DZIWNA CIĄŻA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 18:51 Re: DZIWNA CIĄŻA

Jestem z Warszawy. Co do wychowania kotków to miałam już chętnych na ewentualne maleństwa. Jeżeli jest to tylko sterylizacja kosztująca 100-250 to oczywiście zabieg ten wykonam. Jednak nie wiem jak jest w przypadku ropamacicza i ile to kosztuje. Myślałam, że ktoś z was miał taki przypadek ze swoją kotką. A do weterynarza oczywiście jutro udam się jak najszybciej ale chciałam mniej więcej się zorientować.

Hobbit

Od: Sob paź 23, 2010 19:48

Post » Nie paź 24, 2010 18:58 Re: DZIWNA CIĄŻA

jeżeli masz chętnych na kotki - to wspaniale, skieruj tych chętnych do schronu oraz do domów tymczasowych, które pękają w szwach.
nie sprowadzaj kolejnych kociąt na świat, popatrz ile kociąt, kotek, kocurów w każdym wieku i każdej maści szuka tu domów. jeżeli to ciąża - na penwo da się sterylizować aborcyjnie, popatrz zresztą jak dużo kotów szuka domu. nie zabieraj szansy tym, które już są i czekają
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie paź 24, 2010 19:00 Re: DZIWNA CIĄŻA

jeżeli masz chętnych na kotki to ja ładnie poproszę o kontakt, znam baaaardzo dużo maluchów, które szukają domków, całe może kocich nieszczęść, możesz mi wysłać wiadomość z danymi na PW, dziękuję

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Nie paź 24, 2010 19:40 Re: DZIWNA CIĄŻA

PcimOlki pisze:
Koszmaria pisze:
genowefa pisze:A dlaczego kot nie jest wykastrowany? Ma rodowód?

zwierzę rodowodowe nie ma praw hodowlanych :roll:

A jakie ma?
Bo mnie siem zdaje, że prawa hodowlane może miec jedynie zwierzę rodowodowe. Natomiast wszystkie dziczki som podstempnymi uzurpatorami.

zwierzę rodowodowe może mieć prawa hodowlane po wystawieniu go-na ilu wystawach i jakie oceny powinno mieć,są to wewnętrzne przepisy danej organizacji.
nie każde zwierzę z rodowodem jest uprawnione do rozrodu więc.
'prawa hodowlane' to termin.

a co do autorki postu,to uważam że w mało odpowiedzialny sposób naraziła zdrowie i życie swojej kotki...biegiem do weterynarza na białobrzeską,tu liczą się minuty-jeśli to ropomacicze,to jeśli ropa rozleje się po jamie brzusznej,to koniec :(
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie paź 24, 2010 19:54 Re: DZIWNA CIĄŻA

Koszmaria pisze:...
zwierzę rodowodowe może mieć prawa hodowlane po wystawieniu go-na ilu wystawach i jakie oceny powinno mieć,są to wewnętrzne przepisy danej organizacji.
nie każde zwierzę z rodowodem jest uprawnione do rozrodu więc.
'prawa hodowlane' to termin.

Nie no ja coś tam kumam.

W kwestii formalnej:

Nieprawdą jest zdanie:
- zwierzę rodowodowe nie ma praw hodowlanych

Prawdą jest:
- zwierzę posiadające prawa hodowlane jest rodowodowe.

Powinnaś napisać:
- zwierzę rodowodowe niekoniecznie ma prawa hodowlane

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon paź 25, 2010 16:43 Re: DZIWNA CIĄŻA

ale tak jest-kotka/suczka hodowlana ma rodowód i prawa hodowlane,a rodowodowa kotka/suczka już nie ma,ale mieć może jeśli właściciel się postara i ma odpowiedni zapis w umowie :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

[poprzednia]