 szt. sprzedana) lekkie, w kolorze srebrnym z ładnym, delikatnym wzorkiem
nr.16 - stringi, 100% bawełny, pastelowe kolory, bardzo dobre jakościowo
nr.18 - tenisówki sznurowane, z bardzo dobrego jakościowo materiału, z kilkoma rzędami błyszczących dżetów, ( u mnie w sklepie musiałybyście zapłacić 40,00 :wink: a tutaj taka okazja)

Zapraszam na zakupy, niewiele czasu zostało a pieniążki dla Mazurki baaardzo potrzebne :!: :!:

Numeracja trochę inna, ale chyba nie będzie problemu z dopasowanie opisów do przedmiotów ;)

ZAPRASZAMY DO ZAKUPU!!!
Obrazek

vega29

Post » Pt paź 22, 2010 17:52 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

Przyszła śliczna bransoletka, dzięki!
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt paź 22, 2010 18:22 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

Hańka pisze:Przyszła śliczna bransoletka, dzięki!

Cieszę się, że się podoba :)
Obrazek

vega29

Post » Sob paź 23, 2010 11:06 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

ZAPRASZAM!!!
Obrazek

vega29

Post » Sob paź 23, 2010 14:59 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

:D
Obrazek

vega29

Post » Sob paź 23, 2010 20:41 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

:kotek:
Obrazek

vega29

Post » Nie paź 24, 2010 20:06 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

Zapraszam!!!
Obrazek

vega29

Post » Pon paź 25, 2010 9:32 Re: Biżuteria, tenisówki, bielizna, tunika - dla Mazurki!!!

nr 7 sprzedane jamkasica.

Pozostałe przedmioty można licytować do czwartku :D :D ZAPRASZAM!!!
Obrazek

vega29

[następna]